banner564

‘Türkiye Kayası’

Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde bugün İstanbul Şehir Tiyatroları’nın oyunu sahnelenecek

‘Türkiye Kayası’
banner598
“Kıbrıs Tiyatro Festivali” çerçevesinde bugün, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın “Türkiye Kayası (Bir Göç Hikayesi)” oyunu sahnelenecek. 
Oyun, YDÜ AKKM’de saat 21.00’de başlayacak. 
Lefkoşa Türk Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Malpas ana sponsorluğundaki “12’inci Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde” ikinci hafta önceki gün gece sahnelenen İstanbul Şehir Tiyatroları’nın “Şark Dişçisi” oyunu ile başladı. 
YDÜ AKKM’de kalabalık bir oyuncu kadrosu ile sahneye konan Hagop Baronyan’ın yazıp Engin Altan’ın yönettiği iki perdelik müzikal komedi oyunu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, ana sponsor Malpas Direktörü Fahri Altınör, bazı belediye meclis üyeleri de izledi.
Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, festivalin plaketini oyunun yönetmeni Engin Altan’a takdim etti. 
Karabiber, İstanbul Şehir Tiyatroları’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı oyunlarıyla Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde görmekten ve Kıbrıslı tiyatroseverlerle buluşturmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 
Yönetmen Engin Altan’ın da Kıbrıs’ta oyunlarını sahnelemekten memnuniyet duyduklarını söyleyerek, festival komitesine teşekkür ettiği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474