banner564

YDÜ ev sahipliği yaptı

Avrasya Uluslararası Mimarlık, İnşaat ve Sanat Okulları Festivali sona erdi

YDÜ ev sahipliği yaptı
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen  VI. Avrasya Uluslararası Mimarlık, İnşaat ve Sanat Okulları Festivali kapanış töreninin ardından sona erdi.
 TÜRKSOY Genel sekreteri Prof. Ducen Kasseinov ve Kazakistan Lider Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Akademisinden (KazGASA) Rektörü Prof. Amirlan Kussainov’un girişimleri ile altı yıl önce başlatılan festivalin sonuncusu; Kazakistan, Rusya, Bulgaristan, Hollanda, Kırgızistan, Macaristan, Türkiye ve Ukrayna başta olmak üzere toplam 15 ülkeden mimarlık ve sanat konularındaki bilim adamlarının katılımıyla başarıyla tamamlandı. 
 YDÜ’den verilen bilgiye göre, Yüksek öğretim kurumları arasındaki profesyonel işbirliği ve uyum çalışmalarını geliştirmek ve mezunların gelecekte ihtiyaç duyulacak uzmanlık alanlarına hazırlanmasını sağlamak, kuruluş amaçları arasında gösterilen festivalin birinci günü yapılan konuşmaların ardından  Hollanda Han Üniversitesinden Prof. Alfred Meyers’in “Mimari Disiplinin Geleceği ve Anlamı” başlıklı sunumu büyük beğeni topladı.  
Festivalin en önemli amaçlarından biri olan mezuniyet projeleri ödülleri için beş ana disiplinde (Mimarlık, Tasarım, İnşaat mühendisliği, Yapı malzemeleri ürün ve üretimi, Ağaç ve ağaç ürünleri teknolojisi) toplanan uluslararası jüriler katılımcı 250 proje arasından zorlu bir seçim yaptılar.  Gün boyunca süren değerlendirmeler sonucunda; Kentsel planlama, Konut ve Kamu Binalarında Mimarlık, Yenileme ve Restorasyon, Peyzaj Mimarlığı, Mimari tasarım, Grafik tasarım, Endüstriyel tasarım, Moda tasarımı, Analiz ve Yapılarda proje hazırlama, Endüstri ve İnşaat Mühendisliği Teknolojisi, Çevre Mühendisliği, Yapı malzemeleri ürün ve üretimi, Ağaç ve ağaç ürünleri teknolojisinden oluşan 13 alt başlıkta 1., 2., 3.,ler belirlendi ve toplam 39 proje ödüle layık görüldü.
 Yakın Doğu Üniversitesi; Grafik Tasarım alanında 2.lik ve 3.lük; Peyzaj Mimarlığı alanında ise 3.lük ödülü aldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473