banner564

Yoğun ilgi sevindirdi

Dünya Sanat Günü dolayısıyla Kumarcılar Hanı’nda etkinlik düzenlendi

Yoğun ilgi sevindirdi
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
   Kültür Dairesi, Dünya Sanat Günü’nü değişik sanat dallarına yer verilen bir etkinlikle kutladı. Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın da katıldığı etkinlik dün saat 14.00’te Kumarcılar Hanı’nda yer aldı. 
   Opera Sanatçısı Soprano Laden İnce’nin sahne aldığı etkinlikte Serdar Denktaş, Yıltan Taşçı, Bülent Berkay’dan oluşan Kıbrıs Folk Üçlüsü ve Cyprus String Quarted üyelerinden Keman Sanatçısı Ammar Dadizadeh müzik dinletisi sundu. 
   Etkinlikte daha sonra Lirik Şiir Grubu, Ayşe Tural ve Arif Albayrak şiirler okudu. Kültür Dairesi Sanatçılarından İlker Dölek, Tuncay Langal, Nafiz Dölek, Ercan Binici, Serap Sayar’ın Kıbrıs ezgileri sunacağı etkinlikte Dervişe Güneyyeli ile İpek Denizli Karagöz dans ve resim performansı gerçekleştirdi.
   Etkinlik kapsamında Kültür Dairesi koleksiyonundan Devlet Fotoğraf Yarışmasında 2011-2016 yıllarında ödül alan eserlerden oluşan Fotoğraf Sergisi de sanatseverlerin izlenimine sunuldu.
   Seramik Sanatçısı Özlem Kul’un etkinlik boyunca seramik sanatı icra ettiği etkinlikte Karikatür Sanatçısı Devran Öztunç ve Mustafa Tozakı da arzu edenlerin karikatürlerini çizdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473