banner564

Kurun şu beytambalı

Serdar Denktaş hem haklı çıkıyor hem sonuçlarına göre de hükümetin anahtarını cebinde gezdiriyor. Denktaş’ın seçimlerden önce sıkça söylediği “kaos” ortamı ise hızlı bir şekilde geliyor.
Zira 2018 bütçesi meclisten geçmediği için şuan devlet, özele olan borçlarını ödeyemiyor. Sadece özel mi? Elbette Hayır. Ay sonu büyük bir olasılıkla Kamu Maaşları Ödenemeyecek. Yanlış okumadınız, yeni yılın ilk maaşları ödeneme durumu var. 
Başhekim Dr.Bülent Dizdarlı’da seçimlerden önce uyarmıştı, “hastanelerde ilaç bulamayacağız” diye. Şimdi bu senaryoda gerçekleşiyor. Zira 2018 bütçesi geçmediği için devlet ilaç ihalesi yapamıyor. Şuan başta Kanser Hastaları olmak üzere hastanede ilaç sıkıntısı baş göstermiş durumda.
Yeni meclis tam 10 gün sonra yemin edip göreve başlayacak. Yemin töreninden sonra Cumhurbaşkanı Akıncı, kuvvetle muhtemelen UBP Genel Başkanı Özgürgün’e hükümet kurma görevi verecek. 
Özgürgün, yine teamüller gereği mecliste olan diğer beş partinin genel başkanına bir ziyaret gerçekleştirecek. Kurabilirse hükümeti kuracak. Kuramazsa hükümet kurma görevini iade edecek. Cumhurbaşkanı bu sefer CTP’ye bu görevi verecek. Hadi onlar da bir süre bu işle uğraşacaklar. Diyelim ki kurdular, ta ki hükümet programı yazılsın ta ki yeni hükümet meclisten güvenoyu alsın nereden baksanız bir ay daha geçmiş olacak.
Kısacası Ocak ve Şubat ayları şimdiden kaybedildi ekonomik olarak. Ve bu süreçte hastanelerde ilaç olmayacak, devlet özel sektörü, memurunu ödeyemeyecek. Siz hükümet modellerini tartışa durun, yeni bir ekonomik krizin ön dalgaları ay sonu piyasaya vuracak…

Gürsel Uzun’dan şok paylaşım
UBP Gazimağusa milletvekili adayı Gürsel Uzun, Güzelyurt’ta seçimleri kaybeden Kemal Dürüst için yapıldığı iddia edilen helva partisine sosyal medya hesabından adeta isyan etti. İşte Uzun’un yazdıkları… 
“Olanları anlamakta zorluk çekiyorum. Görev verdiğimiz bir vekilden memnun olmadığımız için değiştirdik. Bu bir cezadır. Helva yapmak nerden çıktı? Kaybettiği yetmedi mi bir döner bıçağı alıp gidip yattığı yerde dilim dilim doğrayın. O da yetmezse ailesinde arkadaşlarına geçin. 
Nedir bu Allah aşkına, Kıbrıs insanı mı bunu yapan? Ne zamandan beridir başkalarının acıları veya kayıpları üzerine kutlama yapmaya başladık? Bizim kültürümüzde bu var mıydı yoksa sonradan kazandığımız bir özellik mi?
İnsanlara verdiğimiz yaranın ötesinde partiye verilen zarar nerde? Nerde parti içi disiplin? Yarın bir seçim olursa ona ailesine ve sevenlerine ihtiyacımız yok mu? Böyle mi büyük ve tek yürek olacağız? Sloganı yanlış mı anladım “Biriz” derken sadece birileri için mi çalıştık? “
UBP Gazimağusa Milletvekili adayı Gürsel Uzun

MESAJLAR
Serdar DENKTAŞ: Cumhuriyet Meclisi’nde temsil hakkı kazanan partilerin başkanlarını telefonla arayarak, tebrik etmişsiniz. YDP Başkanı Arıklı ile de görüştünüz mü?
Savaş ATAKAN: Seçimlerden bir yıl öne Aytuğ Türkkan’a verdiğiniz seçim tahmini tutmuş. Aytuğ, seçim tahminini yazdığınız peçeteyi hala saklıyor. Ancak sizin bu seçimlerde seçilememeniz tam bir talihsizlik oldu UBP için. 
Fırat ATASER: Bu sabah erken saatlerde Alsancak yolunda eylem düzenleyeceksiniz. Hoş size yol sözü veren bakanlar bir daha vekil seçilemedi ama yerine gelecek olanlar için önemli bir mesaj olacak bu sabahki eylem. 
Yalçın KOÇYİĞİT: İki günlük Adana ziyaretinizi tamamlayıp ülkeye geri dönmüşsünüz. Bu arada Adana’dan yanınızda hayli yiyecek içecekle dönmüşsünüz. 
Ayşe ÖZTABAY: Bu seferde olmadı ama gene de bu süreçte çok büyük bir efor sarf ettiniz. Partiniz biraz daha güçlü çıkmış olsaydı durum daha başka olabilirdi. 
Ufuk SOĞUR: Seçimlerden önce dostunuz Mehmet Çavuşoğlu ile girdiğiniz iddiayı siz kazanınca dün soluğu ünlü bir markanın mağazasında almışsınız. Yeni takım elbiseniz hayırlı ve uğurlu olsun.  
Özgün FARUK: Lefke bölgesinde yeni yatımlar için çok yakında düğmeye basacakmışsınız. Bu arada seçimlerde desteklediğiniz adayların tümü vekil seçilmeyi başardı. 
Adil ÖZGEY: Lefke bölgesinde bu kadar gelişim yaşanırken bölgenin alt yapısının da aynı hızda gelişmesi gerekmiyor mu? Bu konuda yeni dönemde vizyon sahibi yöneticilere iş düşecek gibi. 
Mehmet Ali YÜKSELEN: Kıymetli hocam, size imkan verildiğine neler yapabileceğinizi en iyi bilenlerden birisi olarak dün Lefke’de gördüğüm manzara karşısında bir kez daha etkilendiğimi söylemek gerekiyor. Allah gücünüze güç versin. 
Mine GÜRSES: Evde dün Kuki isimli köpeğiniz Sütlaç isimli kedinizi ısırmış. Siyasette bu aralar durum sizin evdeki gibi. Geçimsizlik hat safhada. 
Mustafa ABİTOĞLU: Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na mektup yazmışsınız. Yalnız sosyal medyadan yazdığınız mektubu kendisine göndermeyi de unutmayın, belki cevap yazar size. 
Muslu AKGÜNEY: Dün CTP’li Biray Deliceırmak ile bir mekanda kahve içerken görülmüşsünüz. herkesten gizli bir mekanda seçim sonuçlarını mı değerlendiriyordunuz yoksa hükümet pazarlığımı yapıyordunuz? 
Abdullah İŞKEY: Helva partisinden sonra şimdide bir başka organizasyon için kolları sıvamışsınız. Ancak hemen peşin söyleyelim bu gidişle sizin de sonunuz pek hayırlı olmayacak parti içinde. 
Dr. Erkut AŞICIOĞLU: Kıymetli doktorum, yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun. Sevenlerin ve sevdiklerin ile birlikte size nice güzel seneler diliyoruz. 
Okan Veli ŞAFAKLI: "Kıbrıs Türk Ekonomisinin Dünü Ve Bugünü" İsimli kitabınız yayınlanmış.  En kısa zamanda bir tane edineceğiz, zira dünü ve bugünü okumak gerekiyor değil mi? 

POLEMİX
 “Siyasi partilerin ülkeyi bütçesiz erken seçime sürükledikleri yetmediği gibi tarım sektörünü kaosa sürüklemeye devam ediyor. Kurak bir yılın devam ettiği şu günlerde çiftçinin yeni sorunları ortaya çıktı. Bizler üretim sektörünün bu ülkenin can damarı olduğunu biliyoruz ve bu sorumlulukla hareket ediyoruz, aynı sorumluluğun siyasi parti liderlerinden de bekliyoruz”
Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği
YORUM EKLE

banner608

banner473