banner564

Maçlar sahada kazanılır

Sezona büyük hedefler koyarak iyi kadro oluşturmak mutlak başarılı olacaksınız anlamına gelmiyor. Kazanmak için yüreğinizi de ortaya koymanız gerekir. Bunları yapmadığınız zaman maç kazanmanız sadece rakiplerinizin yapacağı hatalara kalır.
 Dün oynanan B.Ülkü Yurdu-K.Kaymaklı maçında kadro olarak kağıt üzerinde K.Kaymaklı maçın favorisi olarak görünüyordu. İlk 45 dakikada da bunu göstermişti. 
 B.Ülkü Yurdu rakibinin gücünü bilerek daha çok kendi alanında kalarak oynamaya başladı. İlk yarıda sadece bir kez rakip kaleye giden B.Ülkü Yurdu, rakibinin kanatlardan taşıdığı toplarda başta kaleci Erdoğan olmak üzere iyi kapanarak ve yardımlaşarak rakibine gol şansı tanımadı. K.Kaymaklı gol olabilecek pozisyonlar bulmasına rağmen bunları değerlendiremedi.
 Maçın ikinci yarısında çok farklı iki takım vardı sahada. B. Ülkü Yurdu rakibinin daha çok ileriye çıkmasını çok iyi değerlendirerek, bir de rakip defansın inanılmaz hatasını çok iyi değerlendirerek öne geçmesini bildi. Bu gol onlara inanılmaz bir motivasyon sağlarken rakiplerini de büyük bir şoka soktu.
 Rakibinin bu dağınıklığı onlara ikinci golü getirdi. Kaleci H.Piro’nun inanılmaz hatasından sonra günün iyilerinden Joseph takımını 2 farklı öne geçirdi. B.Ülkü Yurdu’nda başta kaleci Erdoğan, Joseph, Arif, İsmail ve kaptan Hamis çok iyi oynadılar. 
 K.Kaymaklı’da belli ki saha içinden fazla saha dışındaki sorunlar çok büyük. Kadro dışı kalanlar kadroya alınmayanlar, oyundan çıkanların tavırları bir şeylerin hiç de iyi gitmediğini gösteriyordu. Her hafta farklı kadrolarla maça çıkmaları da onların en büyük handikaplarından biri.
 Maçın ilk yarısında yakalanan pozisyonları değerlendiremediler. M.Yaşınses rakip kaleyi en fazla tehdit eden adamdı. Buna karşın Victor sanki beni niye oynatırsınız der gibiydi. Sahada sadece sayısal olarak vardı. Onun dışında hiç ama hiç bir şey yapmadı. Yedikleri ilk golün şokunu atlatmadan kaleci H.Piro’nun fahiş hatası ile adeta intihar ettiler. Bu dakikadan sonra gol bulmak isterlerken bu kez de M.Yaşınses oyundan çıktı. Bu değişikliği kimse beklemiyordu. Mutlak gol isterken bu değişiklik olmamalıydı. Remzi’yi oyuna alıp gol yollarında çoğalmak istemelerine rağmen iyi kapanan rakip defansı aşamadılar.
 Maçları yüreğini ortaya koyarak oynayan takımlar kazanır.  
 
YORUM EKLE

banner608

banner473