banner564

Aşk nedir ?

Aşk ve sevgiyle ilgili düşüncelerini Diyalog’a açıkladılar

Aşk nedir ?
banner598
Melis Bilen:Aşk mantığın devreden çıktığı romantik bir saplantıdır

   “Aşk mantığın devreden çıktığı romantik bir saplantıdır. Bütün metabolik sistemini değiştirip, seni daha mutlu, heyecanlı, hayat dolu biri yapar.
   Sonunda acı çekmek bile olsa tek zerresini yaşamak için her şeyi verebileceğin bir cesaret verir. Kimsenin anlamlandıramadığı, akıldışı diye küçümsediği, fakat başına geldiğinde aynı aptallıkları yaptığı nadide güzel bir duygu durumudur.
    “Sevgimi belli etme konusunda oldukça başarısızım. Sevgimi belli etmekten korktuğum için, daha çok kaçarım. Ancak karşımdakinin sevgisinden emin olduğum zaman daha rahat belli etmeye başlarım.
   “Sevildiğimi ise karşımdakinin istikrarından anlarım. Vazgeçmeyen bir insan ancak benim için seviyor demektir.”

***************

Aylin Pelin Onar: Dünyanın en tatlı mutluluğu ve en derin acısıdır

“Aşk dünyanın en tatlı mutluluğu ve en derin acısıdır. Ama her şeyden önce insan olabilmenin özü. Aşk, insanın istediği veya istemediği her şeyi olabilmesidir. Ve bence bunu tatmamış varsa hayatın anlamını henüz bulamamıştır. 2-sevdiğimi her zaman bencil olmayarak ve karşımdakini düşünerek belli ederim. Sevmek ve sevilmek için fedakar olmak gerekir. 3-sevildiğimi, karşımda ki kişinin yanımda mutlu olup olmadığından, görüşlerime, görünüşüme, çabalarıma değer verip vermediğinden anlarım.

************

Söğüde Bayur: O üzüldüğünde kalbin acıyorsa işte aşk odur

“Onun canı yandığında senin de yanıyorsa, o üzgün olduğunda kalbin acıyorsa, onu hatalarıyla kabul edebiliyorsan, özlüyor ve incitmeye kıyamıyorsan, affetmesini biliyorsan, “seni seviyorum”
Diyebiliyorsan Aşk budur, sevgi de budur.”
“Sevildiğimiz, gözlerinden ve sözlerinden anlıyorum...”

***************

Hüseyin Angolemli:Aşk, kalbin yerinden fırlamasıdır
 

“Aşk içinin tiremesi, heyecan, kalbin yerinden fırlamasıdır...Hayatımızın heyecanı, sevginin, güvenin, inancın, hayatın birleşmesidir...
   “Her insan sevgisini kolayca belli edemez. Genelde güzel sözler ve hareketler sevgiyi anlatabilir.”  

Şehnaz Çehreli Şefik: Karşılıksız sevgi ve fedakarlık
 
   Aşk, karşılıksız olarak sevdiğiniz için her tür fedakarlığı yapabilmeye hazır olmak ve onunla her ortam ve şart altında bu eşsiz duyguyu yaşayabilmektir. 2
   Belli etmeden.... her zaman onun yanında, arkasında, eşi, arkadaşı, sevgilisi olarak... küçük sürprizler yaparak..onu her an severek,sayarak.
   Benim iyi ve kötü anımda yanımda olup, desteğinden, eşim olarak yaptıklarımı onaylaması ve arkadaşlığından, eşim olmasından ve bana olan bitmeyen heyecanından.”

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474