banner564

Bir yıldız kaydı

Uzun süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan, vefat etti

Bir yıldız kaydı
banner598
İstanbul Bağcılar'daki Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık 10 gündür yoğun bakımda tutulan Göğebakan, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
Sanatçı Murat Göğebakan'ın doktoru Prof. Dr. Hüseyin Öz, Göğebakan'ın saat 08.45'te lösemiye bağlı ani kalp durması sonucu vefat ettiğini bildirdi. 
Yazılı açıklama yapan Öz, 5 yıl önce lösemi teşhisi konulan Murat Göğebakan'ın, lösemi ve solunum yetmezliği sebebiyle 10 gündür Bağcılar'daki Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü hatırlattı.
Öz, "Göğebakan, bu sabah saat 08.45'te lösemiye bağlı ani kalp durması sonucu hayatını kaybetmiştir" ifadelerini kullandı. 

Murat Göğebakan'ın öz geçmişi
Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968'de Adana'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlayan Göğebakan, 1986'da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi. 
Sanatçı, albüm çalışmaları için geldiği İstanbul'da 1996'da "Ben Sana Aşık Oldum" adlı albümünü çıkardı ve büyük ilgi gördü. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreni'nde "Yılın şarkısı", "En iyi söz", "En iyi beste", "En iyi rock" ve "En iyi çıkış yapan" kategorilerinde aday gösterilen Göğebakan, "En iyi çıkış yapan erkek sanatçı" ödülünü aldı.

Hastalığa 2010’da yakalandı
"Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan" adlı bir kitap da yayımlayan Göğebakan, 2010'da kan kanserine yakalandı. Son olarak 2012'de "Aşkın Gözyaşları" albümünü çıkaran Göğebakan, bir süredir tedavi görüyordu. 

"Uzun Adam" şarkısı...
Göğebakan'ın "Uzun Adam" şarkısını hediye ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 Temmuz'da sanatçıyı evinde ziyaret etmişti. 
Erdoğan, cumhurbaşkanı seçim kampanyası çerçevesinde 9 Temmuz'da Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitabında, Murat Göğebakan için dua istemişti. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474