banner564

Coşkuyla alkışlandı

Tolga Erzurumlu, Othello’daki konserinde caz hayranlarını mutlu etti

Coşkuyla alkışlandı
banner598
 Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında önceki akşam Othello Kalesi’nde sahne alan ülkemizin başarılı bestecisi ve piyanisti Tolga Erzurumlu, hayranlarına unutulmaz bir program sundu...
  Tolga Erzurumlu’nun Othello Kalesi’ndeki konserine yabancı ve yerli müzisyenler de eşlik etti. Konserde Cahit Kutrafalı’nın yanı sıra, Fikri Karayel ve Erkan Erzurumlu da Tolga Erzurumlu’ya eşlik etti. 
  Türkiye’de adından söz etiren ülkemizin sanatçılarından Buray’ın da izlediği konsere yoğun ilgi gösteren caz tutkunları keyifli bir gece geçirdi.
  Konserin gerçekleşmesi için sponsor olan Limasol Türk Kooperatif Bankası temsilcisine Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından plaket verildi.

Ödül sahibi sanatçı

  Küçük yaşlarda müziğe başlayan ve liseler arası müzik yarışmasında orkestrasıyla birincilik kazanan Tolga Erzurumlu, birçok yabancı piyano öğretmeniyle Klasik Batı Müziği bilgisini geliştirip caz tutkusunu da aldığı eğitimlerde destekledi.
  2007 yılında aldığı bursla Avrupa’da caz eğitimi gören Erzurumlu, 2011 yılında kariyerinin en önemli adımını atarak İstanbul’da düzenlenen Akbank Caz Festivali’ndeki yarışmada “en iyi doğaçlama” ödülüne layık görüldü.
  2014 yılında Cumhurbaşkanlığına 3 eser besteleyen Tolga Erzurumlu, aynı yıl İstanbul Caz Festivali’nden aldığı davet üzerine sahneye çıkarak Tolga Erzurumlu Quartet olarak performans sergiledi.
  2015 yılında kendi besteleri ve aranjmanlarının yer aldığı “Fingerprints” isimli caz albümünü müzikseverlerle buluşturan Tolga Erzurumlu, projede ülkemiz müzisyenleri ve yabancı müzisyenler yer aldı.
  Festival kapsamında, bu gece Salamis Antik Tiyatro’da Koray Avcı konseri, 26 Temmuz’da Othello Kalesi’nde Süleyman Akosman A Chunk Of Funk konseri, 28 Temmuz’da ise Salamis Antik Tiyatro’da Los Vivancos Flamenco Topluluğu etkinliklerinden sonra, ertelenen Volkan Konak Konseri 1 Ağustos tarihinde yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473