banner564

EİB Moda Tasarım Yarışmasında zirvenin sahibi Cihad Sünbül oldu

Genç tasarımcıların katıldığı EİB Moda Tasarım Yarışmasında zirvenin sahibi Cihad Sünbül oldu

EİB Moda Tasarım Yarışmasında zirvenin sahibi Cihad Sünbül oldu
banner598

Nostalji ile bugünü buluşturan Newstalgia temasıyla düzenlenen EİB 13. Moda Tasarım Yarışması muhteşem final defilesi ile sona erdi. Yarışmayı Cihad Sünbül kazandı. İkincilik Atlan Toygar Rona'nın olurken, üçüncü Fatma Süleymanoğlu oldu. 
Katma değerli ürün ihracatının yolunu açacak, genç ve vizyoner tasarımcıları Türk hazır giyim sektörüne kazandırmak amacıyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması’nın 13. Final heyecanı İzmir Kültürpark içerisindeki Lunapark’ta gerçekleştirildi. 
Tasarımlar, defileyi izleyen 500 kişinin büyük beğenisini kazandı. 
Finalistler, sonbahar-kış koleksiyonundan oluşan hazırladıkları 4’er kostümü, Öner Evez ve Yakup Biçer kareografisiyle podyumda sergiledi. 
Yarışmanın birincisi Cihad Sünbül 15 bin TL, ikincisi Atlan Toygar Rona 10 bin TL ve üçüncüsü. Fatma Süleymanoğlu ise; 5 bin TL para ödülünün sahibi oldu. İlk üçe giren tasarımcılar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca tasarım tebliğinde yazan koşulları yerine getirmeleri halinde yurtdışında eğitim desteğine başvurabilecek. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474