banner564

Gurur verici yatırım

Kuzey Kıbrıs’a 200 milyon doların üzerinde bir harcama ile 2 binden fazla yatak kazandıran Elexus Hotel, ülkenin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor

Gurur verici yatırım
banner598
Raif DOĞRU
   Ambargolara karşın Kuzey Kıbrıs’a son yıllarda en büyük yatırımlardan birini ETS Tur ve Atlas Global Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy gerçekleştirdi.           
   Tam 277 bin metrekare alan üzerine kurulan ve herkese dilediği hikâyeyi yaşatan Elexus Hotel için 200 milyon doların üzerinde bir harcama yapılırken, 2 binin üzerinde yatak da KKTC turizminin hizmetine girmiş oldu.
   Büyük bir cesaretle gerçekleşen bu dev yatırımı değerlendiren ekonomik çevreler “Elexus’un hizmete girmesiyle KKTC’nin toplam yatak sayısında meydana gelen büyük artış, turizmin gelişmesi açısından cesaretlendiricidir” diyor.
   Elexus’un, Türkiye’nin yanı sıra İsrail gibi dış ülkelerde KKTC’nin tanıtımını yapması da büyük takdir topluyor. Milyonlarca dolarlık reklam kampanyaları ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. 

Dev kongre merkezi
   Elexus’un, 2 binin üzerinde yatak kapasitesine ilaveten  6500 m² net kullanım alanına sahip Kongre Merkezi, 860 m² büyüklüğündeki fuaye alanı ve 1 adet büyük, 8 adet work shop olmak üzere toplam 9 adet toplantı salonu bulunuyor. Bu çerçevede 1500-1600 kişilik kongreler burada yapılabiliyor.
  Bunun dışında büyük bir aquaparkı, tatilcilere hitap edebilecek şekilde 24 kaydırak bulunuyor. Yapımı tamamlanan aquapark ise adanın en büyüğü  oldu.

Teşvik ve destek
   Diyalog’un görüşlerine başvurduğu bir yetkili, Elexus Hotel yatırımının KKTC için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy başta olmak üzere, emeği geçen herkesi kutlamak istediğini söyledi.
   Ekonomik ambargolardan şikayet eden KKTC için bu tür yatırımların büyük önem taşıdığına dikkat çeken yetkili “İnanın bu ülkede 10 tane Elexus yatırımı olduğu zaman, KKTC’nin hiç kimseye ihtiyacı kalmaz, tüm ekonomik sorunlar da çözülür”dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473