banner564

Lefkoşalıların hizmetinde

Yenilenen Kumsal Park, engellilere uyumlu düzenleme ve tarihe gönderme yapan yeni konseptiyle dikkat çekti

Lefkoşalıların hizmetinde
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Telsim arasında imzalanan Kumsal Parkı’nı Yeniden Canlandırma ve Işıklandırma Projesi protokolü kapsamında tümüyle yenilenen Kumsal Parkı hizmete açıldı.
Açılışa, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit’ın yanısıra Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, bazı belediye meclis üyeleri, Telsim ve belediye çalışanları, Kumsal sakinleri ve Lefkoşalılar katıldı.
Yenilenen park, engellilere uyumlu düzenleme ve tarihe gönderme yapan yeni konseptiyle dikkat çekti. 1905’te Lefkoşa-Gazimağusa arasında sefer yapan ve 1907’den itibaren de Güzelyurt’tan seferlere başlayan tarihi tren yoluna gönderme yapan parktaki yeni oyun grupları; “tren hattı” konseptiyle düzenlendi.
Yenilenen parkta, eski oyun grupları ile spor aletleri çıkarılıp, yerine yenileri monte edildi. Parkta mevcut parkelerin bir kısmı da sökülüp, görme engellilerin yürüyüş yolu için engelli parkelerin montajı yapıldı ve engelli rampaları yenilendi. Ayrıca spor alanına erişim için bir engelli rampası da inşa edildi. 
Parkın açılışı için düzenlenen törende konuşmalar gerçekleştirildi.
Konuşmaları, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı yaptı.
Daha sonra ise yenilenen Kumsal Parkı’nın açılışı yapılarak gezildi.
Etkinlikte, Lefkoşa Belediye Orkestrası ile Joker Brass Band da müzik dinletisi sundu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474