banner564

Önce üretim sonra satış

Beyarmudu Köy Kadın Kursları başladı

Önce üretim sonra satış
banner598
Nejla Altıncıoğlu HULİSİOĞLU
 Beyarmudu Belediyesi’nin KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde düzenediği “Köy Kadın Kursları’ başladı.
   Kurslar; Beyarmudu ve İncirli köyleri olmak üzere iki ayrı merkezi bölgede yapılıyor.Beyarmudu Köy kadın kurslarına Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün olacak şekilde devam edilecek. 
   Belediye Başkanı İlker Edip’ten alınan bilgiye göre; İncirli Köy Kadın Kursları eğitimine ise ileriki günlerde başlanacak.
   Köy Kadın Kursları, boş vakitleri değerlendirmek amacıyla kadınlara büyük destek olmanın yanında bir yıl boyunca ürettiklerini satarak aile bütçesine önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor. 
    Kültürümüzü yaşatmak ve geliştirmek, turistlere el sanatlarımızı tanıtmak ve ekonomik yönden de kendi bütçelerine katkı sağlamak amacıyla bu ürünlerin satışlarının yapılması hedefleniyor. 
   Gülay Yahyaoğlu eğitmenliğinde başlayan Beyarmudu Köy Kadın Kursu’nun ilk etabında Keçe, Doll Art ( kumaş, seramik ve cam gibi malzemeler kullanılarak yapılan bebek sanatı) ve Oyma el işleri yapılacak. 
   Ayrıca sezon boyunca,Üç Boyut (kağıt rölef), Punck Tekniği, Mozaik,Keçe,Oyma,Ahşap Yakma ve Boyama,Quiling sanatı(Quilling ince kağıt şeritlerin bir iğne etrafında dolanarak hazırlanan şekillerin birleştirilerek oluşturulduğu güzel bir el sanatıdır.),Kurdele Nakış,Pul Boncuk İşleme,Örgü,Kavaviçe ve Ebru Sanatları üretimi yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474