banner564

Surlariçi’nde bir ilk

Lefkoşa’da, Cypriot Swallow isimli turistik pansiyon hizmet vermeye başladı

Surlariçi’nde bir ilk
banner598
Zorkun TAŞER
Mimar Birgül Güvenir Beyatlı ile Elektrik Mühendisi Ayşe Tokel, Lefkoşa Surlariçi’nde yıkılmaya yüz tutmuş eski bir eve, farklı konseptle yeniden hayat verdi.
Beyatlı ve Tokel, Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki Reşadiye Sokak’ta yer alan eski bir evi özverili bir çalışma sonucunda “Turistik Pansiyon” haline getirdi.
“Cypriot Swallow” adlı turistik pansiyon Lefkoşa Surlariçi’ne farklı bir anlayışla ilk olma özelliğinide taşıyor.
Projeye imza atan Mimar Birgül Güvenir, Lefkoşa’nın layık olduğu ve her zaman görmek istediği bir mekan yarattıklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Hibe Programı’na başvurduklarını ve yüzde elli oranında destek aldıklarını söyledi.
Örnek ve teşvik edici bir yatırım yaptıklarına inandıklarını ifade eden Güvenir, “Lefkoşalılar böyle mekanların olduğunu görmeleri lazım” dedi.
Elektrik Mühendisi Ayşe Tokel de, Lefkoşa Surlariçi’nde geçen çocukluğunu anlatarak, 1974’ten sonra sokak ve evlerin terk edilmiş ve harabeye döndüğüne işaret etti.
Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki Reşadiye Sokak’ta yer alan “Cypriot Swallow” adlı turistik pansiyon, 3 yatak odalı 8 kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474