banner564

“Yerçekimsiz” beğeni topladı

UKÜ Öğretim Üyesi Elif Songür Dağ’ın kişisel sergisi İzmir’de açıldı

“Yerçekimsiz” beğeni topladı
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Songür Dağ’ın, “Yerçekimsiz” adlı ikinci kişisel sergisi, İzmir Kültür ve Sanat Vakfı Galerisi’nde açıldı. 
Elif Songür Dağ’ın, ‘Yersiz yurtsuz bir göçebelik hali üzerine’ temasıyla açılan “Yerçekimsiz” adlı sergi İzmir Kültür Sanat Eğitim Vakfı (İKSEV) Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in de katılımıyla İzmir’de sanatseverlerle buluştu. 
“Eserlerdeki betimlemeler, yerçekimsiz bir dünya ve boşlukta süzülen karakter tasarımları, bir kara parçasına kök salmadan var olan bir akışı ifade ediyor.” diyen Yrd. Doç. Dr. Elif Songür Dağ sergi ile ilgili ayrıca şunları söyledi:
“Sergideki illüstrasyonların, betimlediği karakterler kendisi değilse bile kendinden bir parça taşıyor. Hepsi eliptik bir arkaplanın desteğiyle mekandan bağımsız tasarlanmış. Hem dünyevi hem düşsel olan bu karakter tasarımları, değişken ruh hallerindeki anlatılar içinde. Bazı parçalarda bir dal ya da bir öbek taş, dünyevi bir zemin sunarken çoğunda basacak bir yer bulunmuyor. Yaşamın kendisi gibi bu sergiye katılan eserler de yolun, yolculuğun bir yansıması. Çoğu zaman da gidilen yol, varılacak noktadan önemli duruyor.”   

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474