banner564

 Mesele “Gündem” meselesi

 Dün Türkiye medyasında gündem;  Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santralı'nın temelinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından atılmasıydı.

Dün KKTC medyasında gündem ise; Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda 6 bin TL maaşla çalışan makam şoförünün, ayda 14 bin TL ek mesai aldığının ortaya çıkmasıydı.
İşte aramızdaki fark bu sevgili okurlar. Türkiye enerjide yepyeni bir döneme giriyor. Ve Nükleer santrale sahip sayılı ülkelerden bir tanesi oluyor. 
Bizde ise durum, hala daha, “onun adamı, bunun maşasından” öte geçmiyor, geçemiyor. Sistem buna müsaade etmiyor. Ufacık tefecik işlerle zaman kaybediyoruz, hayatı boşa harcıyoruz.
Dışişleri Bakanı sosyal medyadan laf yetiştirmeye çalışıyor, “Atadığım müdür barem 5’ti de 7 oldu da, öyle oldu da, böyle idi de…”
Sen böyle bir günde sosyal medyada kalem oynatacağına, hemen denizin öbür tarafında, dünyanın en güçlü iki liderinin de katıldığı temel atma töreninde olmalıydın. 
Bana laf atma, hava at arkadaş, iş yap, üret, vizyon koy, Putin ile el sıkış, iki foto koy Facebook’a. 
Yıllardır Sarayönü Gazetecisi olarak yazıyoruz, çiziyoruz. Çünkü bizim siyasilerin vizyonu ancak Sarayönü kadar. Dünyanın merkezi Sarayönü olarak biliyoruz ya, siyasetimizde ancak bu kadar…

 Sayın Çeler duy bu sesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Zeki Çeler, iyi bir takipçimiz iyi bir okurumuzdur. O yüzden bu konuya kesinlikle kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum. 
Dün bir okurumuz aradı, sesi hem sinirliydi hem de ağlamaklı. Kendisi 15 yıldır KKTC ikamet ediyormuş. Bunun son 8 senesi Çalışma izinli, daha öncesi öğrenci olarak. Ve 10 yıldır da evli. 
Eşi, eş durumundan oturma izni alıyormuş son 10 yıldır. Ve her yıl oturma izni yenilemek için hastaneye gidiyormuş. Kandı, dışkıydı bir takım tahlilleri zorunlu olarak yaptırmak zorundalar oturma izni için.
Okurumuzun canının sıkıldığı noktaya gelince, Ada’ya öğrenci olarak gelenler sadece ilk geldiklerinde bu tahlilleri yaptırıyor. Sonrası yok, ama eş durumundan oturma izinli olanlar her yıl bunları yaptırmak zorunda.
“Bunları yıllık değil de, 3 yıllık, 5 yıllık veya 10 yıllık yapsak olmuyor mu?” Diye de kibarca soruyor. Çünkü her sene aynı ıstırabı çekmek zoruna gidiyor vatandaşın. 
Sayın Bakan Zeki Çeler’den rica ediyorum, bu işe bir el atsın diyordu son söz olarak telefondaki okurumuz. Gerçekten de bu işte bir adil düzenleme yapılması zaruri bir hal aldığı inancındayız bizde. Sayın bakana duyurulur… 

 Zorunlu müsaade 
Hayat hızla akıp giderken bazı şeyleri kaçırıyor insan. İşti güçtü derken zaman akıp gitmiş bu arada. Yıllardır anamla her gün telefonda görüşsek de yüz yüze gelebildiğimiz anlar maalesef hep sınırlı kaldı. 
Anacığım, biraz hasta, hatta birazdan da fazla belki de. Salı gününe kadar köşemiz olmayacak. Anacığımın yanında olacağım, sağlıcakla kalın sevgili dostlar…

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Basından öyle isimlerle öyle bağlantılar kurmuşsunuz ki şimdiden gelecek seçim öncesi güçlü isimleri bir çatı altında topladığınız konuşuluyor. Demek ki bugünden bazı hazırlıklar başladı. 

Zeki ZİYA: Sosyal medya hesabınız kötü niyetli kişilerin eline mi geçti? Zira dün sizin hesaptan bazı videolar gönderildi. Bir baktırın bakalım kim oynuyor bu hesaplarla. 

Hasan UZUN: Geçtiğimiz yıl elim bir trafik kazasında yitirdiğimiz Avukat Akan Gürkan'ın anısını yaşatmak adına, arkadaşları olarak bir vakıf kurmuşsunuz. Vakıfın ilk basın toplantısı da Cuma günü yapılacakmış.  

Ferdi Sabit SOYER: Şu GSM şirketleri ile ilgili bir tek siz yazıyorsunuz çiziyorsunuz, ne hükümetin nede muhalefetin bu konuda sesi çıkmıyor, acaba bir tek siz mi görüyorsunuz bazı gerçekleri. 

Kudret ÖZERSAY: Atamalar konusunda artık elinizi hızlandırsanız diyoruz. Zira bu konuda hem partinin içi kaynıyor hem vatandaş öfkeden kuduruyor. Atayın şunları da bitsin. 

Ramazan KARATAŞ: Erbatu Grup olarak yıllar sonra Lefkoşa’da da bir proje yapmaya karar vermişsiniz. Desenize yıllar sonra şeytanın bacağını kırıyorsunuz ve Gazimağusa’nın dışına çıkıyorsunuz. Ha gayret, sırada daha Girne var. 

Gürkan KARA: İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı müsteşarlığı görevine devam etmeniz için hem içten hem dıştan büyük baskılar gelince bir müddet daha bu görevi yapmaya razı olmuşsunuz. Doğru karar. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Dün yabancı yatırımcılarla birlikte Lefkoşa’da Yenişehir Bölgesinde gezerken görülmüşünüz. Acaba sizde mi yurt yapacaksınız o bölgeye? 

İsmail ARTER: Dün Gazimağusa’da kime sorduysak “Arter” dedi de başka bir şey demedi. Biz yüzde 55-60 alır diyorduk sizin için seçimleri. Şimdi durum güncellemesi yapıyoruz, en az yüzde 65… 

Canan ÖZTOPRAK: Pek muhterem oğlunuz vakitsiz olarak aramızdan ayrıldı. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Aslan BIÇAKLI:  Hasan Sertoğlu aday olunca KTFF başkanlığına talip olmaya karar vermişsiniz. Bazı kulüp başkanlarını gezip bu yönde destek istemişsiniz. Hakkınızda hayırlısı. 

Zeki ÇELER: Ocak ayından bu yana Çalışma Dairesinde Çalışma izinlerinin mühür işlemlerinin beklediğini biliyor musunuz? Tamam, hangi birine yetişeceksiniz ama bu işler böyle. 

Mehmet ÇAVUŞOĞLU: Seçimlerden sonra ortalarda gözükmediğinize dair iddialar dolaşıyor. İyisiniz değil mi? kafanıza takmayın her şeyi, zamanla alışırsınız sizde. 

Selim KUMBARACI: Yaz öncesi bir kez daha imaj değiştirip uzun süredir uzattığınız sakalları kesmişsiniz. Dostlarınız sakallı halinize daha yeni yeni alışıyorken şimdi yeniden başka dönmek zorunda kalacaklar anlaşılan. 

Özdil NAMİ: Soru çok basit, bütçe bittiğine göre Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü ne gün imzalanıyor?  

POLEMİX
 “Adil olan eğer bir yönetici herhangi bir kişiye yasal olmayan veya etik olmayan bir menfaat sağlamış ve yetkisini kötüye kullanmışsa bunu ortaya koymaktır. Varsa adil olmayan bir “işi” bahane ederek çalışanların hedef tahtası haline getirilmesini kabul etmiyoruz. Kötü yönetim varsa, ki KIB-TEK’in kötü yönetildiğini belgeleri ile ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmedik, kötü yöneticiler deşifre edilerek sorgulanmalıdır. Biz bu yönde bir adım atılmasını ümit etmekteyiz.”
EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu

GÜNÜN FOTO
Semavi Aşık, Güzin Aşık ile birlikte. Birlikte nice güzel seneleriniz olsun dostlar… 


 

YORUM EKLE

banner471

banner474