banner564

Mr Çeler, how are you?

Yerel seçimlere artık sayılı haftalar kaldı. Belediye başkanları son dört yılın acısını adeta son 4 ayda çıkarıyor. Her yer şantiyeye dönmüş durumda. Yollar yapılıyor, kaldırımlar boyanıyor…
Beri taraftan dörtlü koalisyon hükümetimizin çiçeği burnunda bakanı Zeki Çeler, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bakanlık koltuğuna gelir gelmez kamuoyuna yönelik önemli mesajlar verdi. Hatta 11 Şubat Pazar günü inşaat faaliyetlerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından izin verilmeyeceğini açıklamıştı. 
Bakan Çeler’i hafife alanlar bunun bedelini cezalar kesilince ödemek zorunda kalınca anladılar, ama iş işten geçmiş, birçok kişiye ceza kesilmişti. Öyle olması da gerekiyordu…
Dün Pazar’dı. Güzel ülkemizde havanın da güzel olması ile insanlar kendilerini dışarı attılar. Evde kalanlar ise gazetelerini okuyup, televizyon seyredip, hane halkı ile didişerek vakit geçirdiler.
Ancak Pazar günü olmasına karşın bazıları sokaklarında yapılan çalışmalardan ötürü rahatsız oldu. Zira Pazar günü olmasına karşın, Lefkoşa Türk Belediyesi iş başındaydı. İş yapıyorlardı Pazar günü. 
Üstelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile LTB Başkanı aynı partiden, aynı davanın savunucularından. Şimdi vatandaş hali ile Zeki Çeler’e soruyor, Mehmet Harmancı’ya Pazar yasağı yok mu? 

Çöpler ne olacak?
Dağyolu gündüz kamyonlara akşam binek araçlara kapalı. Lapta, Alsancak, Girne, Çatalköy ve Esentepe belediyeleri dağın kuzey tarafında yer alıyor. 
Hali ile çöplerini Güngör çöplüğüne dökmek için düne kadar Dağyolu’nu kullanıyordu. Şimdi bu yol kapalı, hali ile Girne-Lefkoşa yolunu kullanmak zorundalar. İyi de bu sefer araçların tonajı bu yol için uygun değil.
Ha derseniz akşamları gitsinler çöp dökmeye, iyi de çöplük gece kapalı. Ekstra masrafa girip ekstra mazot parası ödeyen bu belediyeler şimdilik çöplerini küçük tonajlı kamyonlarla halletmeye çalışıyorlar. 
Ama bir yasağı koyarken her şeyi ama her şeyi düşünmek gerekiyor değil mi? 

Hayat Pahalılığı oranı
“2018 Haziran sonu itibariyle Hayat Pahalılığı %5,2 olarak gerçekleşecekmiş. Nerden mi bildim? 2018 bütçesinde personel giderleri Haziran ayında altı aylık dönem itibariyle Hayat Pahalılığının %5,2 olarak gerçekleşeceği dikkate alınarak tespit edilmiştir. Dörtlü hükümetimiz Haziran sonu itibariyle Hayat Pahalılığı oranını daha şimdiden tespit etmiştir, sağ olsunlar.”
Mustafa Baturalp 

Güzel olurdu
• Dağyolu’ndaki çalışma tamamlandıktan sonra Girne-Lefkoşa yolunda çalışma başlatılmış olsa güzel olurdu.
• Alsancak Belediyesi’nin yaptırdığı kafeteryaları birileri kırmasa ve halkımız güzel hizmet alsa daha güzel olurdu.
• Hükümet facebook’tan değil de resmi bir açıklama yapsaydı Yenişehir’deki yurt inşaatı için daha güzel olurdu.
• Kulüpler, dünkü derbi maçından önce açıklama yapmak yerine devre arasında yapsalardı bu açıklamayı daha güzel olurdu. 
• DAÜ’ye siyaset yasağını keşke kendi okullarından başlamadan önce başka yerlerden başlasaydı Tufan ve Kudret Hoca daha güzel olurdu. 

MESAJLAR
Fikri ATAOĞLU: Dünya turizm sektörüne yön veren en büyük uluslararası organizasyonda ITB Berlin’de ülkemizi başarı ile temsil edip yurda dönmüşsünüz. Bu arada çok sayıda operatör ile de bire bir görüşmeler gerçekleştirmişsiniz. 
Tolga ATAKAN: Anlaşılan eleştiriler işe yaramış ve geçen hafta sonu çalışmayan yol yapım ekipleri bu hafta sonu da mesai yapmışlar ve çalışması devam eden yolları tamamlamaya devam etmişler. 
Serdar DENKTAŞ: Doğal afet zararlarını karşılamak amacıyla geçmiş bütçelerde ödenek yer alırken bu ödenek 2018 bütçesinden kaldırılmıştır. Acaba bu yıl doğal afet olmayacak diye bir bilgi mi aldınız? 
Nidai GÜNGÖRDÜ: Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi ülkemizde bir ilki oluşturdu. Gerçekten de çok önemli bir işlevi olacak bu merkezin. Emeği ve katkısı geçen herkesi kutluyoruz. 
Erhan ARIKLI: YDP Değirmenlik örgüt binası önceki akşam düzenlenen törenle hizmete açılmış. Bu arada yerel seçimler öncesi aday bolluğu yaşanıyormuş bazı beldelerde. 
Tufan ERHÜRMAN: Bu haftanın 3'üncü Bakanlar Kurulunu da Cumartesi günü yaptınız. Hayırdır bir haftada 3 kez Bakanlar Kurulunu topladınız? 
Ercan TURHAN: Ve yılda bir kez kutlanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için geri sayım başladı. Sahi, nesine giriyoruz bu defa? 
Fuat NAMSOY: Organik tarım için sizde hafta sonu domates ve bal kabağı ekmişsiniz. Bu arada domateslerin tohumunu özel olarak İrlanda’dan getirdiğiniz söyleniyor. 
Katip DEMİR: Yeni Boğaziçi’nin yeni belediye hizmet binası için artık günleri sayıyormuşsunuz. Bakalım yeni dönemde bu binada hizmet etmek nasip olacak mı? 
Ersin TATAR: Bütçe maratonu bugün başlıyor, meclis çatısı altında bir tek siz varsınız eski Maliye Bakanı olarak. Geçen defa Birikim Bey de vardı ama o sizi bu dönem yalnız bıraktı. 
Mustafa BATURALP: Dörtlü koalisyon hükümetimizin hazırladığı bütçeyi nasıl buldunuz? Bazı kalemlerde geçen yıllara göre ödenek konmamasını neye bağlıyorsunuz? 
 Emir Abdurrahman BULUT: Dün akşamki çiğ köfte denemenizden sonra yaptığınız çiğ köfteden yiyen bazı arkadaşların gecenin ilerleyen saatlerinde zehirlendikleri yönde haberler geliyor. Ne diyorsunuz bu işe?  
Mustafa AKINCI: Geçitkale Belediyesi’nin Mersinlik Piknik Alanı’nda düzenlediği Mart 9’u şenliklerinde özellikle çocuklarla ilgilenmeniz gözlerden kaçmadı. Anlaşılan torunları özlediniz. 
Ahmet Akdeniz: Bosna Hersek'te düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Euroleague 3'te, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız ikinci olmuş. Emeği geçen herkesi kutluyoruz, başarılar. 
Nihan YÜCEL: Afrin’e gittikten sonra anladık ki sizden iyi bir savaş muhabiri olabilir. Yakında yeniden bölgeye gideceğiniz yönde haberler geliyor. 

POLEMİX
 “Sözünü ettiğim yeni anlayışı, birinin yaratıp, bize dayatması da gerekmez. Zaten hiçbir dayatmanın da yaşam şansı, yoktur. Bunu biz, hep birlikte yaratabiliriz. Ülkemizde, çözümsüzlüğün karşılıklı iki politikası; vardır… Çözümsüzlüğün, iki taraflı kültürü de vardır! Ama çözümün, politikası olmasına karşın, ortak bir kültürü; yoktur…”
Doç. Dr. Nazım Beratlı
YORUM EKLE

banner608

banner474