banner564

Mutsuz Başbakan

Dün Mecliste yeni yasama yılının açılış töreni vardı. Eski ve yeni vekiller açılış sonrası resepsiyonda buluştu. 
Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun da katıldığı açılışa eski Cumhurbaşkanı Talat ilgi göstermedi. Eroğlu ise tüm meclisin içini gezdi hatta grup odalarına girip vekilleri tebrik etti. 
Meclisteki DP grup odasında duran DP’li vekil ve bakanlar biranda karşılarında Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu görünce kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.
Resepsiyonda en renkli konuşmayı CTP’li Soyer ile Cumhurbaşkanı Eroğlu gerçekleştirdi. 
CTP’li Hamzaoğulları ile UBP’li Töre’de bir süre birlikte oldular, yeni yasama yılı için birbirlerine başarılar dilediler.
Eski Başbakanlardan bir tek Hakkı Atun yeni yasama günün ilk günüde yerini alırken eski Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer resepsiyona katılmadı. Bir önceki meclis başkanı Fatma Ekenoğlu resepsiyonda yer aldı.
DP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ise dün resepsiyonun yıldızı gibiydi. Tebrik kabul eden Gündüz’ü diğer DP vekilleri göz uçları izlediler. Malum Menteş’in adı boştaki Eğitim Bakanlığı için geçiyor.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bir süre önce Eğitim Bakanlığından istifa eden Dr. Mustafa Arabacıoğlu’na resepsiyon öncesi “geçmiş olsun” dedi.
Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral’da resepsiyonda uzun süre İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ile görüştü.
Resepsiyonun hemen öncesinde Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile Meclis Başkan Yardımcısı ve Girne UBP Milletvekili Dt. Ünal Üstel bir süre meclis şeref salonunda baş başa görüştü.
Ana muhalefet ve küçük muhalefetin tam kadro katıldığı resepsiyonda muhalefet vekilleri oldukça neşeliydi. Meclisteki açılış seremonisinde mecliste temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları kürsüde kısa bir konuşma yaparken TDP’nin başkanı Cemal Özyiğit vekil olmadığı için kürsüde konuşamadı. Yerine eski başkan ve Lefkoşa milletvekili Dr. Mehmet Çakıcı konuştu.
TC Lefkoşa Büyükelçisi Akça, Eski Maliye Bakanı UBP Lefkoşa milletvekilli Ersin Tatar ile görüşürken yeni Maliye Bakanı Zeren Mungan resepsiyona katılmamayı tercih etti ve açılıştan hemen sonra meclisten ayrıldı.
CTP’den istifa ettiğini açıklayan ancak meclis tatilde olduğu için henüz geçerliliği olmayan CTP Girne Milletvekili Abbas Sınay açılışa ve resepsiyona katılmadı. 
Tüm bu renkli görüntülerin yaşandığı saatlerde Başbakan Özkan Yorgancıoğlu sessizce meclisten ayrılıp Başbakanlığa gitti. 
Resepsiyona da katılmayan Başbakan Yorgancıoğlu’nun yüzünün hayli asık olması dikkat çekti. Keyifsiz olduğu gözlenen Başbakan Yorgancıoğlu meclisten sonra bakanlar kuruluna başkanlık etti. Başbakan ve Maliye Bakanın dışındaki tüm kabine resepsiyonda uzun süre kaldılar ve resepsiyona katılanlarla sohbet ettiler.
MESAJLAR
Dr. Derviş EROĞLU: Dün Meclis’te bir süre Ferdi Bey ile derin konulara girdiniz. Öyle ki uzun süre baş başa görüştünüz.
Dr. Sibel SİBER: Meclisin ilk gününde verdiğiniz mesajlar çok önemliydi. Umarız yeni dönemde daha verimli bir meclis dönemi geçiririz. 
Mustafa AKINCI: Dün meclisin açılışına gelmediniz, gözlerimiz uzun süre sizi aradı ama nafile. 
Özkan YORGANCIOĞLU: Bayramın 3. Günü Karpaz’a gidecekmişsiniz. Bizce 3. Günü beklemeyin Cuma’dan gidip biraz dinlenin.
Dr. Ömer GÜR: Kardeşiniz dün bypass ameliyatı olmuş, çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz. 
Erdoğan BAYBARS: Karpaz’daki eşekleri de sonunda kendimize benzettiğimize göre artık sorun yok. Nasıl olsa bundan sonrası için birilerini bulup ensesinden geçinecekler. 
Bilbay EMİNOĞLU: Dün cep telefonunuz arabanın içinde şarj aletine takılıyken el bombası gibi patlamış. Allah’tan o dakika telefon kulağınızda değildi. Geçmiş olsun.
Levent ÖZADAM: Dün sabah Cemal Bulutoğluları ile sabah kahvaltısında buluşmuşsunuz. Hayırdır Cemal Başkan yeniden siyasete mi dönüyor? 
Dr. Ramdan KAMİLOĞLU: Hadi gözünüz aydın, Bayram için yurtdışınızdaki kızınız geliyormuş. Artık mangalları bayramda kızınız için yakarsınız. 
Ünal ÜSTEL: Dün mecliste Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Şeref Salonunda çok özel bir görüşme gerçekleştirmişsiniz. Şimdi herkes ne konuştuğunuzu merak ediyor. Özellikle de UBP’de. 
Şahap AŞIKOĞLU: Turizmdeki büyüme artarak devam ediyormuş ve bir sonraki hedef olarak yılda 2.5 milyon turist hedefine adım adım yaklaşılıyormuş. 
Serdar DENKTAŞ:  Bugünden itibaren Eğitim Bakanlığının vekaleti de sizde. Yani kısaca yazmak gerekirse, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür ve Spor , Eğitim Bakanı…
Ferdi Sabit SOYER: Dün mecliste yine ilgi odağıydınız, özellikle Cumhurbaşkanı Eroğlu ile yaptığınız uzun sohbet merak konusu oldu. 
Dr. Arif ALBAYRAK: Hükümetin meclisteki sandalye sayısı 31’e düşünce sizde artık mübarek hükümet demeye başlamışsınız. 
Hüseyin ANGOLEMLİ: Dün takım elbisenin altına giydiğiniz timberland ayakkabılarınızla hem şık hem çok sportif gördük sizi. 
Doğuş DERYA: Meclis resepsiyonunda börek ve çörekleri götürürken gördük sizi. Demek ki rejim falan yapmıyorsunuz. Buna rağmen oldukça fittiniz. 
Cemal ÖZYİĞİT:Mecliste tüm parti başkanları görüşlerini söylerken siz yoktunuz.  Şu vekillik işi ciddi iş demek ki.
Av. Şefik AŞÇIOĞLU: Esenetepe davasını kaybetmediğinizi aksine anlaşarak çekildiğinizi söylediniz. Bizim kafamız karıştı en iyisi mahkeme kararını görmek olacak. 
Neriman SAYGILI: Dün Meclis’te PGM müdürü Pervin Hanımla dertleşirken gördük sizi de. Basının bu kadar saldırmasını bir eğitimci olarak sizde her halde üzülerek izlediniz. 
Dr. Ayten BERKALP: Önümüzdeki hafta Ada’ya gelecek olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Beyle görüşecek misiniz? Zira kırgın olduğunuzu biliyoruz. Kırgınlığınız bakalım geçti mi?
YORUM EKLE

banner608

banner474