banner564

Namsoy ve Toplum Sözleşmesi

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy UBP’li. Bir dönem partinin en üst kademlerinden birisi olan Genel Sekreterlik makamında da bulunmuştu.
Namsoy’un Genel Sekreterlikten “İstifası” ile başlayan süreç kaosla sonuçlanmış ve UBP’nin yarısı DP’ye gitmişti. Namsoy o günlerde koltukta otursa belki de UBP hiç BÖLÜNMEYECEKTİ!
Ama olmadı, Genel Sekreterlik boşalınca İrsen Küçük’e karşı olanlar bu makamı istediler ve sonrasında da olanlar oldu.
Namsoy bir kez daha karar değiştirdi. Düne kadar “Eroğlu” derken dünden itibaren “Özersay” dedi.
Ancak bu kez Namsoy’un çıkışı beraberinde bölünmeyi değil “BİRLİK” olmayı getirdi. Zira bir çok UBP’li şimdi daha bir şevkle çalışıyor, Pazar günkü seçimler için…
Bu işin bir tarafı…
Gelelim Fuat Namsoy’un destek açıkladığı Toparlanıyoruz Hareketi’nin lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay’a…
Özersay, Toparlanıyoruz Hareketi’nin ortaya koyduğu TOPLUM SÖZLEŞMESİNİ binlerce kişiye imzalatmıştı. 
Namsoy’un desteği, Kudret Özersay’ın Toplum Sözleşmesi’ne ne kadar uyuyor?
Kudret Hocam; Toplum Sözleşmesinin; 
A-1, A-2,  A-3,  B-2,  B-3, B-4,  B-5:(Kamudaki üçlü kararname ile yapılan siyasi atama ve müşavirlik sisteminin tamamen ortadan kaldırılarak, çok sınırlı sayıda siyasi danışmanın olabileceği bir sistem değişikliği talep ediyorum.)
Maddelerini size ve Toparlanıyoruz Gönüllülerine hatırlatmak isteriz. Eğer seçim için her şey mubah ise hayırlı ve uğurlu olsun bu destek size. Bir itirazımız yok, olamazda…





“Acı patlıcanı kırağı çalmaz"
Son günlerde ciddi bir algı operasyonu yapılıyor. Şöyle ki; 
BİRİNCİ OPERASYON: "Akıncı'nın seçim parasını Eroğlu ödüyor!" 
İKİNCİ OPERASYON: "Özersay yükseliyor, Eroğlu ile Sibel Siber arasındaki fark kapanıyor...."
Sevgili okurlar,  Cumhurbaşkanı adayı Özersay'da bir yükseliş var. Çünkü tepki oylarının adresi değişti. İlk günlerde Akıncı’ya vereceğini söyleyenler şimdi Özersay'a vereceğim demeye başladı.
Ancak unutulmaması gereken konu şu: Tepki oyları belli. Bu oyların yer değiştirmesi sonucu değiştirmez!
Tepki oyların sonucu değiştirebilmesi için şu olmalı;
BİRİNCİSİ: Eroğlu'na tepki olarak giden oylar tek bir adreste yani Sibel Hanım’da birleşmesi...(Bu çokta mümkün değil, zira sağ seçmen yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyor ve o yüzden alternatif arıyor.)
İKİNCİSİ: Sibel Hanıma tepki olarak giden oyların Eroğlu'nda birleşmesi. (Bu da pek mümkün değil. Zira sol oylar böylesi bir durumda ya soldaki diğer adreslere ya da sandığa gitmeme şeklinde kendini gösteriyor.)
Son günlerde giderek artan bu algı operasyonları sonucu değiştirmeye yetmeyecektir. Beyhude uğraşlar olarak tarihteki yerlerini alacaklardır...
4 faklı anket şirketinin de ortaya koyduğu gibi yarışın birincisi belli, hatta ikincisi de üçüncüsü de...
Kısacası, "Acı patlıcanı kırağı çalmaz."
 
 
 
 
 

MESAJLAR

Dr. Derviş EROĞLU: Perşembe günü istifa edeceğiniz yönünde söylentiler çıktığı dün başlayan operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz. Sanki de günler önceden geliyorum diyordu…

Dr. Sibel SİBER: Bu gece Derviş Bey’le birlikte aynı anlarda mitinglerde olacaksınız. Anlaşılan ikinci turada birlikte kalacaksınız.    

       
Mustafa AKINCI: Son günlerde ardı ardına gelen algı operasyonları ile kan kaybı yaşadığınız iddia edilmeye başladı. Ne oldu ilk günkü hava dağıldı mı?   

Kudret ÖZERSAY: Toplum sözleşmesine aykırı işler bakalım seçimlerde size artı mı yoksa eksi mi getirecek…    

Arif Salih KIRDAĞ: İlk turu garantileyip şimdi ikinci turda rakibinizin kim olacağını beklemeye başlamışınız. 

Özkan YORGANCIOĞLU: Ziyamet köyünde olanları duyunca gerçekten üzüldük. Bir Başbakana daha nazik olabilirdi köylüler ama seçim üstü bu ziyareti anlaşılan pek kabul etmemişler. Neyse üzülmeyin…

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Parti disiplin mekanizması daha önce çalışmadı ki şimdi çalışsın. Buda geçer unutulur gider nasıl olsa değil mi? 

Ferdi Sabit SOYER: Tavlada Sonay Adem’e seçim üstü 5-0 yenilmişsiniz. Hayırdır, yorgunluktan mı? Yoksa maça konsantre olamadınız da bu kadar farklı bir şekilde yenildiniz. 

Fuat NAMSOY: Pazartesi yapmadığınız açıklamayı Perşembe günü yaptınız. İyi de Pazartesi günüden Perşembe’ye kadar ne diye beklediniz? 

Ünal ÜSTEL: Namsoy için elinizden geleni yaptınız ama olmadı. Namsoy kendi yolunu çizdi, siyasette alıştınız artık bu tür şeylere değil mi? 

İrsen KÜÇÜK: Herkes tarafını açıklıyor? Siz ne zaman açıklama yapacaksınız? Gözler şimdi sizin üzerinizde. 

Zorlu TÖRE: Yunanistan Savunma Bakanı Girne’ye Yunan Bayrağı dikeceğini açıklamış. Kendisine bir cevap verecek misiniz? 

Dr. Ertuğrul HASİPOĞLU: Seçimlerde desteğinizin Eroğlu’na olacağını açıklamışsınız. Birde bölgede çalışmaya başlarsanız Derviş Beyi kalesinde kimse yıkamaz değil mi? 

Taner ULUTAŞ: Yengemiz küçük bir operasyon geçirmiş. Kendisine çok geçmiş olsun diyoruz, acil şifalar diliyoruz. 
Çiğdem AYDIN: Dün sabah kanalın önünde arabayı park ederken kameraman Apo’nun arabasının arkasına birazcık dokunmuşsunuz. Apo bunun intikamını bakalım nasıl alacak? 

Zeki ÖZTÜRK (Sebat Proje): Beşparmakların tepesine 20 katlı otel projesi için uygun yer aramaya başlamışsınız. Aman çevreciler duymasın daha projeye başlamadan sizi tefe koyarlar. 

Damla DEMİR: Yaz sezonu öncesi havuzun bakımını yaptırmışsınız. Havuzun bakımı yapıldığına göre yaza merhaba partisi de çok yakındadır her halde. 

Barış MAMALI: Dövizdeki artışı asıl siz seçimlerden sonra görün. Memlekette seçim var diye hiçbir şeye zam yapılmıyor. Seçimden sonra zam yağmuruna hazırlıklı olun. 

Kansu AKSU: İstanbul-Ankara ziyaretleriniz nasıl geçti? Seçim öncesi Türkiye’nin nabzı nasıl atıyor? 

Adnan ERASLAN: Biz sizi uyarmış ve işi sıkıya alın demiştik. Referandumda sonucun böyle çıkacağı belliydi. Ev ödevinize iyi çalışmazsanız sonuç değişmez. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Toz Afrika’dan... Dolar Amerika’dan... Deprem Baf’tan... Sivri sinekler Sudan...Ne olacak bu memleketin hali?.. 

Cengiz Erçağ
YORUM EKLE

banner471

banner473