banner564

Ne de olsa Efsane

İlk kez 16 takımla oynanmaya başlayan ligin ilk gece maçında güzel bir zeminde oynanan futbol vasatı aşmasa da rakibinin hatalarını affetmeyen GAÜ Çetinkaya kazandı.
Son şampiyon karşısında ne yapacağı merakla beklenen GAÜ Çetinkaya, rakibi gibi kendisi de izleyenleri mutlu etmeyen bir oyun oynadı. Buna rağmen maçın genelinde rakibinden daha üstündü. 
Gol yollarında sakatlığını atlatıp geri dönen E.Sonay ile gol ararken ona sağ tarafta B.Eko sol tarafta Sherman destek vermeye çalıştı. Çok az olsa da gol yapabilecek pozisyonları ilk yarıda buldular ancak değerlendiremediler. Beklemedikleri kadar dağınık ve kötü bir rakipleri vardı.
Defanstaki iki tecrübeli oyuncu Serhan ve Abbas tecrübelerine rağmen beklenmedik hatalar da yapmalarına rağmen rakiplerine gol şansını da vermediler. İlerlemiş yaşına rağmen Erdinç defansın önünde top dağıtımını yapmakla birlikte takımını yönlendiren oyuncuydu.
 Onun yanındaki Sercan ise çok top kaptırdı ve rakibinin atağa çıkmasını sağladı. Tam oyundan çıkacağı anda takımına penaltıyı kazanan adam oldu.
 Maçın ilk yarısındaki kadar olmasa bile ikinci yarıda kendini gösteren B.Eko özellikle kanatlardan getirdiği toplarda çok etkili oldu.
 GAÜ Çetinkaya rakibinin kötü oyununu çok iyi değerlendirerek üzerine daha cesaretli gitmeye başladı. Böyle olunca da pozisyonlar bulmaya başladı. Penaltı golünden sonra tamamen dağılan rakibi karşısında farkı 2’ye çıkararak rahatladı. Son dakikalarda biraz daha dikkatli olsa fark çok farklı da olabilirdi.
 M.Türk Gücü kazandığı 2 kupanın rehavetinden hala kurtulamamış. Süper Kupa maçını kazanmasına rağmen o maçta da iyi oynamamıştı. Maça İ.Kabore’nin yerine Blessing değişikliğini yaparak başladı. Oturmuş bir kadrosu olmasına rağmen bu maçta hiçbir oyuncusu vasatı aşamadı. Defansta çok hatalar yaptılar. İlk yarıda geriye düşebilirlerdi. Orta alandaki Nurettin ve Erol vasatın çok altındaydılar. Blessing çok net olmasa da yakaladığı pozisyonlarda çok beceriksizdi. Yasin yaptığı tek orta dışında sahada adeta gezdi. Uğur bir şeyler yapmak istese de kendisine yapılan iyi kademelerle istediğini yapamadı. Özellikle H.Kayalılar’ın kanadından çok atak yediler. Kaptan Erol’un yaptığı inanılmaz hata ile penaltıdan golü yiyince tamamen oyundan düştüler. Bununla birlikte çok dağınık bir oyun oynamaya başladılar ve bunun karşılığında da ikinci golü kalesinde gördü. Yapılan hamleler de sonuç vermeyince hak ettikleri bir galibiyeti almış oldular.
YORUM EKLE

banner471

banner474