banner564

Neden hayır?

“İçerisinde ne olduğunu halktan gizledikleri bir anlaşmanın halkın yararına olacağını düşünemiyorum. Halk olarak tüm KKTC yurttaşlarını eşit statüde görmediklerine ve Türkiyelileri ikinci sınıf kategorisine koyduklarına ve yerlerinden ederek göçmen durumuna düşürmeyi hedeflediklerine inanıyorum. Adaya yatırım yapmış bedelini ödemiş insanların mülkleri üzerinde Rumların lehine haklar vererek mülk sahibi kişilere zarar vermenin yolunu açtıklarına inanıyorum.
Adada nüfusumuzun azaltılmasını ve ada dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin yurttaşlık haklarını kısıtladıklarını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı ve görüşmeci ekibinin temsil ettiği siyasi düşünce yapısının Türkiye ve Türklere karşı nefret söylemlerini ifade etmekten çekinmeyen ve adada Türkleri istemediklerini açıkça ifade eden bir gelenekten geldiğinden hareketle hak ve menfaatlerimizi Rumlar karşısında koruma gibi bir kaygılarının olmadığını düşünüyorum.
En azından yukardaki temel gerekçeler konusunda açık ve tatmin edici bir anlaşma metninin halk olarak önümüze konmadığı ve gizli kapaklı işler kotarıldığını düşündüğümüz sürece. Yapılacak bir referanduma şimdiden Hayır diyorum...”
Orhan Güçlü, Girne

4 Rum’a 1 Türk
“AKEL yöneticilerinden Tomazos Çelebis; Akıncı’nın kabul ettiği nüfusta 4 Rum’a 1 Türk oranının sadece ilk vatandaşlıkta değil çözüm sonrası verilecek oturma izinlerinde de geçerli olacağını açıkladı. 
Buna göre kuzeye oturma ve çalışma izni ile gelmek isteyecek bir Türk vatandaşına izin verilmesi için 4 Yunan vatandaşının da Güneye gelmesi gerekecek. Gelirse verilecek gelmezse verilmeyecek. Bunun anlamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Kıbrıs kapısının kapatılacağıdır. Zaten öğrenci ve çalışma izinleri Rum ağırlıklı merkezi hükümet tarafından verileceği için her şey tamamı ile Rum inisiyatifine bırakılacak demektir.”
Sabahattin İsmail

Tahammül
"Görüşmelerde çok yol aldık" açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Akıncı Kıbrıs Türk Toplum Lideri Doktor Küçük anısına yapılacak müsabakalar için adaya gelen Moldovalı teakwondocuların Rum polisi tarafından tutuklanarak alıkonulmasına bir açıklama yapar herhalde… 
Spor kafilesine bile tahammül edemeyen bir zihniyetle barış ancak bu kadar olur...”
Çelen Oben

Spekülasyon
Son günlerde sürekli olarak aynı spekülasyon yapılıyor, İngiliz Sterlini yılbaşından sonra hemen fırlayacakmış. 
İyi de bu spekülasyonun kaynağı ne? Neden fırlayacak STG?
Bu konuda değişik değişik yorumlar var. Ama işin uzmanlarına sorduk böyle bir fırlamayı kimse beklemiyor. O yüzden internette dolaşan bu türden şeylere inanıp dolduruşa gelmemekte fayda var. 
 
MESAJLAR
Zeki ÇELER: Belli ki tatil yaramamış. Zira aşırı bir argo jargon kullanmaya başlamışsınız bu süreçte. Bir vekil TV’de bir başka vekil için zart-zurt yapıyor demesi hiç hoş değil. Kim olursa olsun kim kimin için söylerse bu yazdıklarımız geçerlidir. 
Mehmet HARMANCI: Dün belediyede korku dolu anlar yaşamışsınız. Bir işgüzarın bıraktığı oyuncak farklı algılamalara neden olunca iş çığırından çıkmış. Neyse geçmiş olsun. 
İzzet İZCAN: Bir okurumuz mesaj bıraktı sizin için, diyor ki okurumuz mesajında; “Güney’deki suç oranı Kuzey’den çok daha fazla. Güney için de bir çağrı yapacak mısınız? “
Gürkan KARA: Ankara’da kaldığınız otelde yangın çıkmış. Çok geçmiş olsun. Ama hiçbir mazeret sizi Cumartesi sabahı yapacağımız tavla maçından kaçırtamaz. Bu da böyle biline. 
Erman YAYLALI: İhtiyat Sandığı’nın yeni binası için süreç tekrardan sil baştan olmuş. Bakalım kaç kez daha proje çıkacak kaç kez daha sil baştan olacak. Neyse size Allah kolaylıklar vere. 
Ümit ÖZKIRAN: Bakan Bey tüm ekibi ile yurt dışına çıkınca tüm bakanlık yine size kalmış. Bakanlıktaki odanızın kapısına yakında “Nöbetçi” diye yazı yazdıracağız. 
Serhat ÖZÇELİK: Anadolu’da güzel bir söz vardır “Davetsiz düğüne kel kızlar gider” tamam bir miktar saçımızın eksik olduğu doğrudur ama henüz kel değiliz. Hele de kız hiç değiliz. 
Hasan ERÇEN (Paterson): Yılbaşından hemen önce KIBTEK’e gelen tüm şikayetleri bir birimde toplayıp orada değerlendirecekmişsiniz. Bu arada araç takip sistemi de kurumda devreye girmiş. 
Mustafa EFE: Geçen geceki fıkrayı sansürleyip yazalım dedik ama sansürleyince de fıkra fıkra olmaktan çıkıyor. Sizin bir öneriniz var mı? 
Kemal Eşref OKTAR: Bizim tavşan bir yıldan bu yana buzlukta duruyormuş. Eeh artık önümüz de kış olduğuna göre bu yıl buzlarını çözelim artık tavşancığın. 
Dr. Nuri GÖKŞİN: Geçen gün bir kova balığın yanında birkaç tane de kalamar çıkartmışsınız denizden. Hepsini buzluğa koyun, yakında ziyaretinize geleceğiz. 
Biray DELİCEIRMAK: Geçen gece Beşiktaş’la gurur duyduk. Ne yalan söyleyeyim bu senede de şampiyonluğun en güçlü adayı konumundasınız. 
Sadık GARDİYANOĞLU: 8. Metin Gardiyanoğlu Voleybol Anı Turnuvası final maçında baş hakem olarak yine düdük elinizden düşmemiş. Güzel bir turnuva adına yakışır bir final oldu. 
Mehmet DURSUN: Son günlerde birileri sizin yaptığınız paylaşımlara fena halde kafayı takınca sizi de epey germiş. Sıkıntı yok paşam, siyasette hoş görülü olmak eleştirileri kabul etmek doğasında var işin. 
Ahmet BUBA: Hafta sonu çok çılgın bir parti yapılacakmış. Bu partiye de çok özel kişiler davet edilmiş. Elimize ulaşan listede sizin de adınız var. İyi eğlenceler. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “2016 yılı sonuna kadar bir sonuca mutlaka ulaşılmalıdır. Görüşmelerde geçerli olan prensip tüm konularda anlaşılmadan hiç bir konuda anlaşma sağlanmış olmayacağı prensibidir. Bekleyip tüm resim önümüze konulduğunda tam bir değerlendirme yapma yoluna gideceğiz. Ben bu aşamada Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerinin korunması, kendisinin ifade ettiği üzere güvenlik, eşitlik ve özgürlüğümüzü içeren bir anlaşma ortaya çıkması çabalarında Sayın Akıncı’ya başarılar diliyorum.”
Dr. Derviş EROĞLU
YORUM EKLE

banner471

banner474