banner564

Niyet ne?

Yerel seçimlerin 1 Temmuz 2018 Pazar gününe alınmak istemesinin ardında yatan gerçek niyet ne? Gerçekten de yasaya uymak için mi? Yoksa daha geçen hafta geçen bütçenin seçim yasaklarını bir ay geriye atarak kullanmak istenilmesi mi?
Zira seçim 10 Haziran’da olursa seçim yasakları da 12 gün içinde başlayacak. Eğer seçim 1 Temmuz’a alınırsa seçim yasakları 32 gün sonra başlayacak.
Ha çok mu önemli 32 gün, hükümet yapmadıklarını bu 32 gündemi yapacak? Hiç sanmam! Ama gene de burada konunun yasal zemin olduğunu düşünmüyorum.
Kendisi de bir hukukçu olan Erhürman’ın söylediği “4 yıldan 20 gün önce yapılması durumunda, 4 yılı 1 gün geçmesi durumuna göre hukuken daha büyük sıkıntı olur” sözüne ise hukukçuların yanıt vermesi daha uygun. 


Ancak meclisin açılışı ve yemin töreninde Anayasayı hiçe saymış Hukukçu vekillerin ve Erhürman’ın yasa önünde bu kadar eğilip bükülmeleri softa şaşırtmacasından başka bir şey değildir. 
10 Haziran tarihi hem seçimlerin hava sıcaklarının çok daha bastırmadığı hem de vatandaşların tatil planlarının içine edilmediği bir tarih olarak orada durmaktadır. 
Tabi sizin seçimden korkunuz yoksa?
  
“Hadi, Kameralar seni çekiyor”
Cem Yılmaz’ın ünlü skeçlerinden bir tanesidir;  “Hadi Yap, seni çekiyor, hadi…”
Başbakan Erhürman diyor ki “Arazilerin kira bedelleri 1 TL”  Tamam işte tüm bunları gerçek değerine getir. Başbakansın ya, ve bunu düzeltme imkanı da elinde ya, hadi yap, hadiii, kameralar seni çekiyor….
Mesela başla golf sahasından, geç oradan Girne’ye Dome Otel’e.  Yap hepsine okkalı bir zam. Hadi, yapsana, hadi, kameralar seni çekiyor, hadi…
Başbakan Erhürman, hükümeti kurduğu 54 günden bu yana sadece söylüyor. Artık söylenmekten vaz geçip bir şeyleri yapmasını, yaptıktan sonrada söylemesini bekliyoruz. Ve Cem Yılmaz’ın dediği gibi “Hadi, hadi yapsana, kameralar seni çekiyor, hadiiiii…


Sibel Hanım’dan tokat gibi cevap
Genelde eski siyasiler bir köşeye çekilir ve ne etliye nede tuzluya karışmaz. Ama bu durum eski meclis Başkanı Dr. Sibel Siber için belli ki geçerli değil. 
Zira fırsat buldukça düşüncelerini sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaşıyor Sibel Hanım. Ve dünde yine kamuoyunda çok tartışılan Yenişehir’deki arazi tartışması ile ilgili hukuksal durumu da anlatan çok güzel bir özeti madde madde geçti.
Oysa CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman bu konuda gerekli yerlerden görüş isteyeceklerini söylemişti. Anlaşılan Başbakanın görüş beklediği yerlerden daha görüş gelmeden Sibel Hanım kendi görüşünü gerekçeleri ile madde madde sıraladı.
"Yazanın niyeti, okuyanın kabiliyeti" diye bir söz var ya bakalım dün bu konuda açıklama yapan eski meclis Başkanının açıklamalarını Başbakan Erhürman nasıl değerlendirecek?  

TAK, TAK…
Devletin resmi haber ajansı TAK’a 7 Mar 2014’te göreve atanmıştı Doç. Dr. Neriman Saygılı.  O günden bugüne görevinin başında. Şimdi TAK’ta görev değişimi yaşanacakmış. Kudret Hoca, yurt dışından yeni müdür getiriyor. Memlekette bulmadık, yurt dışından getiriyor Hoca yeni müdürü. 
Yakında yurt dışından Belediye Başkanı, müsteşar falan da getirir Hoca.  Oysa TAK’ın binası yok, eleman eksiği var, alt yapıda sorunları var. Bunları gidereceğine dışarıdan müdür getiriyor.  


MESAJLAR

Dr. Sibel SİBER:  Öyle bir açıklama yaptınız ki gerekçeleri ile bakalım bu konuda şimdi ne diyecekler? Gerçi biz ne diyeceklerini biliyoruz ama kamuoyu da öğrenmiş olur böylelikle. 

Ümral VOLKAN: Yeni yaşınızı dün gece yakın dostlarınız ile birlikte Esentepe civarında bir mekanda sabaha kadar eğlenerek kutlamışsınız. Özellikle gece yarısı gelen dansöz geceye damgasını vurmuş, hayırlı yaşlar. 

Oğuz  KARAÇAY: Alsancak’ta bu dönem belediye meclis üyesi olmayacakmışsınız CTP’den. Bu arada bölgede partinizin aday bulamamasına ne diyorsunuz, olacak iş değil ha. 

Bulut AKACAN: Spora önemli bir destek anlaşması yapmışsınız ve Ozanköy’le el sıkışmışsınız. Bakalım bu destek sonrası Ozanköy eski şaşalı günlerine geri dönenebilecek mi? 

Fırat ATASER: Geçen gece Alsancak Belediyesi belediye meclis üyeleri ile bir araya gelip keyifli bir gece geçirmişsiniz. Aralarından bazıları yeni dönemde aday olmayacakmış.  

Ali BATURAY: Afrika Gazetesi davasında savcılık sizi şahit göstermiş ama bu konudan sizin haberiniz yokmuş. Eskiler boşuna dememiş, “paran çoksa kefil, işin yoksa şahit ol” diye. Hadi bakalım ayıklayın birincin taşını ayıklayabilirseniz. 

Olgun VURAL:  Geçen yaz tavlada kapanışı ben yapmıştım, dün açılışı siz yaptınız. Ama unutmayın tavlada son gülen hep iyi gülermiş. Yakında bir maç daha yapacağız sizinle. 

Hasan UZUN: Bu aralar aşkta kazanıyorsunuz ki tavlada dün fena yenildiniz. Neyse bir ara size bir maç daha veririm, biraz keyfiniz yerine gelir hiç olmazsa. Bol şans… 

Levent ÖZADAM: Uzun aradan sonra dün karşılaşmak keyifli oldu, en kısa sürede görüşelim, bu arada hayli kilo vermiş olarak gördüm sizi. Demek ki evdeki diyet uygulaması aynen devam ediyor. 

Sahap AŞIKOGLU:  Taş fırında ekmek yapmak anlaşılan epey hoşunuza gitti. Özellikle paylaşımlara gelen yorumlar sonrası sizde bu konuda kendinizi geliştirme karar vermişsiniz ve yeni tür ekmekler pişirmeye başlamışsınız. 

Tolga ATAKAN: Çok geçmiş olsun, arabaya arkadan çarpmışlar. Bu arada arabanın plakası da mühim, 905!. Belki de arkadan çarpan arkadaş Fenerlidir. İşin şakası bir yana geçmiş olsun. 

Doç. Dr. Neriman SAYGILI: Anlaşılan bir süre istirahat etmeniz size de iyi gelebilir. Zaten bir iki kitap projesi beklemeye alınmıştı bu süreçte. Şimdi onları tamamlamak için iyi bir fırsat var elinizde. 

Kudret ÖZERSAY:  Ulaştırma Bakanımıza arkadan çarpmışlar. Belki ona da yurt dışından bir şoför bulabilirsiniz. Zira bakanın hem yoğunluğu çok hem trafikte araç sürmesi tehlikeli. 

Semavi AŞIK: Arasta girişine Ali Dayının heykelinin yapılması fikrini fena halde tuttum. Umarım yerel seçimler öncesi belediye başkan adayları bu fikri projeleri arasına alırlar. 

POLEMİX
“Dün geçen yasa değişikliğiyle başka iş yaptığı tespit edilen kamu sağlık çalışanı önce yazılı ihtar alacak. Ardından da ikinci iş yaptığı yer ile ilişiğini kesmek için 15 iş günü süre tanınacak.”HP Milletvekili Jale Refik Rogers

YORUM EKLE

banner608

banner474