banner564

Olmadı be Hikmet

Kötü haber çabuk yayılır derler ya dünde öyle oldu, Lefkoşa Merit ailesinin güler yüzlü, sempatik yiyecek-içecek müdürü Hikmet Ersoy’un acı haberi dün akşamın en hızlı yayılan haberi oldu.
Yaşam dolu bir gençti sevgili Hikmet, yüzünden gülücük hiç eksik olmazdı ve her Lefkoşa Merit’e girdiğimde tam da döner kapının ardında beni Hikmet karşılardı.
Savaş, ben Hikmet tavla turnuvası yapacaktık daha.. 
Olmadı Hikmet, daha geçen hafta Murat Melemez’i uğurlamıştık cennete. Şimdi senin acı haberin ile büyük üzüntü yaşadık. Oysa sen saygı ve sevgide hep örnek oldun mesleğe yeni başlayan gençlere.
Üzüntüde ve sevinçte bizi yalnız bırakmayan Merit ailesinin başı sağ olsun, geri kalanlara sabırlar versin.

Bölge ateş çemberi
Kıbrıs Ada’sının yanında dev uçak gemileri, denizaltılar ve Rum tarafındaki İngiliz Üsleri. Bomba yağdırdılar Suriye’ye. Üstelikte Müslümanların en kutsal gecesi olan Kandil Gecesinde.
Operasyonun olacağı bir iki gün önceden zaten belliydi. Geçen Perşembe gecesi Genel Yayın Yönetmenimiz Reşat Akar, Yazı işleri müdürümüz Adem Uslu, Haber müdürümüz Aytuğ ve müessese müdürümüz Sezgin ile birlikteydik. Eller telefonda olası bir saldırı haberini bekliyorduk. 
Aynen şöyle dedim arkadaşlara, “bu gece boşuna beklemeyin saldırı falan olmaz, bunlar kesin Kandil Gecesi olan Cuma gecesi saldıracaklardır Suriye’ye”
Geçen hafta Cuma günü yazdığım yazıda da Kandil için duamın “Allah’ım sen Müslümanlara akıl fikir ver” şeklindeydi. Çünkü eğer Müslüman olmayı seçmiş iseniz yol haritanızı Kuran’ı Kerim’de yazanlar belirler. Bir bakın şuan İslam coğrafyasında yananlara bir de Kuran’da yazanlara… 

Akıncı-Özgürün 
Bugün belediye başkanlığı için aday adayı bulmakta zorlanan dörtlü koalisyon hükümeti, 2 yıl sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de benzer bir durumun içine düşebilir.
Cumhurbaşkanı Akıncı’da bunu en iyi bilenlerden. Zaten mevcut hükümetin oluşumunu da en çok isteyenlerden bir tanesiydi Akıncı.  Şimdi Ana muhalefet lideri ile 2 yıl sonrasının kavgasına başladılar.
Akıncı-Özgürgün geriliminin esasta perde gerisinde yaşanan 2020’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Özgürgün çok net olarak Cumhurbaşkanlığına aday olacağının sinyallerini vermiştir. 
Tabii o güne kadar köprünün altından çok sular geçer ama daha iki yıl var iken başlayan bu kavgada daha çok şeyler göreceğiz anlaşılan.

Tespit 
Dün gece Galatasaraylılar şampiyonluklarını ilan ettiler, öte yandan Beşiktaşlılarda Fenerlilerde… İyi de kim şampiyon olacak. işte ülkemizin önemli otoriterlerden menajer Tekin K. Birinci’nin yorumu;
“Galatasaray ve Beşiktaş’tan bütün maçlarını kazanan Şampiyon olur, beraberlikte avantaj Başakşehir’e geçer, Fenerbahçe’de en iyi ihtimal ikinci olur ...”

MESAJLAR

Mine GÜRSES: Ablam, canım, ne diyeyim ne yazayım inan bilemedim. Dün seni telefonda bile arayamadım, kendimde o cesareti bulamadım. Allah sabırlar versin. 

Tekin BİRİNCİ: 15 Kasım Üniversitesi’nin mütevelli heyetine ünlü yapımcı Acun Ilıcalı’yı da dahil etmişsiniz. Ünlü yapımcı çok yakında inşaatı devam üniversiteyi ziyaret edecekmiş. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Sıkı bir diyet programına Cumartesi günü Kamiloğlu Hastanesinde kebap partisi vererek başlamışsınız. Bakalım Ali Koralp’ın verdiği kadar verebilecek misiniz? 

Sedat HACIMEHMET: Cumartesi Grubunun düzenlediği Eziç kahvaltılarına uzun bir aradan sonra yeniden katılma kararı almışsınız. Ee eski dostlarla küslükte bir yere kadar. 

Kadri FELLAHOĞLU: Lefkoşa’dan belediye başkan adayı olmak için partinizden gelecek haberi bekliyormuşsunuz. Ancak bu konuda genel başkanın kafası hayli karışık. Anlaşılan bir müddet daha bekleyeceksiniz. 

Hüseyin Mert ÇOŞKUN: Siyasetin en keyifli tarafı yeme-içme organizasyonlarına eksiksiz olarak katılıyormuşsunuz. Bu arada Ada’yı da bu vesile ile bir baştan öbür başa gezmişsiniz. 

Erhan ARIKLI: Siz Lefkoşa için sürpriz adayımız var derken genel sekreter adayı açıkladı. Anlamadık, kafamız karıştı, ikinizde ayni kişiden mi bahsediyorsunuz? 

Sezai SEZEN: Pazar sabahı Kemal Altuncuoğlu ve seçim ekibi ile kahvaltıda bir araya gelip yol haritasını belirlemişsiniz. Kemal Bey sizin gibi deneyimli insanlarla yola başlarsa büyük bir avantaj sağlar. 

Aktaç ATAİ: Sığınaklarla ilgili yapmış olduğunuz açıklamaya bir yanıt alabildiniz mi? Gerçekten de bu konunun takipçisi olmakta fayda var, dünyanın bin bir türlü hali var. 

Serdar CANALTAY: Emekli olduktan sonra kendinize bir meşgale bulmuşsunuz ve Namık Kemal Meydanında çok ünlü bir konağı cafe-bar yapmak için çalışmalara başlamışınız. 

Tufan ERHÜRMAN: Müşavirlerle ilgili yasa tasarısı bugün son şeklini alacakmış. Ancak birçok kişi ve kurum bu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için sırada bekliyor. 

İlkşen Varoğlu ATİK: Girne Belediyesinin yeni hizmete giren Tiyatro binasında ilk oyununuzu bakanınız ve müsteşarınız karşısında oynamışsınız. Nasıl farklı bir heyecan değil mi? 

Aydın Bahri KAAN: Tülin Masal aramıza hoş geldi, sefa getirdi. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin, gözünüz aydın olsun. 

Ahmet BENLİ: Sıcaklar başladı ve Yenikent’te sinekler şimdiden milleti yemeğe başladı. Bu arada lağım kokuları için yapılan eyleme bir diyeceğiniz var mı? 

Dr. Erkut AŞICIOĞLU: Son günlerde yine ardı arında kalp krizi haberleri geliyor memleketin dört bir tarafından. Ülkemizin bu konuda yetiştirildiği en iyi kalp doktorlarından birisi olarak yaz öncesi ne tavsiye ediyorsunuz? 

POLEMİX
 “Rum tarafındaki zihniyet aynı. Değişen bir şey yok. Maalesef, kendilerini adanın gerçek sahibi olarak görmeye devam ediyorlar. Hiçbir şekilde eşitlik temelinde bir siyasi paylaşımı, onun da ötesinde KKTC’nin de yer aldığı doğal zenginlikleri paylaşmak istemiyorlar. Bu zihniyet değişmediği müddetçe bu noktada bir mutabakat sağlanması çok zor gözüküyor”
Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu 

YORUM EKLE

banner608

banner473