banner564

Organizasyon

Dün Türkiye’de muhteşem bir organizasyonla 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevi halkın oyu ile bu makama seçilen 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a devretti.
Sabah başlayan törenler akşama kadar devam etti. Meclis’te, Anıtkabir’de ve Çankaya’da.
Her adımı havadan ve karadan “canlı” verildi ve tüm dünya bu görüntüleri izledi.
Tek bir aksama tek bir sıkıntı yaşanmadı.
Dün sabahtan akşama kadar Ankara’da görev yapan trafik polisi, askeri ve diğer idari amirler bu muazzam günü gayet başarılı bir şekilde yönettiler.
Türkiye Cumhuriyetinin başkentinde bu olağan dışı haller yaşanırken vatandaşların mağdur olmaması içinde ekstra önemler alındı. Kapanan yolların yerine bazı tek yönler bu özel gün için gidiş-geliş olarak ayarlandı.
Aynı saatlerde KKTC’de Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde 30 Ağustos Zafer Bayramının provaları vardı.
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı Gönyeli Çemberinden Altınbaş Petrole kadar kapalıydı.  O güzergâh kapalı olunca sanayi bölgesinde veya Yakın Doğu Üniversitesinde işi olanlar o yolun bir altındaki yolu kullanmayı tercih etti. 
Metropol caddesinde de provalar boyunca trafik adeta kilitlendi. Çünkü o caddenin çıkış noktası olan ve Altınbaş Petrol ile birleşen yerde su çalışmaları yüzünden kazı yapılıyordu.
Yani bir yandan üst yol tören için kapalı iken diğer yandan bir alt yolda kazı çalışması vardı.
Vatandaşlar saatlerce 40 derece sıcakta kilitlenen trafiğin açılmasını beklediler.
Çünkü bu memlekette “ORGANİZASYON” diye bir şey yok.  Tören provaların yapılacağı günler önceden belli, ne demeye yolu kazarsınız be adamlar!
Eğer kazılar çok önemli iseydi tören provalarını bir gün önce veya bir gün sonraya neden bırakmadınız. Onca polis yolları kesmek yerine tıkanan trafiği açmak için uğraşsa, vatandaşlar daha az eziyet çekmiş olur ve size daha az söverlerdi.
Metropolün olduğu caddeyi dün 54 dakikada geçebildik. Bir yandan provalar devam ederken diğer yandan kazılar devam etti. Araç sürücüleri pür sinir içinde trafikte ilerlemeye çalıştılar.
Altı üstü bir iki saatlik provayı bile koordine edemeyen yetkililerimiz koskoca ülkeyi nasılda yönetme başarısı gösteriyorlar? Bu bile büyük başarı olarak ele alınmalı.
MESAJLAR
Mehmet HARMANCI: Dün hem tören provası vardı hem kazı çalışması. İkisinin de aynı saate denk gelmesi mi gerekiyordu?
Barbaros SAVAŞCI: Hadi anladık asker ve belediye organizasyondan bi haber. Bari sizin arkadaşlar trafiği rahatlatmak için bir formül üreteydiler ya. 
Önder SENNAROĞLU: Kuralıktan doğan zararın karşılanması için dün bakanlar kurulunda bir takım önemli kararlar almışsınız. Bakalım alınan kararlara çitçiler ne diyecek? 
Zeren MUNGAN: Dünkü Bakanlar kurulu kararlarından sonra bütçeye ne kadar ek külfet geldi? Bunun hesabını umarız yapmışsınızdır? 
Dr. Hamit BAKIRCI: Aksa ben bildim bileli fitre takacağını söylüyor. İyi de ne zaman? 
İsmet AKİM: Kurumdan kaybolan araçları daha yeni mi fark ettiniz? Eğer öyle ise teslim alırken neden envanterleri kontrol ettirmediniz? 
Hasan AKINCI: UBP’den koptukları anlamakta güçlük çekiyormuşsun. Bir baka bakalım etrafına seninle kaç kişi ayni durumda. 
Erman ÇİTİM: Ramazan’da ki organizasyonlardan sonra şimdi de Kurban bayramında garibanları sevindirmek için çalışmalara başlamışsınız. 
Hüseyin Avkıran ALANLI: Dün başkent Lefkoşa’da görülmüşsünüz. Hayırdır, meclis falan da kapalıydı, ne iş? 
Mehmet ÇAKICI: Mavi tişörtünüz ve mavi arabanızla dün gezmelerdeydiniz. Keyifli gezmeler… 
Bülent ÖZTÜRK: Bir kova su kampanyasına 1000 TL yatırmışsınız ve şimdi 3 kişiyi düelloya davet edecekmişsiniz.  
Ali BİZDEN: Dün basının bazı önemli isimleri ile yemekte görülmüşsünüz. Hayırdır bu günlerde pek hareketlisiniz? 
Savaş ATAKAN: Galatasaray Arsenal’la aynı gruba düştü. Sizce bu gruptan cimbom çıkabilir mi? 
Mesut GÜNSEV: Deniz kenarında şu günlerde emekliliğin tadını çıkartıyormuşsunuz. Bakalım bunca senenin yorgunluğu öyle hemen bir çırpıda çıkabilecek mi? 
Kenan AKIN: Dün meclisteki yemin töreninde sizde vardınız. Büyük ustayla tokalaşabildiniz mi? 
Kansu AKSU: Hem yeni Cumhurbaşkanı ile hem yeni başbakanla bol bol fotoğraflar çektirdiniz. Havanızdan geçilmez artık. 
Kemal ALTUNCUOĞLU: AK Parti kongresinde TV kanalları sürekli sizi gösterdi. Hayırdır bu kadar ilginin arkasında ne var. 
Dr. Hakan DİNCYÜREK: Gezmeden yorulunca ayaklarınıza balık masajı yaptırmışsınız. Bari iyi geldi mi? 
İsmail ARTER: Gazimağusa’da Yaşam Hastanesinin önünde trafik lambaları çalışmıyormuş bir ilgilenir misiniz lütfen. 
 
 
GÜNÜN SÖZÜ
  “Önce anneme babama, sağlık sıhhat diliyorum. Sonra eşime, benim çok yükümü çekti. Siyasi hayatımda şerefle Kayseri’yi temsil ederken, hiç eve uğramadığımız dönemde çocukları hep ona emanet ettim. O zaman hiç unutmam, 'Ben o zaman milletin çocuklarını kurtarıyorum, bizim çocukları da sen kurtaracaksın' dedim ve çok şükür bunu en güzel şekilde yaptı.”
11. Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL 
BİZİM TEMEL
Kadının biri kocasına şöyle der: “Masada olduğu gibi yatakta da görgü kurallarına uyulmasını talep ediyorum.” Adam yavaşça yatağa oturur ve kadına şöyle der: “Hayatım, lütfen vajinayı uzatır mısın” 
YORUM EKLE

banner471

banner474