banner564

Organize olalım beyler

Annan Planı konuldu önümüze organize olmadık, Talat başkan oldu, Denktaş gitti, organize olmadık, Papadapulos gitti, Hristofyas geldi gene organize olmadık, Akıncı var karşısında da Anastasiadis gene organize olmadık..
Eurovision elemelerinde finale Güney Kıbrıs’ta Türk kızı kaldı ama organize olmadık, Akdeniz’de mülteciler aç susuz kaldı ama organize olmadık. Futbol’da birleşelim dedik organize olmadık. 
Ralliy’de etapları uzatalım, en azından bir gün oyanda bir gün bu yanda dedik organize olmadık. Ekonomik krize aynı zamanda girdik, turizmi birlikte yapalım dedik organize olamadık.
Türkiye’den su geldi, birlikte kullanalım dedik ama organize olmadık. Atık suları kullanalım dedik organize olamadık. 
Yangın çıktı organize olamadık…
İyi de biz ne zaman organize olup bir işi Birlikte başaracağız? Organize olalım beyler… 

Referandum
Yazıyı kaleme aldığım akşam saatlerinde henüz kesin sonuçlar açıklanmış değildi Büyük Krallık’ta. Ama anket sonuçları kıl payı AB’de kalmanın onaylandığını söylüyordu. 
43 yıldır AB üyesi ve kurucuları arasında olan İngiltere'nin niye AB'de kalıp kalmamayı oylama ihtiyacı duyduğunu sorgulamak gerekiyor.
Bundan sonraki süreçte İngiltere’nin AB ile vardığı anlaşma diğer ülkeler tarafından da talep edilmeye başlanabilir. Bu durumda AB belli adımlar atmak zorunda kalacaktır. Zira Yunanistan Başbakanı da dün bunu işaret etti.
İngiltere’nin genişleme konusunun da aralarında olduğu bazı politikalarını gözden geçirmesine kesin gözü ile bakabiliriz. Ve bundan sonra daha milliyetçi daha keskin politikaları olan bir Büyük Krallık olacak karşımızda.

Kuraklık Parası
Başbakanlık açıkladı, üç dört köy hariç KKTC’nin tümü kurak. Üstelik henüz yazın daha başındayız. 
Ve tüm bu bölgeler Bakanlar Kurulu Kararı ile “kuraklıktan zarar gören bölge” ilan edildi.
İyi de ben Ağırdağ’da kalıyorum, bahçemde Domates, Biber, Dolmalık Biber, Hıyar, Mısır, Kıvırcık, Kabak ve Acur var. Hepsi de gayet bereketli bir şekilde.
Çünkü bende su var. Basıyorum suyu domatesler oluyor, Hıyar’lar badem tadında.
Ama KKTC’de kuraklık var! Eee Türkiye’den gelen suya ne oldu? Daha çeşmelerden akmadı. 
Ödesin şimdi devlet kuraklık tazminatlarını. Peşinen söyleyeyim, seneye ben de sulamayacağım bahçeyi ve para bekleyeceğim, ödesinler bana da kuraklık parası… 
 
MESAJLAR
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Yeni hastane için bugün erken saatlerde İstanbul yollarına düşecekmişsiniz. Artık eskisini yenilemenin vakti çoktan geldi de geçiyor bile. 
Fikri ATAOĞLU: Dayıcım, Türkiye Turizm Bakanı ile çok önemli antlaşmalara imza atmışsınız. Ve yakında Türkiye başta olmak üzere, birçok yerde tanıtım atağına geçiyormuşsunuz. 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Çok uzun süredir KKTC’den birileri TC Cumhurbaşkanı ile görüşmemişti. Son dönemde öfkeliydi Reis. Öfkesi geçmiş mi bari? 
Zorlu TÖRE: Dün rahatsızlanarak Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığınızı üzülerek öğrendik. Umarız en kısa zamanda yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz. Çok geçmiş olsun. 
Asım VEHBİ: Türkiye Milli Eğitim Bakanı Avcı, KAÜ’nün Osmanlı Kütüphanesi’ne hayran kalmış ve bazı önemli eserlerin bu müzeye verilmesi için aracılık yapma önerisinde bulunmuş. 
Narin ŞEFİK: Medya ile buluşmanız gayet yerinde oldu. Sözcü de seçilmesi gayet güzel. Yalnız daveti biraz daha geniş tutsaydınız sanki daha şık olurdu. 
Günay ÇERKEZ: Memlekette sermaye düşmanı yapanlar yüzünden yatırımcılar artık gelmek istemiyormuş. Ne yapacağız bu sermaye düşmanlarına bilmem ki? 
Ahmet SENNAROĞLU: Büyük Konuk’ta geleneksel iftar yemeğini vermişsiniz ve oldukça da kalabalık geçmiş. Allah kabul eylesin. 
Güvenç CANTAŞ: Hadi anladık bakanlar memleket yönetiyor, o yüzden çok yoğunlar. Siz neden bu kadar yoğunsunuz. Bu arada CAS yakında büyük bir sürprize hazırlanıyormuş. 
İsmet YAZICI: Engelli dostlarımızı, rüzgarla dans edilmesini sağlayan tüm ekibi yürekten kutluyoruz. Yaratıcı fikirlerin devamını bekliyoruz. 
Erol VARDAN: Ufak bir anjiyo operasyonu geçirip siz de stentli siyasetçiler arasındaki yerinizi almışsınız. Demek ki bundan sonra daha fazla siyaset sahnesinde göreceğiz sizi.
Çağatay ÖZBİRİM: Bazı dostlarınız üst düzey makamlara gelince eksisi gibi görüşememekten şikayet ediyormuşsanız. Merak etmeyin yakında seçim yaklaşsın bol bol görüşürsünüz. 
Ali BİZDEN: Bahçedeki erik ağacından ne kendiniz faydalandınız ne komşularınız. Bari toplayıp Saraya götürseydiniz bir kasa. 
Mustafa BEŞOK: Geçen akşam Hamitköy’deki gizli mekanda çok önemli kararlar almış ve bir vekilin üstünü çizmişsiniz. Demek ki yakında paparalar kopacak. 
Nidai KORAL: Aldığımız duyumlara göre bu yıl leylekler size çalışacakmış. Allah tamamına erdirsin inşallah. 
Ecz. Zakire Kaleli GÜLAÇ: Bize kızmanıza hiç gerek yok, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin internet sitesinde başkan olarak hala daha siz görünüyorsunuz. Yeni yönetime söyleyin, bir zahmet düzeltsinler… 
 
GÜNÜN SÖZÜ
“Keşke koşullar öne sürülmüş olmasaydı ve Türkiye de gelip burada yangının söndürülmesine yardım edebilmiş olsaydı. Yeminle söylüyorum ki, elimde kürek ben de gider yangının söndürülmesine yardımcı olurdum. Ama o iyi niyet ortada yok”
Serdar Denktaş
YORUM EKLE

banner608

banner474