banner564

Oyun disiplininin ödülü

Türk Ocağı sezona çifte kupa kazanmanın morali ile başlamıştı. G.Birliği ise sezonu çok iyi bir yerde tamamlayan kadrosuna yaptığı takviyelerle daha büyük hedefler koyarak lige girdi.
  T.Ocağı bu haftaya kadar 4 puan, G.Birliği 5 puan almıştı. T.Ocağı takımında kulübeden oyuna girip katkı koyacak oyuncu yokken G.Birliği takımının yedek kulübesi rakibine oranla çok çok daha güçlüydü. Nitekim sonradan oyuna giren Sinan takımının galibiyetinde yaptığı asistle dikkat çekti.
  Maçın başlarında T.Ocağı rakibine oranla biraz daha etkili göründü. Justice’nin Ertaç’a veremediği top belki de onların bu maçtaki kaderinin ne olacağını gösterir gibiydi. Çünkü Justice bunun gibi birçok pası daha sonraki dakikalarda da veremedi.
  İlk 15 dakikadan sonra oyununun kontrolünü rakibine kaptırdı. İleride James, Ertaç, Dinopeter ve Justice aldıkları bütün topları hep ezdiler. Ertaç her duran topu kullanma gibi bir düşüncesi var. Kullanabileceği yerler var kullanamayacağı yerler var. Zaman zaman başka arkadaşlarının da kullanmasına müsaade etmelidir. Belki de daha fazla katkı koyacaktır.
  Defansta arka arkaya gelen rakip ataklarda hep hatalar yaptılar. Yedikleri 2 gol tıpkı birbirinin aynısı. Aynı kanattan ve aynı oyuncunun aynı pozisyonda attığı 2 golde defans tatilde gibiydi. 
  H.Sadrazam’ın sağ taraftan rakiplerini geçtiği birkaç pozisyonda son pasları çok ama çok kötü kullandı.
  Sonradan oyuna giren Yunus defansa geçerken H.Yaşınses onun önünde oynamaya başladı. Ancak bu değişiklik hiçbir şeyi değiştirmedi. Özellikle ilk yarıda ne organize bir atakları ne rakibini zorlayacak pozisyonları vardı. İkinci yarıdaki birkaç tehlikesi vardı. Rakibinin ilk golden sonra ani geliştirdiği ataklarda çok daha fazla gol de yiyebilirdi. 
  G.Birliği çok haklı bir galibiyet alırken maç içerisindeki mücadelesi ve oyunu ile bunu hak etti. İlk dakikalardaki tehlikeleri atlattıktan sonra oyunu istediği gibi oynamaya başladı.
  Maçı ilk yarıda kopartabilecek pozisyonları da buldular ancak değerlendiremediler. Buna rağmen golün geleceğinin sinyallerini de veriyorlardı. 
Yabancı oyuncuları bu maçta takımları adına katkının nasıl konulacağını gösterdiler. Tonbora çabukluğu ile rakip dafansı çok yordu. Malik orta alanda basmadık yer bırakmadı. Erken gördüğü sarı karta rağmen oyundan düşmedi. Nnaemeka attığı 2 golle ne kadar etkili ve takım için vazgeçilmez biri olduğunu gösterdi. M.Erol kanatlardan çok iyi toplar kullandı. Defanstaki Sercan takımın en iyilerinden biriydi. Sonradan oyuna giren Sinan’ın goldeki payı tartışılmazdı. Bihassa ikinci yarıda rakibinin gol için ileriye çıktığı dakikalarda çok doğru ve yerinde toplar kullanarak hep tehlikeli oldu.
  Defansta Emir ve Yusuf çok disiplinli oynadılar, kaleci Ali kurtardığı 2 pozisyonla da takımının iyilerindendi.
  Teknik adam H.Topaloğlu’nun da takım üzerinde ne kadar katkısı ve etkisi olduğu da yaptığı yerinde ve doğru değişikliklerle ortaya çıktı.
YORUM EKLE

banner471

banner473