banner564

Play-out yolu

Gençlerbirliği kendi evinde ligde hiçbir iddiası kalmamış K.Kaymaklı karşısında galip gelip play-out dışında kalma umutlarını son haftaya taşımak istiyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Rakibi K.Kaymaklı, uzunca bir süre on kişi kalmasına rağmen oyunu kontrol eden ve tehlikeler yaratan taraftı.
Karşılaşma oldukça tempolu başladı. Her iki takım da pozitif futbol ortaya koymaya çalıştı. Gençlerbirliği hem ev sahibi avantajı hem de ihtiyacının olması sebebiyle ilk bölümlerde daha ataktı. Ancak golü bir türlü bulamadılar. Emeka'nın direkten dönen şutu onlar adına büyük şanssızlıktı. Bu pozisyon gol olsa belki de maçın seyri daha değişik olacaktı. Ancak ne olduysa bu pozisyondan sonra oldu ve K.Kaymaklı ilk tehlikeli atağı sayılabilecek pozisyonda bence günün en iyi ismi olan Kingsley'in golüyle öne geçti. Gençlerbirliği bu golden sonra panikledi ve savunmasında olmayacak hatalar yapmaya başladı. K. Kaymaklı'da Tansel son vuruşlarda biraz daha iyi olabilseydi maçı çoktan koparabilirdi.  Bahadır gereksiz bir kırmızı kartla takımını on kişi bırakınca Gençlerbirliği'nde acaba maçı çevirebilir miyiz düşüncesi gelişti. Bu düşünceyi gerçekleştirmeye yaklaştılar ancak Salih'in frikiğinin direkten gelmesiyle bir kez daha hayal kırıklığı yaşadılar. Direkten dönen bu toptan sonra umutsuzluğa kapılan Gençlerbirliği'nde, Emeka'nın biraz kıpırdanması haricinde hiçbir varlık gösteremeyen futbolcular adeta yenilgiye davetiye çıkardı. K.Kaymaklı özellikle Abdullah'ın olduğu Gençlerbirliği sol kanadından atak üstüne atak gerçekleştirdi. Abdullah savunmasına neredeyse hiç yardımcı olmadı.
İkinci devre K.Kaymaklı'nın üstünlüğünde başladı ve günün bir diğer başarılı ismi Bayram, başarılı futbolunu bir de golle süsleyerek farkı ikiye çıkardı. Golden sonra Gençlerbirliği tüm riskleri alarak ileriye çıktı ve pozisyon aramaya başladı. Fakat K.Kaymaklı savunması, özellikle Taner hata yapmayarak onlara geçit vermedi. Gençlerbirliği zaten golü de Kaymaklı savunmasının hazırlıksız yakalandığı bir kontra atakta buldu. Arif'in ortasında Emeka topu ağlara yolladı ve farkı bire indirdi. Golden sonra Gençlerbirliği beraberlik için suni bir baskı yarattı ancak pozisyon bulamadı. K.Kaymaklı ise kontra ataklarla etkili oldu.
Gençlerbirliği evinde iddiasız ve on kişi kalmış K.Kaymaklı'ya mağlup olarak play-out dışında kalma umutllarını iyice azalttı. Gençlerbirliği için play-out yolu gözüktü diyebiliriz.
K.Kaymaklı zor deplasmandan eksik kalmasına rağmen Taner, Bayram ve Kingsley'in etkili oyunlarıyla karşılaşmayı kazanmayı bildi.
Karşılaşmanın hakemi Serkan Durmaz başarılı bir yönetim sergiledi. Oyunun temposunu kesmedi ve avantaj kuralını iyi uyguladı. Bahadır'a gösterdiği kırmızı kart doğruydu.
YORUM EKLE

banner471

banner473