banner564

En önemli sorun obezite

YDÜ Hastanesi Diyetisyeni Banu Özbingül Arslansoyu, Airukuloterapi ile zayıflama yöntemini anlattı

 En önemli sorun obezite
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Diyetisyeni Banu Özbingül Arslansoyu, Airukuloterapi ile zayıflama yöntemini anlattı.
Obezite, insan sağlığını olumsuz şekilde etkileyecek miktarda vücutta aşırı yağ birikimidir. Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. World Health Organization (WHO) verilerine göre dünyada 400 milyonun üzerinde obez birey bulunmaktadır.  Obezitenin nedenleri; aşırı besin tüketimi ya da fiziksel aktivitenin azlığı nedeniyle, alınan enerjinin harcanandan fazla olması, psikolojik bozukluklar, hormonal bozukluklar, metabolik bozukluklar ve genetik yapı şeklinde sıralanabilir. Bu nedenlerden en önemlisi aşırı besin tüketimidir.  Çoğumuz, aldığımız ve harcadığımız enerji hakkında gerçek bilgiye sahip değiliz. Üzüntülü, sıkıntılı ve stresli zamanlarımızda aşırı besin tüketimiyle karşı karşıya kalabiliriz.
 
Obezitenin akupunktur desteği ile hızlı tedavisi mümkün
Obezite, akupunktur desteği ile hızlı tedavi sonucu alınan bir hastalıktır.  Akupunktur vücutta ve kulakta belirli noktaları uyararak şikâyetleri ve belirtileri tedavi etme yöntemidir. Acus (iğne), puncture (batırmak) sözcüklerinin birleşiminden meydana gelen akupunktur; Çin'de chin­chen (iğne ­ ısı) ismiyle bilinmektedir.  Klasik Çin akupunkturunda belirli noktalara çelik iğneler batırılmaktadır.  Diğer uygulama biçimi ise akupunktur noktalarına elektriksel uyarılar göndererek elektroakupunktur uygulamasıdır. 1957 yılında Fransız Dr. Nogier kulakta bütün vücut noktalarının bulunduğunu ileri sürmüş ve yapılan çalışmalarla bu görüşü kanıtlanmıştır. Dr. Nogier'in görüşünden yola çıkarak bugün airukuloterapi (kulak akupunkturu) ortaya çıkmıştır.
 
Airukuloterapide daha az yiyecek tüketimi ile doyum gerçekleşir
Airukuloterapide elektriksel uyarılarla beyine gönderilen sinyaller sonucu iştah merkezi inhibe edilir (baskılanır).  Böylece kişi daha az yiyerek doymaya başlar.  Vücutta endorfin ve seratonin hormonlarının (her ikiside mutluluk hormonu) seviyesi artar. Artan endorfin ve seratoninle diyet yapan kişide, yeme zevkinin kısıtlanmasından dolayı oluşan huzursuzluk, sinirlilik ve gerginlik hali oluşmaz. Kişi huzurlu bir şekilde diyetine devam eder. Airukuloterapinin bir diğer etkisi de metabolizmayı hızlandırmasıdır.  Uzun süre yapılan düşük kalorili diyetler ve sedenter yaşam, metabolizmayı yavaşlatan nedenlerdendir. Elektriksel uyarılarla beyine gönderilen sinyaller sonucu metabolizma hızlanır. Hızlanan metabolizma ile yağ yakımı artar ve kişi daha kolay kilo verir.
 
Airukuloterapi ile %5-10 oranında daha fazla kilo kaybı hedeflenir
Airukuloterapide en önemli kısım elektriksel uyarıların gönderileceği noktaların doğru seçimidir.  Akupunktur noktası denilen alanlar gelişi güzel seçilmemiştir. Bu alanlar Prof. Dr. Kellner tarafından yapılan çalışmalarla, binlerce histolojik kesit sonrasında ispatlanmıştır. Airukuloterapi tamamen doğaldır ve hiçbir yan etkisi yoktur.  Etkisi kesinlikle plasebo değildir. 12 seansın sonunda, Airukuloterapi ile %5-­10 daha fazla kilo kaybı hedeflenir. Hedef erişilebilir ve gerçekçi bir kilo kaybıdır. Airukuloterapi muhakkak sağlıklı ve dengeli bir beslenme ile desteklenmelidir. Yaşam tarzı değiştirilerek fiziksel aktivite arttırılmalıdır. Tedavi süresince kazanılan beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı değişiklikleri hayat boyu devam ettirilmelidir.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473