banner564

Günde iki fincan

Uzman Diyetisyen Özge Taşker’e göre; yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelen ‘Yeşil Kahve’ kahve hem zayıflatıyor, hem de ömrü uzatıyor

Günde iki fincan
banner598

Çiğdem AYDIN

 

   Kıbrıslı Türklerin kahve alışkanlığına yeni bir soluk getirmesi beklenen yeşil kahve, içtikce zayıflatıyor.

   Kilo verdirme özelliği ile çok konuşulan yeşil kahvenin yapımı ve lezzeti, bilinen diğer kahvelere göre oldukça farklı. En büyük farkı ise hiç kavrulmamış olması ve metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybını sağlaması.

   Yeşil kahvenin özelliklerini ve faydalarını Uzman Diyetisyen Özge Taşker Diyalog Gazetesi okurları ile paylaştı.

   Soru:Yeşil Kahve’yi diğer kahvelerden ayıran özellikler nelerdir?

   Taşker: Antioksidan özelliği, kurultulmuş kahveye göre üç kat daha fazladır. Antioksidan tarafından oldukça zengin olan besinler ve içecekler vücudumuzun sağlığını olumlu etkiler.Yeşil kahvenin özelliklerininde biri de ayrıca bildiğimiz kahvelere göre kavrulmamış olmasıdır.Vücudumuza zarar veren serbest radikallerden vücudumuzu korur. Kavrulmadığı için içerisindeki besinler matalinler daha fazla aktif olup insan sağlığını olumlu etkiler.

 

Vücut direncini artırır

 

   Soru: Anlattıklarınıza bakılrsa yeşil kahve pek zararlı görünmüyor, peki faydaları nelerdir sıralarmısınız ?

   Taşker: Dediğim gibi antioksidan özelliği en önemli özellik.Vücudumuzu serbest radikallerin yaratabileceği sorunlardan koruyor.Yaşlanmayı önler. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır, kalp rahatsızlıklarını önler vevücut direncini artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

   İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde vüdumuzda yağ yakımı hızlanır ve bu özelliği ile kilo kaybına neden olur, daha da özetle metabolizmayı hızlandırır.

   Daha fazla idrara çıkardığı için toksinlerin atımı kolaylaşır.Çok yüksek antioksidan etkiye sahiptir, serbest radikallerin zararlı etkilerini önler. Enerji verir, yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelir.

 

Yapımı pratik ve kolay

 

   Soru:Peki bu kahveyi de diğer kahveler gibi mi pişiriyoruz?

   Yanıt:Hayır. Yeşil kahve kavrulmadığı için oldukça pratik ve kolaydır. Yaklaşık olarak

1 yemek kaşığı yeşil kahveyi cezveye koyduktan sonra 3-4 bardak sıcak su üzerine eklenir ve daha sonra üç dört dakika bitki çayı gibi demlenir ve ardından afiyet olsun.

   Soru:Yeşil Kahveyi günde kaç tane içebiliriz?

   Yanıt: Bunu da tıpkı kahve gibi sınırlı tüketmeye özen göstermeliyiz.Ve mutlaka faydasını kısa sürede görmek istiyorsak yemeklerden 2 saat sonra tüketilmelidir. Her ne kadar antioksidan özelliği de olsa da vücuttaki demiri bağlayabilir. Bu nedenle yemeklerden 2 saat sonra tüketilmelidir. Gastriti ve reflüsü olan bireyler iki fincanı aşmamalıdır.

 

Hamileler ve çocuklar tüketmemeli

 

   Soru:Peki yeşil kahvenin zararı varmıdır, kimler tüketemez?

    Yanıt: Yeşil kahve son zamanlarda zayıflama ürünü olarak vitrinlerde çok rastlanan ve kullanılan bir üründür. Ancak aşırı kahve tüketimi vücutta su tutulmasına neden olabileceği için yeşil kahve içilen dönemlerde günde en az 2.5 litre su içilmesi gerekmektedir.

   Hamileler ve çocuklar kesinlikle tüketmemelidir. Bunun dışında zafıylamak isteyenler, spor yapanlar, vüdununda ödem olanlar tüketebilir. Bilinen çok fazla yan etkisi yoktur.


Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 23:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474