banner564

Maliyeti 1 milyar dolar

11. Asya Nöroonkoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Türker Kılıç, Türkiye’de her yıl 15 bin kişiye beyin tümörü tanısı konduğunu açıkladı

Maliyeti  1 milyar dolar
banner598
Asya Nöroonkoloji Kongresi-ASNO 2014, 11-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Kongre Başkanı Prof. Dr. Türker Kılıç, ülkemizde her yıl 100 bin kişiden yaklaşık 20 kişinin bu hastalığa maruz kaldığını belirterek şunları söyledi: “Bu rakamlar göz önüne alındığında ülkemizde bu konuda bir istatistik olmamakla beraber bu hesaplamayla her yıl yaklaşık 15 bin kişinin aileleri ile birlikte,toplamda ise her yıl yeni 100 bin kişinin bu hastalığa bir şekilde direkt ya da dolaylı yoldan yakalandığını söyleyebiliriz. Bu tür nöroonkolojik tümör hastalıklarına yakalanan kişilerin tedavilerinin yıllarca sürebildiğini varsayarsak ya da önemli bir kısmının, en az %50’sinin başarılı bir tedaviyle sonuçlandığını düşünürsek ülkemizde yaklaşık 150 ila 200 bin civarında bu hastalıklara direkt olarak yakalanmış, şifa ile sonuçlanmış ya da tedavisi devam etmekte olan kişi bulunduğunu söyleyebiliriz.” 

Türkiye dünyada ilk 10 sırada 
Bu hastalıkların tedavisinin ülke ekonomisine yılda yaklaşık 1 milyar dolara mal olduğunu ifade eden Prof. Kılıç, beyin kanserinin diğer kanserlere oranda gençlerde çok daha sık görüldüğünü de söyledi.Türkiye’nin beyin tümörleri tedavisinde dünyadaki teknolojik donanımın tamamına sahip olduğunu belirten Kılıç, “Bilimsel olarak da baktığımızda, nöroonkolojik tümörlerde üretilen bilgide ülkemiz ilk 10 arasında. Ülkemizin ekonomi alanında dünyanın 17’inci büyük ekonomisi olduğu düşünülürse beyin cerrahisi alanında ilk 10’da olmamız ülke ekonomisinden daha ileride bir başarı sergilediğini gösteriyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473