banner564

Şampiyonun çöküşü

Süleyman REBGE
Geçtiğimiz sezon şampiyon olan Mağusa Türk Gücü takımının gelinen süreçte nasıl bir yoldan geçtiğini ve ne gibi hataların yaptığını sizler için irdelemek istedim. Hem Mağusalı bir spor yazarı hem de Mağusa Türk Gücü’nde senelerdir altyapıda oynayıp, A2 takımında kaptanlık yaparak başka bir kulüpte oynamayarak hizmet ettiğim bu kulüp için bu süreçte bir şeyler söylemek en çok haddine olanlardan biri ben olsam gerek.
Geçtiğimiz sezon şampiyon olan takım zaten dar olan kadroyu genişletmek yerine, kendi öz benliğinden çıkmış, altyapısından A takıma yükselmiş, gönülden MTG’li olan Lawrence Ogbe, Olgun Tekbıyık, Aziz, Hasan Büke ve Emre Özsin gibi oyuncuları takımdan göndererek yaptı. Bu oyuncuları göndererek hem dar olan kadrosunu daha da daralttı hem de gerçek MTG’li oyuncuları takımdan uzaklaştırdılar. Daha sonra ki süreçte alınan kötü sonuçlarla beraber yabancı oyuncular Kabore ve Mike ve MTG’den gitmez dediğim Uğur Gök, Sami Ergazi ve Erol Aksunlar takımdan ayrılan isimler olmak zorunda kaldılar. Bu oyuncuların nasıl MTG’li olduklarını ve zor şartlar altında bile MTG için oynadıklarını iyi bilirim. Eğer bu 3 oyuncuda takımdan uzaklaştırılmışsa ortada ciddi sorunlar var ve başka çareleri yoktur demektir. Ardından Hüseyin Kayalılar, Yasin Kurt, Nurettin Geçekuşu, Hasan Göray, Mustafa Tekpınar.
Geçen yıl şampiyonluğun yakalanmasında en büyük etken olan MTG ruhunun bu oyuncuların gitmesi ile kaybolması demektir. Siz gerçekten yüreği ile Mağusa Türk Gücü için oynayan oyuncuları gönderirseniz yerine ülkenin en iyi 11’ini getirseniz de aynı olmaz ve istenilen ruh asla yakalanmaz. O takım toplama bir takım olur. Takım ruhu, hele ki MTG ruhu her zaman yakalanmaz ve yakalandığında ise böyle 10 yıl sonra şampiyonluk gelir. Daha da geriye gidersek eskiden Mağusa Türk Gücü takımında oynayan ve altyapından çıkmış Ümit Genç, Orhan Kalaycı, Yunus Kalaycı, Ogün Dursun, Turgut Kaçar, Rıdvan Doymaz ve adını hatırlayamadığım birçok oyuncu satıldı. Satmak demek o oyuncuyu kaybetmek faydalanamamak demektir. Bu saydığım oyuncuları alıp takıma koyun gerçek Mağusa Türk Gücü takımı kendiliğinden bonservis parası ödemeden size çıkar sonuna kadar savaşır ve 10 yıllık kadronuzu kurarsınız. Madem altyapıdan çıkan oyuncular A takımdan gönderilecek ve oynamayacak o zaman altyapının ne önemi var?
Herkes altyapı kurma derdinde ve yukarıya oyuncu taşıma isterken MTG’nin elinde olan değerler bir bir uçup gitti. Benim için garip olan diğer bir konu ise bu konuyu neden Mağusa halkı ve MTG’nin ileri gelenleri müdahale etmiyor? Yarın Başkan istifa etse geriye gelenler ne bulacaklar? İçi boş bir takım ve kalbi kırık MTG taraftarı. MTG’nin bu yolu yol değil bir alt ligdir. Ligde kalsa bile giden oyuncuların yerini doldurmak, gerçek MTG’li oyuncuların orada oynaması yıllar alır.
Mağusa Türk Gücü bu ülkenin en büyük kulüplerinden biridir ve gücünü taraftarından alır. Taraftarın da artık maça gelmeyeceği gün gibi ortadadır. MTG hem sembol oyuncularını kaybetti, sırada da taraftarını kaybedecek. Bu duruma en çok da gerçek MTG’liler üzülecek.
Bu ülkede yöneticilik yapanlara saygım sonsuz fakat başkan takımı dağıtmakla hata yapıyor. İleride bakıldığında nasıl hatırlanmak ister? Şampiyon bir takımın başkanımı yoksa takımı küme düşürüp sembol oyuncuları gönderen başarısız olan bir başkan mı? Görünen yol ikinci söylediğimdir.
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sifa cika
Sifa cika - 7 yıl Önce

Yazdığınız her cümle ye katılıyorum hemde noktasına kadar . Başkanın da nasıl anılacağına dair bir gaylesi yok zaten umrunda değil! Olsa toparlar dağıtmazdı!

banner471

banner474