banner564

Seçim yasakları ve istihdam

   Seçim yasakları, seçime iki ay kala başlar. Birçok konunun yanında, en önemlilerden biri de istihdama ilişkin yasaklardır.
   Resmi, gayrı resmi kurum ve kuruluşlara seçim yasakları süresince istihdam yapılamaz. 
   Buna rağmen her seçim döneminde, bir yolu bulunur, yasaklar delik, deşik edilir. 
   Bunun çeşitli yöntemlerine tanık olduk.
Geçmişte tanık olduklarımız.
   Seçim döneminde işe alımlar fiilen yapılır, ancak işe alınma tarihi seçim sonrasına göre düzenlenir.    Böylece resmen işe alım, istihdam tarihi seçim yasaklarının kapsamı dışında gösterilir. 
   Seçim yasakları devam ederken, özellikle son hafta içinde, istihdam tarihi, seçim sonrasına göre düzenlenen yazılı belgeler, yüzlerle ifade edilen kişilere dağıtılır.
   Seçim yasaklarından önce, son bir hafta içinde, yüzlerce kişi, yandaş istihdam edilir.
Bugüne  baktığımızda
   Geçmişte olduğu gibi, seçim yasakları başlamadan, çok kısa bir süre içinde istihdam yapılır.
   Taşeron yöntemi ile seçim yasakları deliniyor. İstedikleri kişiler, taşeron kanalıyla resmi, yarı resmi kurum ve kuruluşlara istihdam ediliyor.
   Şu anda, D.A.Ü’ye, hergün onlarca kişinin istihdamı yapılıyor. Taşeron olayı, yani özel şirketlerden hizmet alımı tepe, tepe kullanılıyor.
   Güvenlik, temizlik gibi ‘hizmet alımı’ altında, istedikleri kişilerin isimleri özel şirkete veriliyor. Şirket de bu isimleri, resmi kurumlara istihdam ediyor.
   Özel Şirketler, resmi, yarı resmi kurum veya kuruluş değildir. Bu nedenle seçim yasakları kapsamının dışında kalıyorlar. Böylece, özel şirketler eliyle, resmi  makamlar, resmi  kurumlara, istedikleri istihdamları, seçim yasakları  döneminde de yapabiliyorlar. Şu anda, bu yöntemin önünde yasal bir engel yoktur.
Ne yapılmalı
    Taşeron kanalıyla istihdam olayı, seçim yasaklarının fiilen ve resmen delinmesidir.
   Yapılacak yasal düzenlemeyle, Taşeron eliyle istihdam, seçim yasakları kapsamına  alınmalıdır.
YORUM EKLE

banner471

banner473