banner564

Sen değerlisin

Değerinizin başkaları tarafından belirlenmesine , onların tanım ve övgülerine bağımlı olmasına izin vermeyin..

Denizin derinliklerinde saklı saf paha biçilmez inciler gibi kendi içinizde saklı olan sahip olduğunuz hazinelerinizi keşfedin.

Başkalarının size biçtikleri değerler, övgüler sahte inciler gibi değersizdir, bağlanmayın. Zira gittikleri zaman beraberlerinde alıp götürecekleri ilk şey size sundukları o sahte inciler olacaktır.

Kendinizle mutlu olun ve kendi kendinizle yetinin. Kendi incinizi kendiniz alıp boynunuza takın.

Kendinize güvenin ve güçlü olun. Kendi değerinizi bilin ve sizi samimi olarak seven bir insanın size zarar vermiyeceğini ve ilişkiniz bu aşamaya geldiyse nedeni ne olursa olsun kesin bir kararlılıkla uzaklaşmanız gerektiğini bilin.

"Seviyorum ama" ile başlayıp sizi inciten söz ve davranışların asla haklı bir nedeni olamıyacağını, sizin söylediğiniz veya yaptığınız bir şeyin başkasının size sözsel veya fiziksel bir şiddet - saygısızlık- saldırıda bulunma hakkını asla veremeyeceğini hep hatırlayın.

İş yaşamında, arkadaş /eş ilişkilerinde aynı kesin çizgiler olmalıdır. Hiç birşey size yönelik şiddet içeren söz ve davranışları haklı çıkaramaz .

Birine bağlı olmakla bağımlı olmak arasındaki geçiş sağlıksız ilişkinin başlangıcı olup kişisel yetersizliklerin, gelişmemiş olgunlaşmamış kişiliğin yansımasıdır. Sürekli olarak başkalarının övüsüne beğenisine ilgisine gereksinim duymak, onaylanmayı beklemek "sevilme" ihtiyacı bu sağlıksız ilişkiyi ve şiddete olan kabullenmeyi besler.

Tuhaftır ama şiddet eğilimi olan kişiler baskın pozisyonda görülsede aslında içten içe güvensiz büyümüş, şiddete maruz kalmış ve sorunları çözme becerilerinden yoksun oldukları için şiddet yöntemi ile hakimiyet kurmaya çalışırlar .

Siz, değerli, kendi yetenek ve becerileri olan dünyaya güzellikler katan değerli bir insansınız. Mutlu huzurlu bir yaşam sürdürmeye, saygı ile davranılmasına hakkınız var.

Hoşgörülü olmanızın şiddete karşı suskun kalmanız ile bağdaşmaz.

Yardım istemekten çekinmeyin utanmayın korkmayın.

Hatalı olan siz değilsiniz.

Hertürlü şiddet insan hakları ihlalidir .

YORUM EKLE

banner608

banner474