banner564

Şifalı bitkilerimize bu hafta da devam edelim...

Greyfurt: Limon’un tüm olumlu özelliklerine sahiptir; ayrıca iştahsızlığa ve uykusuzluğa iyi gelir, bağırsakları çalıştırır, karaciğeri temizler, alırken dikkat edin çekirdeksiz olanlar genetiği değiştirilmiş olabilir.
Hurma: İnsan besin olarak uzun süre sadece hurma tüketebilir, kabuğu ile ve yıkamadan yenmelidir. Günde 1-5 tane hurma çekirdeği yutmakta da fayda vardır. Bağırsak tembelliğine ve basura iyi gelir. Folik asit kaynağıdır. Doğumu da rahim kaslarını gevşettiği için doğuracak olan hanımlara önerilir. Kan üretimini düzeltir ve demiri yükseltir. Kahvaltı veya akşam yemeği olarak su veya yeşil çay ile birlikte yenmelidir. Büyük hurmalar hormonlu, parlak olanalar da koruyucu işlemden geçirildiği için tüketilmemelidir. Küçük acve hurmaları tüketilmelidir.
İncir: İncir tüm meyvaların faydalarını içinde toplamıştır. Kanın pıhtılaşmasını sağlar, koyu kanı sulandırır. Yaraları iyileştirir. Bağırsakları boşaltır ve açar. Her sabah halis zeytinyağı içinde bir gece bırakılan 3 tane incir yiyen karaciğer rahatsızlığı yaşamaz. Bağırsakları çalıştırarak sağlıklı mikropları eker, yabancı olanları çıkartır. Taze inciri yıkamadan tek öğün olarak yiyin ve kabuklarını da çıkarmayın.
Kekik: İdrar yolu hastalıklarına karşı çok faydalıdır. Böbrek taşlarını parçalar ve düşürür. Hazmı kolaylaştırır. Sindirim organlarını dezenfekte eder. Bağırsak kurtlarını düşürür.
Keten tohumu: Diş etlerindeki, yüzdeki, ses tellerindeki ve herhangi bir uzuvdaki şişlikleri indirir. Öksürük için çok faydalıdır. İshali durudurup, kabızlığı önler.
Kırmızı pancar: Kırmızı pancar suyu en iyi kan düzelticilerden biridir. Kırmızı pancar suyu içmek rahimdeki miyom ve fibromları eritir. Havuç suyu ile beraber tüketildiğinde alyuvar sayısını kısa zamanda yükseltir. Damarlarda toplanan mineral kalsiyumu en iyi eritebilen de yine pancar suyudur. Prostat da iyi gelir. Kafa derisine sürmek kepeği giderir. Kulağa ılık pancar suyu damlatmak kulak ağrısını giderir ve iltihaplanmaya iyi gelir.
Kimyon: İdrar zorluğunu ve ishali giderir, yemeklerin sindirimini ve gazın atılmasını sağlar. Bağırsak ve mesaneyi hastalıklardan korur, cildi güzelleştirir.
Limon: 1-3 limonun suyu sıkılıp bir bardak su ile her sabah aç karna içilirse şifadır. Kandaki pH dengesini sağlar; alerji, egzema ve mantara karşı iyi gelir. Yüksek tansiyon,ateş ve şekeri düşürür. Özellikle kan grubu A olanlara limon yuyu çok faydalıdır. Vücüttaki kireci eritir, idrarı artırır, mesane ve böbrek taşlarını düşürür, ciltteki sivilceleri geçirir. Günde 2-3 kez limon kabuğu nasıra sarılırsa nasırı düşürür. Limonu şekerle tüketmemek gerekir o zaman zararlı olur. Yünlülerin arasına konan limon kabuğu güve üremesini engeller.
Nane: Mideyi ısıtır ve kuvvetlendirir. Sindirime yardımcıdır. Balgamı ve kusmayı önler. Limonlı nan çayı öksürüğe iyi gelir. Sinemaki ile birlikte kullanıldığında bağırsağı temizler, kurtların ve mikropların atılmasını sağlar. Taze nane yaprağı yemek terletir, baş ağrısı baş dönmesi, adet ağrısı ve mide ekşimesini engeller. Cinsel isteği azaltır. Nane ile birlikte yoğurt suyu tüketimi varise iyi gelir.
Yazmakla bitmiyor bitki ailesi... Haftaya devam edeceğiz... İyi hafta sonları... Yararlı olması dileğiyle.... 
YORUM EKLE

banner471

banner474