banner564

Siyasette Talat ”ENDİŞE”si…

Dün Mecliste CTP Girne Milletvekili Dr. Abbas Sınay’ın istifasının oylaması vardı;  “Kabul 3, ret 28, çekimser 12, katılmayan 7”  
Vekillikten istifa ettiğini açıklayan ve GERİ dönmeyi düşünmediğini söyleyen birisine Yüce Meclisimiz ZORLA vekillik yaptıracak yani. En azından çıkan karar bu yönde.
Çünkü içinde olduğumuz günler siyasette KORKU’ların endişelerin hakim olduğu bir dönem. Zaten dünkü kararı başka bir şekilde açıklamak mümkün değil!
CTP Neden RET oyu verdi?
CTP’de Ret oyunun verilmesinin iki temel nedeni var. 
BİRİNCİSİ; Talat olası istifadan boşalacak koltuk için en kuvvetli adaydı. Talat’ın önce vekil sonra Genel Başkan olmasının önü böylelikle kesilmiş oldu.
İKİNİCİSİ; CTP Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi iki ayrı kulvarda yarışmak istemiyor. Ve dahası Girne’de Talat’ın seçimleri kazanamayacağını düşünüyor. 
Cumhurbaşkanlığı ve Girne Milletvekilliğini kaybetmiş bir CTP soldaki küçük partilerin durumuna düşebilir endişesi hakim.
UBP neden ÇEKİMSER kaldı?
UBP’nin de çekimser oyu vermesinin iki nedeni var.
BİRİNİCİS; Boşalacak koltuğa yapılacak seçimle Talat’ın geri geleceği endişesi,
İKİNİCİSİ; Talat’ın CTP’nin düşen trendini yeniden yükseltebileceği ve UBP’nin hem Cumhurbaşkanlığı hem de boş olan vekilliği kaybetmesi halinde sağın küçük partisi konumuna düşme endişesi. 
UBP-CTP İŞBİRLİĞİ neden yapıldı? 
CTP Girne Milletvekili Dr. Abbas Sınay’ın istifasının oylaması her iki parti başkanlarının ve vekillerin ortak “ENDİŞE”de buluşmasına neden oldu.
Kritik oylama öncesi bizzat Başbakan Özkan Yorgancıoğlu gidip UBP Genel Başkanı Özgürgün’den oylamaya katılmasını ve nisabın yüksek olması için ricada bulundu. Bu rica Özgürgün tarafından kabul edildi ve mecliste oylama öncesi içerdeki vekil sayısı böylece 40 a ulaştı ve olası KABUL’ün önü kesildi. 
Sonuçta çekimser oyların, fazla oylara eklenmesi ile 40 milletvekilinin Sınay’ın istifasını reddettiği sonucu ortaya çıktı.
İki zıt parti, seçim kaybetme ENDİŞE’sinin gölgesinde böylece belki de son zamanlarda İlk kez ANTLAŞMIŞ oldu. 
Ve bu durumda istifa kararından GERİ DÖNMEYECEĞİNİ açıklayan CTP Girne Milletvekili Dr. Abbas Sınay’a mecliste ZORLA vekillik yaptırılmasının kararı alınmış oldu. 
Eğer Sınay bir ay boyunca yine meclise gelmezse bu kez bir kez daha oylama yapılması gündeme gelecek.  Ama o güne kadar UBP’li ve CTP’li vekiller Sınay’ı kollarından ve ayaklarından tutup sürükleye sürükleye meclise zorla sokmazlarsa eğer.
 
MESAJLAR
Dr. Derviş EROĞLU: Kunduracı Arif Nurok yıllardır birçok politikacının ayakkabısını onardığını ama sizin ona gitmediğinizden dert yanmış.  Demek ki sizin potinler sağlam çıkıyor hep. 
Mehmet Ali TALAT: Dün mecliste CTP ve UBP size karşı birleşti. Nelere kadirmişsiniz değil mi? 
Dr. Abbas SINAY: Aman bu aralar dikkatli olun. Zira UBP’li ve CTP’li vekiller sizi kaçırıp zorla Meclis Genel Kurul salonuna sokabilirler. 
Hasan TAÇOY: Ercan Havalimanındaki bavul arabalarının kullanışsız olduğu yönünde vatandaşlardan şikayet var. Bir ilgilenirseniz seviniriz. 
Dr. Mehmet ÇAKICI: Abbas Sınay’ın neden istifa etmediğini anlamadığınız gibi neden oylamada ret verildiğini de anlayamayacaksınız. 
Biray HAMZAOĞULLARI: Bölgenin sorunlarına dikkat çekebilmek için çok uğraşsanız da bakan olanlar sizin kadar maalesef bölge sorunlarına ilgili değil. 
Dursun OĞUZ: TT Arene’da 85. dakikada maçtan çıkmışsınız ve sizden sonra geriye kalan 10 dakika da tam 3 gol oldu. Hiç gol izlemeden gelmişsiniz derbiden. 
Zorlu TÖRE: Bet ofisleri konusunda son zamanlarda yaptığınız çıkışlar toplumun değişik kesimlerinde memnuniyet yaratıyor. Bet ofisleri yarayan bir kana. 
Dr. Arif ALBAYRAK: Bu aralar havalar kötü, gözü kollamak gerek. Siz siz olun arkanızı sağlama alın bu günlerde. 
Neriman SAYGILI: Nihayet TAK’ın bütçesi meclis genel kurulunda kabul edildi. Hadi bakalım şimdi işiniz daha kolay. 
Cemal BULUTOĞLULARI: Çetinkaya gelenden 5 gidenden 5 yemeye başladı. Bu duruma acil müdahale edilmezse fark takımı olacak efsane. 
Süha TÜRKÖZ: Dün meclisteki oylamayı eski bir politikacı olarak siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Korkular siyasetin önüne geçti değil mi?
Tekin ARHUN: Bankacılık sektöründe hızla ilerlemeye başladınız. Hızlı bir şekilde banka büyüyor ve işler de iyi gidiyor. 
Ayşemden AKIN: Genelde bizim ülkede siyasi partilere gidenler ya bir şey ister ya bir müdürlük falan bekler. Siz eş bulduğunuza göre epey karlı çıktınız bu işten. 
Metin KARADERİ: Personel Dairesi müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Herkes sizin bu görevi layığı ile yapacağınızı düşünüyor. Demek ki seveniniz çok. 
Aydın AKKURT: Günlerdir gazeteden duyurduğunuz rüşvet olayını ne gün vereceksiniz? Zira artık vatandaş bu konuya ilgisini kaybetmek üzere. 
Gencay EROĞLU: Spor Dairesinin de olduğu binada bir tek sizin kat pırıl pırıl. Diğer tüm katlar pislikten geçilmiyor. 
Reşat AKAR: İki şehrin Belediye binalarına bakınca aradaki farkın başka olması gerekirken durum hiçte sanıldığı gibi değil. Dünkü yazınız bunu gerçekten bir kez daha gözler önüne serdi.
Ziya ÖZTÜRKLER:  Yükseköğretimde yeni dönemde bakanlıkta büyük işlere imza atmak için önemli projeler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyormuşsunuz. 
Yalçın KOÇYİĞİT: Çok yakında organik muz üreticiliğine başlıyormuşsunuz. Hadi bakalım kolay gelsin. Bakalım sizin muzlar cikita muzlara benzeyecek mi?  
  
GÜNÜN SÖZÜ
 “Belleğini kaybeden, kendi kavramlarını, değerlerini, ilkelerini yitiriyor ama oradan buradan devşirdiği, kendisine ait olmayan birtakım kavramlar, değerler ve ilkelerle hiç durmadan konuşmaya devam ediyor. Belki en fenası, solda durmanın ne demek olduğunu unuttuğu için hala solda durduğunu sanıyor. O zaman belki de diğer yaftalardan daha da önemlisi bu kişilerin boyunlarına asılacak olandır. O yaftaya, “bu bir solcudur.
CTP Milletvekili Tufan Erhürman
BİZİM TEMEL
 Temel’e sormuşlar.
- Ramazanda kaç gün oruç tuttun?
Temel mahcup olmuş. Ezilmiş, büzülmüş...
- Hastalığım nedeniyle ancak bir gün tutabildim” demiş.
Bu kez aynı soruyu yanındaki Bektaşi'ye sormuşlar... Bektaşi hiç istifini bozmadan yanıt vermiş:
- Eh... demiş. Arkadaş benden bir gün fazla tutmuş!.
YORUM EKLE

banner471

banner474