banner564

"Softa şaşırtmacası”

Bulaşmayım diyorum olmuyor, körün gözüne parmak sokarlar gibi gözümün içine içine sokuyorlar, ee ben napayım?
Konu malum, Başbakanlığa bağlı Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri ile ilgili. Bu makama Özlem Bayramoğlu Onuray’ın atanacağını ilk kez biz yazdık, öyle de oldu. Atandı atanmasına ama beraberinde de tartışmalar aldı yürüdü gitti adeta.
Özlem Hanımın bu işi yapıp yapmayacağından ziyade barem artışı ile müşavir yaratılıp yaratılmaması konusu gündeme geldi. Başbakan Erhürman sosyal medyadan yaptığı açıklama da; 
“Hükümetin yeni müşavir yaratmayacağı, bunun için de bu hükümet döneminde ilk kez üçlü kararname ile atanacak olanların atanmalarının konuyla ilgili yasa çıktıktan sonra yapılacağını yazdık. Bu arada halihazırda müşavir olanlardan da azami ölçüde yararlanılacağını belirttik. Amaç, herhangi bir kişinin devletten maaş çekerken evinde oturmamasının sağlanması. Onuray halihazırda müşavir olduğundan Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği'ne atanmasıyla hem yeni müşavir yaratılmamış, hem de halihazırda müşavir olan birinden yararlanılmış oldu. Hükümetin söylediği de buydu. Softa şaşırtmacası kimseye yakışmıyor.”
Başbakan böyle söyleye dursun Başbakanlık Genel Sekreterliğine atadığı Özlem Bayramoğlu Onuray kendi sosyal medya hesabından 7 Temmuz 2017 günü saat 14.35’te yazdıkları Başbakanın tam tersi niteliğinde. Bakın yeni Genel Sekreter yedi ay önce ne yazmış;
“Kurum Başkanı da Müsteşar baremi gibi barem 19 olur herhalde artık. Hükümet edenler, yandaşlarınız için yeni makamlar yaratmaya ve üçlü kararnameler ile buralara atama yapmaya devam edin. Ondan sonra da halk, haklı olarak, bu görevlere atanıp da sonra görevden alınanlara, müşavirler ordusu nitelemesi yaparak haksız yere para aldıkları için laf söylesin.”
Konu aslında çok basit, daha önce müdür maaşı çeken Özlem Hanım şimdi bir üst baremden maaş çekecek. Emekliliğinde 100 bin lira gibi fark olacak ve aylık olarak da bir iki bin liracık maaşında da fark olacak. 
Biz kimsenin ne maşında ne atanmasına ne de atanmamasına karşı değiliz. Paşa gönülleri bilir, ama halkı enayi yerine koymalarını da bırakın müsaade etmeyelim, dün başka bugün başka dedirtmeyelim, ne demek umut yok! 

Dağ fare doğurdu
Dün UBP’de sırası ile önce UBP’li belediye başkanları davet edildi, sonrasında MYK ve en son olarak PM dinlendi. Yerel yönetimler için mevcut belediye başkanlarının devamı noktasında görüş birliğine varılırken diğer belediyelerde de nasıl bir yok izleneceği konusu ilçe örgütlerine ve ilçelerdeki PM üyelerine bırakıldı.
Ama UBP’nin bu hantal yapısı ile yerel seçimlerde bir başarısı olacağını düşünmüyorum. Zira mevcut başkanların içinde de sıkıntılı olanlar var. Bazı bölgelerde bağımsız adaylar var. Tüm bunların bir bilmezde olması UBP gibi iki ay önce oyların yüzde 37’sini alan bir partiye yakışmadı.
Daha dün kurulan YDP bile tüm belediyelerde aday göstereceğini açıklarken UBP’nin bu konuda hayli karışık bir yönteme başvurması “Dağ fare doğurdu” yorumlarının yapılmasına neden oldu.
Dün PM’de konuşan Girne Bölgesinden tanınmış iş adamı Hasan Uzun “Bazı yerlerde başkanlarımız var. Ama bu başkanların içlerinde yıpranmış olanları var. Buralarda aday olmaya niyetli başka arkadaşlarımız, partililerimiz var. Sonra bağımsız adayların olduğu yerlerde de ne yapacağımızın bilinmesi gerekiyor. Son dakika UBP’ye geçecek olan bağımsız aday olursa ne yapacağız? Ona da aynı şansı vereceğiz mi?” diye sordu.

Parsel parsel 
Ağzındaki baklayı ilk açıklayan Mehmet Harmancı oldu. Harmancı: "Koalisyonu oluşturan 4 parti yerel seçimlerde işbirliği yapabilir" dedi katıldığı bir TV programında.
Demokrasi açısından pek “etik” olmasa da daha önce UBP ile DP de benzer işbirliklerine gitmişti. Dolasıyla ilk kez olmaz böyle bir işbirliği. Ancak demokrasi adına hoş olur mu? Onun da kararına vatandaş verecek. 
Örneğin benim kaldığım belediye başkanı iş yapıyor ama sırf bölüşmeden koalisyon partileri anlaştı diye oy verecek değilim. Olanlar olur mu? Onu da hep birlikte göreceğiz. 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Doğal gaz konusunda yaptığınız açıklamalar sadece Güney’de değil Kuzey’de etki yaptı. Zira Türkiye kanalları sizinle bu konuda röportaj yapabilmek için sıraya girmişler adeta. 
Tufan ERHÜRMAN: Valla bizim bir şey yaptığımız yok, sizin yazdıklarınız ortada Bakanlar Kurulu Genel Sekreterinizin 7 ay önce yazdıkları ortada. 
Kudret ÖZERSAY: Doğal gaz konusunda Türkiye basını şimdilik Cumhurbaşkanı Akıncı’nın peşine düştü. Siz bu konuda açıklama yapmakta gecikince hali ile onlar da Cumhurbaşkanına odaklandı. 
TOLGA ATAKAN: Kiralık araçlar için kırmızı plaka kullanılması bugün Bakanlar Kurulu'nda karara bağlanacak olmasına sevindik. Umarız kırmızı plakalar da geri gelir. 
Ahmet SENNAROĞLU: Ailecek karar alıp yeniden aday olmayacağınızı üzülerek öğrendik. Zira ülkenin en genç belediye başkanı olarak bölgede güzel işlere imza attınız bu dönemde. 
Fırat ATASER: Bölgede karşınıza diğer partiler rakip çıkartmakta zorlanıyorlar. Keşke seçimlerde şöyle birkaç aday birden çıksa da karşınıza seçimler zevkli geçse. 
Ahmet BENLİ: Gece yarısı beton kamyonları Gönyeli içinde geç saatlere kadar çalışıyor. Bölge sakinlerinden çok sayıda şikayet telefonu geliyor. Bu konuda bir adım atsanız hiç fena olmayacak. 
Adnan ERASLAN: Artık emekliliğinize aylar günler kaldı diye duyduk. Bu arada müsteşarlık koltuğunu da kaptırdığınıza göre emekli olmadan bakalım bir yere atanabilecek misiniz? 
Özlem Uzun SEFER: BRT’ye geri dönmüşsünüz. Yakında ekranlarda umarız sizi yeniden görebiliriz. Hem siz de ekranları özlemediniz mi? 
Mehmet TAŞ: İskele’de dengeler her an değişebilir diyorlar. Geçen defa belediyeye aday olmadınız ama bu defa yeniden aday olabileceğiniz konuşuluyor. Hadi hayırlısı. 
Tuğşad TÜLBENTÇİ: Genel seçimlerden hemen sonra şimdide yerel seçimlere hazırlanmaya başlamışsınız. Birçok belediye başkan adayı için projeler çiziyormuşsunuz. 
Olgun VURAL: Mesajınızı aldık, en kısa zamanda tavlanın karşısında karşınıza geçip oturacağız. Yalnız geçen defaki gibi biterse maç bir daha oynamayız sizinle. Siz anladınız onu. 
Kağan MINDIKOĞLU: Elbette birileri sizden rahatsız olacak ve sizi karalamak için ellerinden geleni ardılarına koymayacaklardır. Mühim olan sizin onlardan korkup korkmayacağınızdır. 
Niyazi ŞANAL: Caddem Projesinde yer alan mülklerin birçoğu daha proje tamamlanmadan satılmış. Çok az sayıda kalan daire ve dükkanlar için önümüzdeki günlerde yabancı yatırımcılar gelecekmiş. 
Alkan DEĞİRMENCİOĞLU: Spor Dairesi Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Gittiğiniz her makamda fark yaratan birisi olarak burada da iyi işler çıkaracağınıza eminiz. 

POLEMİX
“Yeni göreve başlayan Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi başkan ve üyelerine başarılar dilerken onlara tavsiyem, yürütmenin yerel yönetimler reformuna ilişkin sosyal ve siyasal süreci bir takvim şeklinde bakanlar kurulundan geçirmesi sonrasında bu yasa değişikliğini görüşmeleri yönündedir.”
Eski Maliye Bakanı Özgür
YORUM EKLE

banner608

banner474