banner564

“54. geleneksel mehmetçik üzüm festivali” pazar günü başlıyor

Adanın en eski ve köklü festivallerinden “Geleneksel Mehmetçik Üzüm Festivali”nin 54’üncüsü, pazar günü başlıyor.

“54. geleneksel mehmetçik üzüm festivali” pazar günü başlıyor
banner598
Adanın en eski ve köklü festivallerinden üzüm festivali bu yıl 27 temmuz-10 ağustos arasında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak

Festival kapsamında türkiye’nin tanınmış protest ve özgün müzik grubu “grup yorum” da konser verecek

Sarıçizmeli: “kısa süreye ve kısıtlı bütçemize rağmen ses getirecek, fark yaratacak, halkın ilgisini çekecek etkinlikler planladık”

“Üzümde verim düşüklüğü sorunu yaşanıyor. Üzüm merkezli aktivitelere daha çok girmemiz lazım”

Bafra, 24 Temmuz 14 (T.A.K.): Adanın en eski ve köklü festivallerinden “Geleneksel Mehmetçik Üzüm Festivali”nin 54’üncüsü, pazar günü başlıyor.

10 Ağustos’a kadar sürecek festival, bu yıl da çeşitli kültürel ve sportif etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin tanınmış protest ve özgün müzik gruplarından Grup Yorum da, festival kapsamında 9 Ağustos akşamı konser verecek. Festivaldeki sportif etkinlikler, bölgede hayatını kaybetmiş kişilerin anısına düzenlenecek.

Festival Basın Toplantısıyla Tanıtıldı

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, dün akşam belediyeye ait Bafra Halk Plajı Restoran’da basın toplantısı düzenleyerek festivali tanıttı.

Bazı belediye meclis üyeleriyle festival komitesi üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Sarıçizmeli, 29 Haziran’daki seçimle göreve geldiğini hatırlatarak seçim sonrası hemen önlerinde buldukları festival için kısa sürede bir organizasyon yapmak zorunda kaldıklarını anlattı.

“Fark yaratacak, yankı uyandıracak etkinlikler”

Sarıçizmeli, kısa süreye rağmen pazar günü başlayacak festival için büyük çaba gösterdiklerini ve ortaya bir program çıkardıklarını kaydederek, geçmiş festivallerde yaşanan kalite ve ilgi sıkıntısını aşabilmek için dar bütçe olanaklarına rağmen fark yaratacak, yankı uyandıracak, halkın ilgisini çekecek etkinliler planladıklarını söyledi.

Pazar günü başlayacak 54’üncü Mehmetçik Üzüm Festivali’nin programı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, festival tamamlanırken, gelecek yılın festivalinin planlanmasına başlayarak gelecek yıllarda daha çok ses getiren, güzel festivaller yapmak istediklerini ifade etti.

“Kurumsallaşma önemli”

Sarıçizmeli, Mehmetçik’in ve bölgenin tanıtımı için, ilginin artması için bu tür aktivitelerin kurumsallaşmasının önemine işaret ederek, festivale hem yurt içinden, hem yurt dışından daha çok katılım için çalışacaklarını belirtti.

“Festivale adını veren üzümde verim düşüklüğü sıkıntısı yaşanıyor”

Mehmetçik Belediyesi Meclis üyeleri ile Festival Komitesi’ne takım çalışması için teşekkür eden Sarıçizmeli, bir soru üzerine festivale adını veren “üzüm” ürününde bu yıl verim düşüklüğü sorunu yaşandığını, yine de festival boyunca üzüm ve üzüm ürünlerinin satılacağını söyledi.

Mehmetçiklilerin bazılarının üzüm yetiştirerek ve bundan sucuk yaparak satışa sunduğunu ancak bireysel çabaların yetersiz kaldığını anlatan Sarıçizmeli, üzüm merkezli daha çok aktiviteye girmelerinin şart olduğunu, üretimin ve kalitenin artışıyla üzümü daha çok öne çıkarmak gerektiğini vurguladı.

Sarıçizmeli, festivalin ilk yıllarında “üzüm” üzerinde daha çok durulduğunu ancak bunun giderek azaldığını kaydederek, önümüzdeki süreçte hedeflerden birinin de üretimi ve kaliteyi artırmak olduğunu belirtti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, bir başka soruyu yanıtlarken, 80 bin TL civarında bütçeyle hazırladıkları 54. Mehmetçik Üzüm Festivali’ndeki konserlerin halka açık ve ücretsiz olacağını söyledi.
Sarıçizmeli, yarın da Bafra Halk Plajı’nda yaptıkları yeni düzenlemeleri tanıtacaklarını bildirdi.

Festival Programı

27 Temmuz Pazar akşamı saat 20.30’da açılışı yapılacak 54. Geleneksel Mehmetçik Üzüm Festivali’nde 3 Ağustos’ta 1. Mehmet Yokuşoğlu Oltayla Balık Avlama Anı Yarışması düzenlenecek. Etkinlik Balalan denizinde yer alacak.

6-7 Ağustos’ta Bafra Plajı’nda 7. Şeref Öğmen Voleybol Anı Turnuvası düzenlenecek.

Yine 7 Ağustos’ta Mehmetçik Belediye Gazinosu’nda Halk Dansları Şöleni var.

9-10 Ağustos tarihlerinde Bafra Halk Plajı’nda “6. Harbay Şeren, 2. Ahmet Gözügüzel Plaj Futbol Anı Turnuvası” yapılacak.

Türkiye’nin tanınmış müzik gruplarından Grup Yorum, 9 Ağustos’ta Mehmetçik’te Balanakko Meydanı’nda konser verecek. Konser saat 21.00’de başlayacak.

54. Geleneksel Mehmetçik Üzüm Festivali, 10 Ağustos’ta Kıbrıslı sanatçı Soyhan Bilgeer’in konseriyle tamamlanacak.

Festival boyunca etkinlik olmayan günlerde de kurulacak stantlarda satışlar yapılacak, eğlenceler düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473