banner564

Koç: “KKTC’de Türkiye’den önce 4g’ye geçilebilecek altyapı hazır”

Başbakan Yorgancıoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell yönetim kurulu başkanı Koç’u kabul etti

Koç: “KKTC’de Türkiye’den önce 4g’ye geçilebilecek altyapı hazır”
banner598

 KOÇ: “KKTC’DE TÜRKİYE’DEN ÖNCE 4G’YE GEÇİLEBİLECEK ALTYAPI HAZIR”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç, KKTC’de Türkiye’den önce 4G’ye geçilebilecek altyapının hazır olduğunu söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan yatırım ve enerji konularında destek istedi.

KKTC’de Türkiye’den önce 4G’ye geçilebilecek altyapının hazır olduğunu kaydeden Koç, bunun için bazı lisans anlaşmalarının ortaya konması gerektiğini söyledi.

“EN BÜYÜK MASRAF ELEKTRİKTEN...”

Kıbrıs’taki en büyük masrafın elektrikten kaynaklandığının altını çizen Koç, yenilenebilir enerji kullanımı hakkındaki “bulunduğu yerde kullanılır” kuralının değiştirilmesiyle Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 300’e yakın yerde fabrika kurması ihtiyacının ortadan kaldırılabileceğine işaret etti.

Koç, roaming ücretlerini daha aşağıya çekmek istediklerini de açıkladı.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında, gelişen teknolojiyi yakalamanın önemine değinerek, 4 G konusunda ilgili bakanlığın çalışmalar başlattığını ifade etti.

Başbakan Yorgancıoğlu, her ülkenin alternatif enerji üretme kapasitesinin ortalama kullanımının Avrupa standartlarında % 20 olduğunu, bu yüzdeliklerden bir kısmının evlere ve işyerlerine verildiğini ve geriye kalan mb üzerinden konuşulması gerektiğini kaydetti, bununla birlikte iletim hatlarının da incelenmesine ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

Yorgancıoğlu, yenilenebilir enerji kullanımı hakkındaki “bulunduğu yerde kullanılır” konusunda da tüzüğe bakılıp neler yapılabileceğinin incelenmesi gerektiğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ihtiyaç duyduğu alanlarda yardıma hazır olduklarını ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, bu konularda ilgili bakanlıkla da istişare içerisinde olacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474