banner564

Kudüs’te olağanüstü güvenlik önlemleri

Kudüs'te dün sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda ölen İsraillilerin sayısı 5'e yükselirken, şehirde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Kudüs’te olağanüstü güvenlik önlemleri
banner598

 Kudüs'te dün sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda ölen İsraillilerin sayısı 5'e yükselirken, şehirde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Kudüs'te hemen hemen her köşe başında kurulan polis noktalarında ellerinde ağır silahlar taşıyan askerler göze çarparken, araçları durdurulan çok sayıda Filistinli uzun süreli sorguya ve aramalara maruz kalıyor.

Öte yandan Ultra Ortodoks bir Yahudi grubun, Eski Şehir'in Şam Kapısında sabah saat 7'de eylem yapma çağrısı üzerine, İsrail askerleri sabah erken saatlerinde kapıyı tuttu.

Filistinlilerin yaşadığı Doğu Kudüs'te düzenleneceği duyurulan eylem çatışma endişelerine yol açarken, Yahudi grubun gösteriyi iptal ettiği açıklandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'teki son saldırılara katılan Filistinlilerin evlerini yıkma emri verirken, bu saldırıları "kışkırtanlara" verilecek cezaları da arttırma kararı aldı. Söz konusu kararların, ülke genelinde güvenliği arttırmak üzere uygulanacak tedbirlere ilave olarak alındığı ifade edildi.

Kudüs'te dün sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda 5 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişinin, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldüğünü, saldırganların Doğu Kudüslü" olduğunu açıklamıştı.

Olayın ardından Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok semtinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıkmış, bazı Filistinliler askerlerin kullandığı plastik mermi ile yaralanmıştı.

Kudüs'ün kuzeyindeki Kafr Akab semtinde bir Filistinlinin de dün akşam saatlerinde Yahudi yerleşimciler tarafından bıçaklandığı açıklanmıştı.

Kudüs'ün güneydoğusundaki Silvan'da da Kudüs'te tramvay durağındaki yolculara çarpmasının ardından vurularak öldürülen Abdurrahman eş-Şeludi'nin evi İsrail güçlerince yıkılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473