banner564

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş 3. ölüm yıldönümünde anılıyor

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün üçüncü yıldönümünde tören ve etkinliklerle anılıyor. Denktaş, yarın mezarı başında ve Lefkoşa AKM'de düzenlenecek törenlerle anılacak.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş 3. ölüm yıldönümünde anılıyor
banner598

 DENKTAŞ İÇİN YARIN MEZARI BAŞINDA VE AKM’DE TÖREN DÜZENLENECEK

 Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün üçüncü yıldönümünde tören ve etkinliklerle anılıyor.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın ölümünün üçüncü yıldönümü olan yarın Cumhuriyet Parkı’ndaki mezarı başında tören düzenlenecek.

Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, anma töreni saat 10.00’da protokol sırasına göre Denktaş’ın kabrine çelenklerin sunumuyla başlayacak.

Saygı duruşunu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilişi ve yarıya indirilişi izleyecek. Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla devam edecek törende, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşma yapacak.

AKM’DE SERGİ VE TÖREN

Cumhuriyet Parkı’ndaki törenin ardından saat 10.30’da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) “Denktaş Aramızda” fotoğraf ve seramik sergisi açılacak.

Sergi açılışından sonra ise, saat 11.00’de, AKM’de anma töreni düzenlenecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak anma töreninde, Denktaş’ın oğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş konuşma yapacak.

Törende daha sonra Özgürlük Marşı okunacak, “Denktaş Ölümsüz Liderimiz” dinletisi ve biyografik oratoryo sunulacak; flama takdimi yapılacak.

Yarın saat 12.30'da ise Hz. Ebu Bekir Camii'nde mevlit okutulacak.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın 3. ölüm yıldönümü nedeniyle bazı okullarda da anma etkinlikleri düzenleniyor. Kurum ve kuruluşlar da mesajlar yayımlıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474