banner564

LTB, bazı yolların yarından geceden itibaren kapatılacağını duyurdu

LTB, Kıbrıs Rallisi dolayısıyla bazı yolların yarından geceden itibaren kapatılacağını duyurdu

LTB, bazı yolların yarından geceden itibaren kapatılacağını duyurdu
banner598

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Kıbrıs Rallisi çerçevesinde yarışın gerçekleşeceği parkur ve civar yolların, yarın akşam 23.00’ten itibaren araç trafiğine; yarışın yapılacağı cuma günü ise sabah saat 08.00’den gece 20.00’ye kadar yaya ve araç trafiğine kapatılacağını açıkladı.

LEDRA PALACE SINIR KAPISI DA CUMA GÜN 08:00 İLE 22:00 SAATLERİ ARASINDA GEÇİŞLERE KAPALI OLACAK

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Kıbrıs Rallisi çerçevesinde yarışın gerçekleşeceği parkur ve civar yolların, yarın akşam 23.00’ten itibaren araç trafiğine; yarışın yapılacağı cuma günü ise sabah saat 08.00’den gece 20.00’ye kadar yaya ve araç trafiğine kapatılacağını açıkladı.

LTB, Ledra Palace Sınır Kapısı’nın da Cuma gün 08.00 ile 22.00 saatleri arasında geçişlere kapalı olacağını duyurdu.

Buna göre, Perşembe akşamı 23.00’ten itibaren yarışın sona ereceği Cuma saat 20.00’ye kadar, parkur içinde kalan; Memduh Asaf Sok, Osman Paşa Cad, Cemal Gürsel Cad, Cumhuriyet Meydanı, Tanzimat Sok, Salahattin Sonat Sok, Muzaffer Paşa Sok, II. Selim Cad, Server Somuncuoğlu Sok, Muzaffer Ersu Sok, Mufit Güleroğlu Sok, Serif Arzık Sokak trafiğe kapalı olacak. 

Parkur dışında kalıp trafiğe kapanacak sokaklar ise; Gündüz Tezel Sok, Güner Türkmen Sok, Lale Mustafa Paşa Cad, 28 Kasım Sok, Cengizhan Sok, Hasane Ilgaz Sok, İsmet İnönü Meydanı, Vakıflar Sok, Zahra Sok, İsmail Beyoğlu Sok, Kubilay Altaylı Sok, İlhan Savut Sokak.

“ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ekiplerinin, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 9’uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) 5’inci ayağı olan Kıbrıs Rallisi’nin ilk özel etabı olan Lefkoşa Şehir İçi etabı ile ilgili çalışmalarını tamamladığı bildirildi.

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu amaçla LTB Zabıta ekipleri tarafından halka konu ile ilgili bilgilendirici yaklaşık iki bin adet duyuru dağıtıldı. Zabıta ekipleri rallinin gerçekleşeceği gün sabah 08.00 ile 20.00 saatleri arasında ralli güzergahında, 70 personelle görev başında olacak. Zabıta ekiplerinin yanı sıra Halk Sağlığı Şubesi’nden görevli hemşireler de bölgede hazır bulunacak.

“YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK”

Belediyeden yapılan açıklamada, yollara güvenlik bariyerleri yerleştirileceğinden, yarışın gerçekleşeceği parkur ve civar yolların, yarın saat 23.00’ten itibaren, trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

Cuma gün de, antrenman sürüşlerinden dolayı sabah saat 08.00’den itibaren yollar yaya kullanımına da kapatılacak.

Bölgede yaşayan vatandaşların, kapalı olacak olan yolları göz önünde bulundurarak, ulaşımlarını sağlayabilmeleri için, araçlarını trafiğe kapalı bölgenin dışına park etmeleri gerektiği kaydedilirken, Cuma saat 20.00’den itibaren, bölgedeki kapalı tüm yolların, yaya ve araç trafiğine açılacağı bildirildi.

Bunun yanı sıra Cuma gün 08.00 ile 22.00 saatleri arasında Ledra Palace Sınır Kapısı da geçişlere kapalı olacak.

Devlet Hastanesi’ne ait ambulans, itfaiye ekipleri ve bölgede yaşayan yaşlı vatandaşlar için LTB Yaşlılara Hizmet Birimi hemşireleri bölgede görev alacak.

Yine herhangi bir acil durumda vatandaşlar, 112’den ambulans, 199’dan itfaiye, 155’ten polis, Alo 185 belediye,  LTB Yaşlılara Hizmet Birimi görevlisi Hakan Altın’a 0533 864 0833 ve Organizasyon Sorumlusu Tigin Kişmir’e 0533 841 9500 numaralı telefondan ulaşabilecek.

Kıbrıs Otomobil Derneği’nin çatısı altında ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu’nun işbirliği ile başlatılan organizasyonun tüm sorumluluğu ve ev sahipliğini, Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefkoşa Rum Belediyesi üstlendi.

Avrupa’dan birçok önemli yarışçının yanı sıra KKTC’den de 16 yarışçının katılacağı organizasyon cuma günü saat 17.00’de start alacak. Bunun öncesinde saat 11.00’da antrenman sürüşleri yapılacak.

LTB tarafından Kıbrıs Rallisi hakkında, yapılan duyuru şu şekilde;

“Değerli Lefkoşa halkı;
19 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşecek olan ‘Kıbrıs Rallisi Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı’ güzergahı içerisinde kalan bölgelerin güvenliğinin sağlanabilmesi açısından polis zabıta ve ralli görevlilerinin yapacağı yönlendirmelere dikkat edilmesi tüm bölge sakinleri açısından trafiğin sağlıklı bir şekilde akmasını sağlayacaktır.

Duyarlılığınız için teşekkür ederiz.

NOT: •18 Eylül 2014 Perşembe saat 23.00’den itibaren yollara güvenlik bariyerleri yerleştirilecek yollar trafiğe kapatılacaktır.
•19 Eylül 2014 Cuma saat 08:00’den gece 20.00 ye kadar yollar yaya ve trafik kullanımına kapatılacaktır.
•19 Eylül 2014 Cuma saat 08.00-22.00 arası Ledra Palace sınır kapısı geçişlere kapalı olacaktır.

Organizasyon boyunca kapalı olacak olan sokaklar şunlar:

Parkur İçinde Kalan Sokaklar: Memduh Asaf Sok, Osman Paşa Cad, Cemal Gürsel Cad, Cumhuriyet Meydanı, Tanzimat Sok, Salahattin Sonat Sok, Muzaffer Paşa Sok, II. Selim Cad, Server Somuncuoğlu Sok, Muzaffer Ersu Sok, Mufit Güleroğlu Sok, Serif Arzık Sok Parkur Dışında Kalan Sokaklar: Gündüz Tezel Sok, Güner Türkmen Sok, Lale Mustafa Paşa Cad, 28 Kasım Sok, Cengizhan Sok, Hasane Ilgaz Sok, İsmet İnönü Meydanı, Vakıflar Sok, Zahra Sok, İsmail Beyoğlu Sok, Kubilay Altaylı Sok, İlhan Savut Sok.

Lefkoşa Türk Belediyesi-22 85221 / Alo 185”

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474