banner564

27 ülke katılıyor

Dünya Futbol Tenisi Şampiyonası dün Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda başladı

27 ülke katılıyor
banner598
“11’inci Dünya Futbol Tenisi Şampiyonası” dün oynanan maçlarla başlarken  organizasyonun resmi açılışı ise öğleden sonra Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Uluslararası Futbol Tenisi Federasyonları Birliği (FIFTA) ile KKTC Futboltenisi Federasyonu işbirliğinde düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu,  FIFTA Başkanı Dubravko Lipnjak, FIFTA Asbaşkanı ve KKTC Futboltenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur da hazır bulundu.

Onur duyuyorum
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, FIFTA Dünya Şampiyonasının KKTC’de gerçekleşmekte olmasından onur duyduğunu ifade etti.
Şampiyonanın düzenlenmesinde katkı koyanlara teşekkür eden Eroğlu, “şampiyonanın spor alanında ambago uygulanan KKTC’de yer alması  gurur verici” dedi.
Dünyanın hiçbir yerinde gençlere spor alanında ambargo uygulanmasını tasvip etmediğini ifade eden Eroğlu, “KKTC’de müsabakaların yer almasıyla her geçen gün ambargo zayıflayacak, neticede ambargo ortadan kalkacak” dedi.

Daha büyük bir başarı olacak
FIFTA Başkanı Dubravko Lipnjak yaptığı konuşmada, KKTC’de çok sıcak karşılandıklarını, üç yıl önce FIFTA Avrupa Şampiyonası’nın büyük bir başarı ile KKTC’de yapıldığını, FIFTA Dünya Şampiyonasının ise daha büyük bir başarı olacağına inandığını kaydetti.

Epey yol katettik
FIFTA Asbaşkanı ve KKTC Futboltenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur da, KKTC Futboltenisi Federasyonu’nun 2009’dan beri uluslararası alanda faaliyet göstermekte olduğunu, futboltenisini sevdirmek ve uluslar arası arenada yer alma adına epey yol kat edildiğini kaydetti.
KKTC Futboltenisi Federasyonu’nun FIFTA’ya 2009’da üye olduğunu, 2014’de ise 11’inci Dünya Futboltenisi Şampiyonası’na ev sahipliği yapmakta olduğuna dikkat çeken Songur, “Gelişim ve dünyaya açılma adına atılan her adım KKTC halkı ve özellikle geçlerimize heves vermektedir” dedi.
11’nci FIFTA Dünya Şampiyonası, 24 Ekim’de tamamlanacak. Erkekler, bayanlar, gençler, çiftler, üçlü takımlar kategorilerinde yer alacak  şampiyonaya, 27 ülkeden kafileler katılıyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473