banner564

Ares, “Ironman”leri 3’ledi

Almanya’da Ironman AvrupaŞampiyonası’na katılan Ares triatloncuları Hüseyin Arhan ve Çağan Öztuna zaman limiti içerisinde finişe ulaşarak ironman madalyasını aldılar

Ares, “Ironman”leri 3’ledi
banner598
Yüzme-bisiklet ve koşu parkurlarının arka arkaya yapıldığı triatlon sporunun en uzun mesafesi olan ironman yarışına hafta sonu Ares Spor Kulübü triatleti iki sporcu katıldı. Almanya Franfurt’ta gerçekleşen ve Avrupa Şampiyonası ayağını oluşturan Ironman yarışında yaklaşık 3 bin sporcu mücadele etti. 
Dünyanın en iyi triatletlerinin de yarıştığı Ironman Frankfurt’ta Ares sporcuları mutlu sona ulaşarak Ironman madalyasını takmayı başardı. 3.8 kilometre yüzme, 180 kilometre bisiklet ve 42.2 kilometre koşu parkurlarının arka arkaya geçildiği Ironman yarışında hedef 15 saatlik zaman diliminde içerisinde finishe ulaşmaktı.
KKTC saati ile Pazar sabah 08.00’da başlayan yarışın özellikle yüzme parkuru çok sıkıntılı geçti. Almanya tarihinin en sıcak döneminde gerçekleşen yarışta sporcular 40 derece sıcak havada ve bisiklet parkurunda etkisini gösteren şiddetli rüzgara karşı mücadele etti.

Öztuna yüzmede zaman kaybetti
Ares triatloncularından ve daha önce iki kez Ironman finish gören Çağan Öztuna, Ironman Franfurt’taki yüzme parkurunda zor anlar yaşadı. 3 bin kişinin birlikte start aldığı yarışın gölde gerçekleşen yüzme parkurunda Öztuna diğer sporcuların dirsek ve ayak darbelerine maruz kalarak kalabalık arasından kurtulamadı ve 3.8 kilometrelik yüzme etabını 1 saat 34 dakika 03 saniyede tamamlayabildi.
Bisiklet parkurunda 180 kilometreyi 6 saat 11 dakika 18 saniyede tamamlayan Öztuna bu etapta da sıcak ve rüzgarın etkisinde kaldı. 42.2 kilometrelik koşu mesafesini 4 saat 40 dakika 47 saniyede geçen Öztuna 12 saat 48 dakika 30 saniyede finishe ulaşarak üçüncü kez Ironman madalyası aldı.

Arhan bisiklette kaza yaptı
Ares triatloncularından Hüseyin Arhan ilk kez katıldığı Ironman yarışında yüzme parkurunu çok iyi tamamladı. 3.8 kilometrelik yüzme etabını 1 saat 14 dakika 10 saniyede tamamlayan Arhan, bisiklette de çok iyi tempo yakaladı. 120’inci kilometreye takım arkadaşı Çağan’ın 36 dakika önünde giren Hüseyin Arhan bu noktada talihsiz bir kaza geçirdi. Sert virajda yavaşlayamayan Arhan düşerken yaşadığı kasılmadan dolayı bir süre yerden kalkamadı. Doktorların müdahalesi ile zaman kaybettikten sonra bisiklete daha yavaş tempoda devam edebilen Arhan bu kez 150’inci kilometrede pedal çevirmeye ara vermek zorunda kaldı. Ağrıları dinmeyen Hüseyin bu noktada da durarak vücudunu dinlendirdi ve buz tedavisi aldı. Son 30 kilometreyi yaklaşık 2.5 saatte tamamlayan Hüseyin koşu parkuruna başlamadan da 50 dakika doktor tedavisi gördü. 50 dakikalık tedavinin ardından yılmayan ve yarışa devam eden Ares triatloncusu Hüseyin Arhan 42.2 kilometrelik koşu mesafesini 4 saat 29 dakika 54 saniyede tamamladı ve finishe 14 saat 8 dakika 10 saniyede ulaşarak kariyerinde bir ilke imza attı ve Ironman madalyasını taktı.
Ironman Frankfurt yarışında 2 sporcusu finishe ulaşan Ares Spor Kulübü’nde Cem Dağdelen’in ve Çağan Öztuna’nın ardından Hüseyin Arhan da Ironman olmayı başardı.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473