banner564

Ares triatletleri Türkiye şampiyonu

Ares Spor Kulübü triatloncuları Salcano Triatlon Serisi Kuşadası Triatlonu – Spor Toto Türkiye Kupası Final Yarışı’nda zafere ulaştı

Ares triatletleri Türkiye şampiyonu
banner598
Yüzme-bisiklet ve koşu parkurlarının toplamından oluşan triatlon branşında ülkemizi başarı ile temsil eden Ares Spor Kulübü sporcuları Türkiye Triatlon Şampiyonası final yarışında zafere ulaştı.
Salcano Triatlon Serisi Kuşadası Triatlonu - Sportoto Türkiye Kupası Final Yarışı’nda Aydın / Kuşadası’nda mücadele eden Ares triatloncuları Emine Uluçay bayanlar genel klasmanda, Kemal Elektrikçi ise 19-25 yaş grubunda birinci oldu. Ares takım kaptanı Hüseyin Arhan ise 30-35 yaş grubunda ikinci geldi. Türkiye triatlon şampiyonasının final ayağında Kuşadası'nda olimpik mesafede yarışan sporcular 1,5 kilometre yüzdü, 40 kilometre bisiklet sürdü ve 10 kilometre koşu ile finişe ulaştı.
Bisiklet ve koşu parkurlarındaki yokuşlar tüm sporcuları zorlarken, Ares'in temsilcileri finişe güzel derecelerle geldiler. Kemal Elektrikçi 19-25 yaş grubunu 2.18.44'lük derece ile birinci olarak bitirirken, Hüseyin Arhan ise 30-35 yas kategorisinde 2.21.10 ile ikinci sırada final ayağını tamamladı. Yarışta bayanlarda genel klasman birinciliği ise Emine Uluçay 2.40.46'lık derece ile elde etti ve Ares'liler 2 birincilik 1 ikincilikle Kuşadası'na damga vurdu.

Genel klasmanda Türkiye şampiyonluğu
Türkiye triatlon şampiyonası genel klasmanındaki 5 yarıştan en iyi 3’ünün derecesi değerlendirilerek belirlenen Türkiye şampiyonluğunda da Ares'liler zafere ulaştı.
Bayanlarda Emine Uluçay final yarışını birinci sırada tamamlarken genel klasmandaki liderliğini de kaptırmamış oldu ve 2015 bayanlar Türkiye triatlon şampiyonluğunu elde etti. Kemal Elektrikçi ise 19-29 yaş grubunda Türkiye şampiyonu olarak büyük başarıya imza atmış oldu.
Almanya’daki Ironman Avrupa Şampiyonası’na katıldığı için Türkiye’deki genel klasmanın 2 yarışı kaçıran Hüseyin Arhan ise 30-35 yaş grubunda Türkiye ikincisi gelmeyi başardı.
Kuş adasındaki final etabının ardında dereceye girenlere ödülleri verilirken, Kemal Elektrikçi ve Emine Uluçay'ın yaş grubuna ödüllerini Spor İlçe Müdürü Canan Temiztürk, Hüseyin Arhan'ın yaş grubuna ise odülünü Kaymakam Muammer Aksoy takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474