banner564

Aslan dönüm maçında

Borussia Dortmund ile yarın karşı karşıya gelecek Galatasaray galibiyet peşinde

Aslan dönüm maçında
banner598
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde 3. maçında Borussia Dortmund ile yarın karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'yi derbide 2-1 yenerek moral bulan Galatasaray'ın 2. tur şansını sürdürmesi için bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılması gerek.
Temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 2 maçta 1 puan aldı. Borussia Dortmund ise ligde kötü gitmesine karşın; Şampiyonlar Ligi'nde 2'de 2 yaptı ve 6 puanla grup lideri.


Dortmund göz kamaştırıyor
1996-97 Avrupa şampiyonu ve iki sezon öncesinin finalisti Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi gruplarında 10. kez boy gösteriyor. Geçen sezon çeyrek finale çıkan Bavyera ekibi, 3-0'ın rövanşında Real Madrid'i seyircisi önünde 2-0 yenmesine karşın, elenmekten kurtulamadı.
Grup maçlarında oynadığı son 7 maçta sadece bir kez yenilen ve 4 maçtan da galibiyetle ayrılan Dortmund, 1989-90'da Beşiktaş'ı Avrupa Kupa Galipleri Kupası ilk turunda eledi.
Gruplarda ilk maçında Arsenal'i 2-0, ikinci maçında ise Anderlecht'i 3-0 yenen Borussia Dortmund'da her iki maçta da gol atan isim Ciro Immobile oldu.
Galatasaray kadrosunda yer alan Hamit Altıntop, Hakan Balta, Tarık Çamdal, Furkan Özçal ve Yasin Öztekin Almanya'da doğru. Borussia Dortmund'da ise 3 isim Türk asıllı. Takımın iki gözde ismi Nuri Şahin ile İlkay Gündoğan'la birlikte Burak Çamoğlu da Dortmund'un başarısı için ter döküyor. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473