banner564

Bazıları lig, bazıları kupa derdinde

K-Pet Süper Lig’de yavaş yavaş özellikle alt sıralarda küme düşmemek için mücadele eden takımların kaderlerini belirleyecekleri maçlar oynanıyor.

Bazıları lig, bazıları kupa derdinde
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Kümede kalma mücadelesindeki takımlar bu haftadan itibaren birbirleri ile oynayacaklar. Binatlı kendi evinde Değirmenlik’le, oynarken M.Türk Gücü, G.Gücü, Dumlupınar B.Ülkü Yurdu ve M.Menekşe takımlar bu hafta oynayacakları maçlarda mutlak puan almak zorundadırlar. 
Lig rahat görünen kupa mücadelesinde de olmayan takımlarımızın maçlardaki mücadeleleri de sıkıntılı takımları fazlasıyla ilgilendirmiş olacak.
Aklında kupa olan takımlarımızın lig maçlarındaki performansları da birçok takımı ilgilendirmektedir.
Ligde düşme potasında yer alan takımlarımız bu haftayı puansız kapamaları halinde kaderlerini de büyük ölçüde kendileri çizmiş olacak.
Hafta sonu oynanacak maçların 6 tanesi Cumartesi 2 tanesi de pazar günü oynanacak.

Mağusa Türk Gücü-T.Ocağı (Ev sahibinin kritik maçı)
M.Türk Gücü ligde kritik bir yerde alırken hafta içi yaşanan sorunlarla durumunu daha da zorlaştırmakta. Kenetlenmeleri gereken haftalarda bu durumların yaşanması onlar adına olumlu bir durum değildir. Sahaya yansıması durumunda işleri çok zor olacak.
Türk Ocağı için artık tek hedefin kupa olduğu biraz daha netleşmiş durumda. Kupa onlar için gerçek hedef ve bunda da haklılık payları çoktur. Hedeflerine ulaşabilmek için kazanmaları kupa maçı öncesi büyük moral olacak. Yine de akıllarının ligde olmadığı bir gerçek.

Doğan Türk Birliği-G.Birliği (Zevkli bir maç olacak)
İki takımın da gerçek hedefi ligi üst sıralarda bitirmek. G.Birliği bununla birlikte kupayı da müzesine götürmekte kararlı.
D.Türk Birliği zaman zaman beklenmedik sonuçlar alsa da kendi evindeki maçı kazanıp olası söylentilere yer vermek istemiyor. Rakibinin aklında kupanın olması avantajını değerlendirebilir.
G.Birliği kupayı kazanmanın yanında ligi de en azından üst sıralarda tamamlayıp sezonu başarı ile tamamlamak istiyor. Mücadeleci kadrosu ile bunu başarabilecek güçte. Kupayı düşünüp kadroda değişikliğe giderlerse maçı kazanmaları zor olacak.

K.Kaymaklı-G.Gücü (Başkentteki mücadele izlenmeye değer olacak)
K.Kaymaklı ligin ikinci yarısındaki çıkışını sürdürmek için kazanmak zorunda. Kupanın da favorisi olması onları iki kulvarda zora olabilir. Kazanma alışkanlıkları onların en büyük artısı. Fazla güven onlara zarar da verebilir. Kupayı düşünerek de oynarlarsa kayıp yaşayabilirler.
G.Gücü son maçta kaybettiği puanları bu maçta kazanmak isteyecek. Kazanmaları halinde rahat bir nefes alacaklar. Onların da kupa mücadelesi var ancak birinci önceliklerinin lig olduğunu kendileri de kabul ediyor. Bu mata kupayı düşünecek durumları hiç yoktur.

M.Menekşe-Cihangir (M.Menekşe kaderini belirleyecek)
M.Menekşe kendi adına kederini belirleyecek maçlardan birine çıkacak. Son maçta saha avantajını kullanamadı bu hafta yine yerinde oynuyor. Kazanamaması halinde özellikle düşme potasının üzerindeki takımlar kazanırsa mucizeler bile onlara yarayamayacak.
Cihangir ligimizin iyi takımlarından biri ve aldığı sonuçlarla da liderin en yakın takipçisi durumunda. birçok takım gibi onlarda kupayı kazanmak istiyor. Güçlü K.Kaymaklı maçı öncesi kayıp yaşamak istemiyor. Kadro sıkıntısı olmasına rağmen bazı oyuncularını da oynatmayabilirler. Sonucu merak edilen bir maçlardan biri.

Lefke-Yalova (Hedefleri çok farklı)
Aynı puana (30) sahip iki takımın mücadelesinde farklı hedefler vardır. Lefke artık kötü sonuçlara dur demek için kazanmak Yalova ise puan alma yanında hafta arasında oynayacağı kupa maçı öncesi kayıp yaşamamak. Ligde çok rahat görünseler de iki takımında en azından bir galibiyete daha ihtiyaçları var.
Lefke saha avantajını kullanarak taraftarı ile barışmak Yalova da kupa öncesi moral kazanmak adına puan veya puanlar almak istiyor.
Her iki takımın taraftarları da maçın sonucu ne olursa olsun takımlarını desteklemeleri gerekir.

GAÜ-Çetinkaya-Baf Ülkü Yurdu (Birinin önceliği kupa diğerinin lig)
GAÜ Çetinkaya neredeyse ligi unutmuş durumda. Lig maçlarındaki mücadeleleri kendilerini de mutlu etmiyor. Artık kazanıp lig adına da moral kazanmaları gerekir. Kupa öncesi morale kazanabilecekleri bir maça çıkacaklar. Bunu başaracak güçleri de vardır.
Baf Ülkü Yurdu topladığı puanlarla düğer rakiplerine göre biraz daha rahat görünmesine rağmen kaybeder rakipleri de kazanırsa tekrar korkular yaşayabilir. Kupa maçı öncelikleri olmayan bir yol ve bu yol için ligde kadro sıkıntısı yaşamak istemiyorlar.

Binatlı-Değirmenlik (Ev sahibinin 6 puanlık maçı)  
Ligde kendileri yanında küme düşme potasında olduğu kadar oraya inmek istemeyen takımları fazlasıyla ilgilendiren bir maça çıkacaklar.
Binatlı kazanırsa rakibine 10 fark atarken, diğer maçlardan çıkacak sonuçlara göre de sıralamada çok daha yukarılarda yer alacak. Rakibinin eksiklerine aldanırsa beklemediği bir sonuçla karşılaşabilir. Bir galibiyetten fazlası bir maç oynayacaklar.
Değirmenlik takımında sezon başından devam eden cezalı oyuncu sıkıntısını bu maçta fazlası ile çekecek. Zaten dar olan kadrosunda bu kadar eksiğin olması onları maç öncesi sıkıntıya soktu. Kazanırlarsa ilerleyen haftalar adına umutlarını artıracak kaybederlerse bir tarda kaderlerine da razı olacaklar.

Dumlupınar-Yenicami (Ev sahibinin en zor maçı)
 Dumlupınar son maçta bire bir rakibi karşısında kazanarak umutlarını biraz daha artırdı. Yine de lider karşısında işleri gerçekten çok zor. Kadro farkı maç içerisindeki en büyük farklılık olacak. Alabilecekleri galibiyet altın değerinde olacak. Kaybeder onun üzerindeki rakipleri kazanırsa artık umutları da kalmayacak.
 Yenicami G.Birliği karşısında tek puanı maçın son saniyelerinde alabildi ve mağlup olmaktan kurtuldu. Zirvede yalnız olmasına rağmen olası şansı rakiplerine tanımamak için kazanmak isteyecek. Rakibinin bulunduğu duruma aldanırsa kayıplar yaşayabilir. Yine de zor maçlardan birini oynayacaklar.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474