banner564

“Beklenmedik darbe”

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Hasan Senin, Uluslararası Oryantring Federasyonu başkanı Veysel Güler’in KKTC’yi yok saymasına tepki gösterdi

“Beklenmedik darbe”
banner598

 Herkes İçin Spor Federasyonu başkanı Hasan Senin Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu ile yürütülen ilişkilerin yeni başkanı olan Veysel Güler ile ileri gitmesini beklerken, tam tersi bir durumla karşılaştıklarını söyledi.

Hasan Senin önceki başkan Sırp Zoran Milovanoviç ile çok iyi ilişkiler içinde olduklarını ancak başkanın değişmesi ile bu ilişkileri daha da ileriye götürmek bir yana, Türk başkanının ambargosuyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
Hasan Senin Sırp Zoran Milovanoviç ile her türlü engelleme ve ambargolara rağmen Alevkayası’nda uluslararası Oryantring yarışması yaptıklarını ve iki kez uluslararası yarışmaya KKTC bayrağını kullanmadan davet alıp katıldıklarını kaydederek “yeni başkanın Türk olması bizi heyecanlandırdı. Bir yere kadar getirdiğimiz ilişkileri daha kolay ileriye götürecektik. Ancak hiç beklemediğimiz bir yerden darbe aldık” dedi.

Kimse ambargolardan bahsetmesin
Hasan Senin, Bolu’da düzenlenen Avrupa Oryantring Federasyonu toplantısına Kıbrıs Rum kesiminin davet edildiğini ve KKTC olarak kendilerinin davet almadıklarını belirterek şöyle dedi:
 “Şimdi sakın ola ambargo var onun için Kuzey Kıbrıs’ı davet edemedik yalanının arkasına kimse sığınmasın. Uluslararası Federasyonun başkanı olan Sırp Zoran Milovanoviç Kıbrıs Rum tarafının engelleme girişimlerine rağmen KKTC’yi Sırbistan, Karadağ ve Makedonya’daki toplantılara çağırmış, Rum tarafını kaale almamıştı. Zoran’a söz geçiremeyen Rumlar çaresiz kalınca bizimle birlikte bu etkinliklere katılmayı kabul etmişlerdi. Ne acıdır ki başkan Türk oldu ancak biz toplantıya bile çağrılmadık.” 

Sırp başkanın desteğini almıştık
Hasan Senin “Sırp Başkan 22 ülkeden 220 sporcuyu Kıbrıs’a getirmiş ve adamızda iki yarış yapmıştı bu yarışların birini güneyde yaparken ikincisini ise kuzeyde Alevkayası’nda yapmıştı. Siyasi hassasiyetimizden dolayı sporcular Larnaka’ya inerken Ercan Havaalanı’ndan da çıkışlarını gerçekleştirmişlerdi”  diyerek aynı desteğin Veysel Güler döneminde devam etmesini istediklerini kendisine ilettiklerini söyledi. 
   Senin şunları kaydetti:
   “Güneydoğu Avrupa Federasyon Başkanı Veysel beyle yapmış olduğum temaslarda Sırp Zoran tarafından bize verilen desteğin Veysel Bey zamanında da artarak devam etmesini ve Türkiye’nin ev sahipliğini aldığı uluslararası turnuvalara Türkiye’nin iki takımla katılıp Türkiye ikinci takımının da KKTC’li sporculardan teşkil edilmesini rica ettim. Türkiye’deki uluslararası bir etkinlikte Kuzey Kıbrıs’ın da olması gerektiğini Kıbrıs’ı temsil etme görevinin Rumlara verilmemesi gerektiğini söyledim. Eğer eski başkan Sırp Zoran KKTC’yi uluslararası etkinliklere çağırırken şimdi başkan Türk Veysel Gülerin KKTC’yi çağırmayıp yerine Kıbrıs Rum kesimini çağırmasını kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474