banner564

Benli’den Siber’e ziyaret

Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası’nda rekor kıran sporcumuz Meclis Başkanı tarafından kabul edildi

Benli’den Siber’e ziyaret
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Bulgaristan’da gerçekleşen Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı adına yarışan ve hem birincilik hem de Balkan rekoru kıran  Kıbrıslı Türk  kadın master atleti Ayten Benli’yi kabul etti.

Bu tür başarı hikayelerine her zaman ihtiyaç var
Siber, kabulde yaptığı konuşmada Ayten Benli’nin her alanda fırsat verildiği takdirde Kıbrıs Türkü’nün neleri başarabileceğinin en iyi örneklerinden biri olduğuna işaret ederek toplum olarak bu tür başarı hikayelerine her zaman ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başarılı alana ilgi artıyor
Konuşmasında “Her başarı öyküsü gücümüzü arttırıyor” vurgusunu yapan Siber, gelen başarı hangi alanda ise o alana yönelik de büyük bir motivasyon ve ilgi yarattığını söyledi.
Başarılara imza atan kişilerin her zaman takdir edilmesinin önemine vurgu yapan Siber: “Hele de bizim gibi ambargolar altında olan toplumlarda imza atılan başarılar daha da bir anlam kazanıyor “dedi.

Benli: Çalışma ve disiplin ile her kapı açılabilir
Kabulde konuşan Ayten Benli de Gönyeli’de doğup büyüyen bir sporcu olarak dünya sporcuları ile yanyana yarışabilmenin kendisi için bir hayal gibi göründüğünü ancak çalışma ve disiplin ile her kapının açılabildiğini gördüğünü ifade etti.
Benli, aldığı derecenin yanısıra, Kıbrıs Türk toplumunda kadının neler başarabileceğini de gösterdiğine inandığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474