banner564

Bıçak sırtı maçlar

K-Pet Süper Ligi’nde artık şampiyon kim olacak değil, ligden kimlerin düşeceği merak ediliyor.

 Bıçak sırtı maçlar
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 Şampiyon atık belli, ligden hangi takımların küme düşeceği de şu anki puan durumuna bakıldığında M.Menekşe’nin artık ligde kalması çok zor. Değirmenlik ve Dumlupınar için belki 2-3 maç daha şansları olabilir. Ancak aradaki puan farkının fazla olması işlerinin çok ama çok zor olacağını gösteriyor.
 Lig artık Yenicami dışında 3 bölüme ayrılmış durumda. Sadece ligi en iyi yerde bitirmek isteyenler, sadece kupa için mücadele edenler ve kümede kalmaya çalışanlar.
 Hafta sonu oynanacak maçlar sonrasında ortaya çıkacak tabloya göre küme düşme mücadelesi çok daha netleşmiş olabilir.
 Bu hafta oynanacak olan maçların 2 tanesi Cuma akşamı, 5 tanesi Cumartesi ve 1 tanesi de Pazar günü oynanacak.

Doğan Türk Birliği-Dumlupınar (Ev sahibinin moral, rakibinin kader maçı)
 Ligde son haftalarda istediği sonuçları alamayan D.Türk Birliği, artık kendi evindeki maçı kazanmak ve moral bulmak istiyor. En rahat ve korkusuz bir takım durumunda olmalarına rağmen maçlardaki inişli çıkışlı performansları var. 
 Dumlupınar için artık tek puan kaybı yaşamak bir yana, yiyeceği her gol bile ona yaramayacaktır. İkinci yarıdaki kötü performansı ile kendi durumunu kendisi hazırladı. Son maçta sadece 4 puan alan Dumlupınar bu zor deplasmandan da puansız döner ve üzerindeki rakipleri galip gelirse ışığı görebilir. 

GAÜ Çetinkaya-G.Gücü (Kupa hedefleyenle ligi düşünenin maçı)
 GAÜ Çetinkaya ligdeki birçok takım gibi ligi değil kupayı düşünüyor. Kötü giden sezonu kupa ile tamamlamak istiyor. Avantaj sağladığı kupa maçında tur atlamak isterken bu zor maç öncesi kadroda fire vermek istemiyor. Bu nedenle bazı rotasyonlara da gidebilir.
 G.Gücü her ne pahasına olursa olsun mutlak puan veya puanlar almak zorunda. Alacağı her puan bundan sonraki haftalar için çok gerekli olacak. Çünkü kümede kalma mücadelesi veren takımlarla olan puan farkı henüz onları rahatlatmış değil. Rakibinin kupa düşüncesinden yararlanabilirler.

K.Kaymaklı-Değirmenlik (K.Kaymaklı’nın 2, rakibinin 1 hedefi var)
 K.Kaymaklı iyi oyunu ile seri galibiyetler alarak ligde ikinci sıraya yükseldi. Hem bu başarısını devam ettirmek, hem de hafta arasında oynayacağı ve bu sezon için en büyük hedefi olan kupada yoluna devam etmek istiyor. Kupa öncesi kadroda kayıp yaşamak istemiyor. Onlar için karmaşık bir maç.
 Değirmenlik takımı son hafta galip gelerek ümitlerini canlı tutmaya çalıştı. Ancak işleri çok çok zor görünüyor. Kazanamamaları halinde pota üzerindeki takımlar kazanırsa bundan sonrası Değirmenlik için mucizelerin bile yardımcı olamayacağı maçlar oynamak zorunda. 

Binatlı-G.Birliği (Binatlı’nın olmazsa olmazı)
 Küme düşme korkusunu en yakından hisseden takımlardan biri. Çünkü kazanamaz ve altındaki rakipleri kazanırsa, yaşayacakları telaş onlara geride kalan maçlar için büyük zorluk çıkaracak. Kazanmaları halinde, rakiplerinin de puan kaybı yaşayabileceği düşünüldüğünde büyük avantaj yakalamış olacaklar.
 G.Birliği ligin özellikle ikinci yarısındaki çıkışı ile büyük beğeni toplamış durumda. Her maçı aynı ciddiyetle oynuyor. Bu maçta da hedefi için oynayacak. Kupada yakaladığı avantajı da düşünerek bu yolda kayıp yaşamak istememesi nedeniyle farklı bir oyun ortaya koyup koyamayacağını maçta göreceğiz.

Cihangir-Baf Ülkü Yurdu (Düşünceler farklı)
 Cihangir hem kazanıp yukarılardaki yerini korumak hatta daha yukarılara çıkmak, hem de kupayı kazanmak için turu geçmek istiyor. Bunu başarabilecek kadrosu da vardır. Rakibinin de kupada mücadele etmesinin yanında önceliğinin lig olduğu maçta ev sahibi maçın favorisi.
 Baf Ülkü Yurdu kupayı değil ligi düşünen bir takım. Rakibi karşısında gerçekten işleri hiç de kolay olmayacak. Rakibinin aklı kupada olsa bile ligi de düşünen bir takım. Puan alabilmeleri için rakiplerinden çok fazla mücadele etmek ve rakiplerine de oynama şansı tanımamaları gerekir.

Mormenekşe-Yalova (Normal bir lig maçı)
 M.Menekşe için artık kümede kalabilmek mucizelerin de üzerindedir. Çünkü bu haftaya kadar topladığı puanlarla kümede kalma şansları çok azaldı. Kazansalar bile rakiplerinin de maçlarını düşündüğümüzde bu sezon için ligi tamamlamış görünüyorlar.
 Yalova bu sezon özellikle ikinci yarıda tüm rakiplerin korkusu haline gelmiş durumda. Yerinde olduğu kadar takıma koydukları katkı ile takdir topluyorlar. Kupada tur için çok büyük avantaj yakalamalarına rağmen bu maçı da kazanıp ligin sonunda lig ikinciliği hedefini gerçekleştirmek istiyor.

Lefke-T.Ocağı (Lefke için nefes alma maçı) 
 Lefke ligin ikinci yarısındaki en başarısız takımlardan. Üst üste aldığı kötü sonuçları son vermek ve acaba düşüncelerinden artık kurtulmak için kazanmak zorunda. Takımdaki moralsizlik had safhada olmasına rağmen kendi evindeki maçta rakibinin aklının kupada olmasını da düşünerek kazanabilir. 
 T.Ocağı kupayı aklına taktıktan sonra ligi boşlamış gibi. Son 6 maçta sadece 1 galibiyet almaları da bunun bir kanıtı gibi. Kupada rakiplerine göre avantajı daha az olsa da tur atlamak için bu maçta farklı düşüncelerle de çıkabilirler.

M.Türk Gücü-Yenicami (Surlardaki puan savaşı)
 Mağusa Türk Gücü için mutlaka kazanılması gereken maçlardan biri. Kazanıp rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek. Kaybetmek onlara ilerleyen haftalar için çok fazla olmasa bile sıkıntı yaşamalarına neden olacak. Kazanırlarsa rahat bir nefes alacaklar.
 Lider şampiyonluk turunu atabilmek için bu maçı da kazanıp yolu kısaltmak isteyecek. Rakibinin zor durumu onlara bu yolda sıkıntı yaşatabilir. Yine de maçı kazanacak kadro ve güce sahiptirler. Ligde bütün olumlu enleri yapmayı başaran Yenicami bu maçtan istediğini alarak ayrılabilir.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474