banner564

Bilgiler yenilendi

"B" Lisans, "C" “Lisans Antrenör ve Kaleci Antrenörü Yenileme Semineri” dün gerçekleşti

Bilgiler yenilendi
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu talimatları gereği her sezon zorunlu olan güncelleme seminerlerine 15 Haziran 2017 tarihinde katılamayan Teknik Direktör ve "A" Lisans sahibi antrenörlerimizin de katıldığı "B" Lisans, "C" “Lisans Antrenör ve Kaleci Antrenörü Yenileme Semineri” dün gerçekleşti.

B-C ve kaleci antrenörleri de bilgilerini tazeledi 
Seminere katılmayan antrenörlerin 2017-2018 sezonu için çalışma izni alamayacakları seminere 9 teknik direktör, 2 A Lisans, 42 B Lisans, 68 C Lisans ve 18 de Kaleci antrenörü olmak üzere toplam 139 antrenör katıldı. Mazaretli olup seminere katılamayan antrenör sayısı ise 8 oldu.
Yenileme seminerine katılan antrenörlerin kayıt işlemlerinden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrasında KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş’ın açılış konuşması ile seminer başladı.
 KTFF Adına seminere katılan Federasyon Yönetim Kurulu üyesi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı da bir konuşma yaptı.

Seminer gün boyu devam etti
Gün boyunca Futbolda Periyotlama Stratejisi, Futbolda Akademi Oluşturulmasının Esaslar, Kaleci Çalışma Tekniği ve Y.Boğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda uygulamalı olarak Futbolda Baskılı Hucum Organizasyonları konuları işlendi. Seminer katılanlara katılım belgelerinin verilmesiyle de seminer tamamlandı. 
 Seminerde sunumlarını gerçekleştiren Prof. Dr. Caner Açıkada, Türkiye Futbol Federasyonu Tudor Eğitmeni Rasim Kara, Gaziantep Büyükşehir Bel. Futbol Alt Yapı Koordinatörü ve KKTC Tudor Eğitmeni Mustafa Borataş’a plaketler verildi. 
 
Süleyman Göktaş (KTFAD Başkanı): Yönetmeliklere uymak zorundayız
 "B" Lisans, "C" Lisans Antrenör ve Kaleci Antrenörü Yenileme Semineri’nin açılış konuşmasını yapan KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş, “Tüm üyeler böylesi seminerlere mutlaka katılmalıdır. Her yıl düzenlenen bu seminere arkadaşlarımızın 1 gününü ayırmaları gerekir. Bizler yönetmenliklere uymak zorundayız. Bu nedenle katılamayan arkadaşlarımız 2017-2018 sezonu için çalışma izni alamayacaklar” dedi. Göktaş sezon boyunca ligin centilmence geçmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirterek tüm katılımcılara çok çok teşekkür etti. 

Orçun Kamalı: Teknik adamlar üzerlerine düşen görevleri yaparsa kendileri gibi bizler de mutlu oluruz
KTFF Yönetim Kurulu üyesi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı yaptığı konuşmada “Amacımız Kıbrıs Türk Futbolunu daha ileriye taşımaktır. Bunun için de eğitim her aman başta gelir. Bu görevi yerine getireceksek laiki ile yerine getirmeliyiz. Bu gibi seminerlere katılma konusunu tartışmak yerine bunu 1 değil neden 2 kere katılmayalım demeliyiz” dedi. Teknik adamlarımızın da üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerini isteyen Kamalı Seminer katılıp katkı koyan hocalarla antrenörlerimize başarılar diledi.

Açıkada sezon periyodlamasını anlattı
YDÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Caner Açıkada “Futbolda sezon periyotlama stratejisi” konusu üzerinde sezon planlaması konularında katılımcılara slaytlı bir sunum yaptı. Prof. Dr. Caner Açıkada bir sezon boyunca hazırlık döneminden başlayarak sezon içerisinde, devre arasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgileri verilerle destekleyerek katılımcılara anlattı.

Kara kaleciler konusunu anlattı
Türkiye Futbol Federasyonu Tudor Eğitmeni Rasim Kara”Kaleci antrenörleri A-B lisans sahibi antrenörleri kadar bilgi sahibi olmalıdır” konusunu seminerde anlattı. 
Kalecilerin yaptıkları hatalar, kurtarışlar ve maç içerisindeki hareketleri ile oynanan maçlardan gösterimlerle seminere katılanlara çok faydali bilgiler verdi.

Karabük baskılı hücumu anlattı
Gaziantep Büyükşehir Bel. Futbol Alt Yapı Koordinatörü Sedat Karabürk ise “Akademiye yatırım yapan hiç bir kulüp maddi ve manevi olarak kaybetmemiştir” konusu üzerinde anlatım yaptı. Futbolda baskılı hücum organizasyonları konusunda bilgiler veren Sedat Karabürk, kulüplerimzin nasıl ayakta kalabilecekleri konusunda bilgiler vedi.

İkinci bölüm Yeniboğaziçi Osman Mehmet Ergün Stadı’nda yapıldı
Günün ikinci bölümünde Y.Boğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda Gaziantep Büyükşehir Bel. Futbol Alt Yapı Koordinatörü Sedat Karabürk ve KTFF Tudor Eğitmeni Mustafa Borataş tarafından “Futbolda baskılı hucum organizasyonları” konusunu Dumlupınar genç takım oyuncularının katılımı ile uygulamalı olarak anlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473