banner564

Bisiklette uluslararası organizasyon

“1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu” 19-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek

Bisiklette uluslararası organizasyon
banner598
Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu’nun projesi olarak, KKTC Başbakanlık Spor Dairesi’nin katkılarıyla 19-21 Şubat tarihleri arasında 3 etap halinde düzenlenecek olan 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun ilk tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. “Sürdükçe keşfet” sloganı ile düzenlenecek olan 1.Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’na 7 ülkeden toplam 11 elit erkek bisiklet takımının katılımı bekleniyor.

Profesyonel sporcular gelecek
Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ogün Hamzaoğulları yaptığı açılış konuşmasında, ülkemizde bisiklet turizminin canlanmasına, bisiklet yollarının artırılmasının teşvik edilmesine, hareketli yaşamın özendirilmesine katkı sağlayacak olan ve toplam 7 ülkeden 11 profesyonel elit erkek bisiklet takımının katılacağı böylesi önemli bir organizasyonu düzenleyecek olmaktan Federasyon olarak büyük onur ve gurur duyduklarını dile getirdi.Esin Esmen ise iklim ve coğrafi güzellikleri açısından bisiklet turizmi altyapısına çok müsait bir ülke olma potansiyeli taşıyan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu projeyi hayata geçiyor olmalarından dolayı büyük bir heyecan duyduğunu ifade etti.

Teknik detaylar da paylaşıldı
Etaplarla ilgili detaylı bilgiler veren Proje Koordinatörü Salih Yalızat, etaplar oluşturulurken hem yarış altyapısına uygun, hem de ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini en ideal şekilde yansıtabilecek bölgelerin tercih edildiğini ifade etti. 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın ise organizasyonun teknik detayları hakkında bilgi verirken, dünyada bisiklet organizasyonların gittikçe artan önemine vurgu yaptı.

3 etapta yarışacaklar
Toplam 3 etaptan oluşacak“1.Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu”nun 19 Şubat’ta gerçekleşecek 1.Etabı’nda sporcular 154 kilometrelik Lefkoşa-Güzelyurt-Çamlıbel-Sadrazamköy-Lefkoşa parkurunda yarışacak. 20 Şubat’taki 2.Etap’ta, Lefkoşa-Gazimağusa-İskele-Geçitkale-Esentepe-Lefkoşa parkurunda yarışçıları 168 kilometrelik zorlu bir etap bekliyor olacak. 21 Şubat’taki 3.ve son etapta ise Girne Kapısı’nda başlayıp aynı noktada son bulan 1,5kilometrelik parkurda takımlar 40 turu tamamlayarak 60  kilometrelik Lefkoşa Kriteryum etabında mücadele edecek. Yarış esnasında tüm etaplarda hem havadan, hem de karadan çekimler yapılacak.
“1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu”nda sporcular organizasyondan iki gün önce, 17 Şubat Çarşamba günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelecek, organizasyondan 1 gün sonra 22 Şubat Pazartesi günü ise ülkeden ayrılacaklar.

Bisiklet Festivali 21 Şubat’ta
Organizasyonun kapanış günü olan 21 Şubat Pazar günügörsel bir şölenin yaşanacağı uluslararası takımların 40 turluk 3.Etap yarışına ilave olarak çeşitli kategorilerde 7’den 77’ye halk sürüşlerinindüzenleneceği, çeşitli yarışmalar, gösteriler ve eğlenceli etkinliklerin yer alacağı bir Bisiklet Festivali de gerçekleşecek.Girne Kapısı’nın bulunduğu alanda, Kuğulu Park’ta kurulacak yiyecek içecek standlarının yanı sıra sponsorların standları ve bisiklet satış, kiralama standları da yer alacak.21 Şubat’taki etkinlik tüm yarışların ardından düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak. 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473